El. boiler leiliruumi

saunad, santehnika, boilerid jne
Külaline
külaline

El. boiler leiliruumi

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kas võib leililruumi lava alla panna el. boilerit? Saaks lavaaluse ära kasutada. Või on väga suitsiidne mõte?
Kasutaja avatar
Fog
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Re: El. boiler leiliruumi

Lugemata postitus Postitas Fog »

Anonymous kirjutas:Kas võib leililruumi lava alla panna el. boilerit? Saaks lavaaluse ära kasutada. Või on väga suitsiidne mõte?
Täiesti huvitav idee. Mul nimelt just boileri asetamisega mure, ja kui nüüd mõtlen, siis lava alune on tõesti kasutamata pind. õhu temperatuur ei tohiks seal üle 70 minna, samas on rohkem mureks ilmselt kerisest tulev kiirgus.
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas zoja uba »

vaata,kui on saunas kombeks hirmsasti vihelda lavaruumis ja vihalehed ja higijoad ja kehale määritav saunamesi voolavad lavalaudade vahelt läbi sinna boileri peale.seda vaja voolava veega pesta koguaeg.Soovitan mitte seda varianti.Ja vaevalt see üldse kooskõlas on nõuetega. Aga see on normaalne et see mõte peast läbi käib,mul endalgi käis,aga olen nüüd õnnelik et lavaalune tühi
mõhk
külaline

Lugemata postitus Postitas mõhk »

tavalisel kujul kindlasti mitte.
Ehitades lava alla eraldi ruumi boileri tarbeks, mis on niiskuskindlalt (kui lava all siis kindlasti ka veekindlalt) ja soojuslikult isoleeritud leiliruumis valitsevast sisekliimast siis miks mitte. Samas peab olema tagatud kusagilt boilerile ligipääs hoolduseks.
Ühesõnaga tuleks luua el.boilerile vastvalt tema manualile etteantud kasutustingimused ning samas jälgides leiliruumi nõudeid.
Teostuse keerukus ja maksumus teeks asja mõtekuse küsitavaks.
rihoe
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas rihoe »

Mul on suvilas Electoluxi boiler juba üle 5 aasta lava all.
Lavaalusele on kile peale tõmmatu, et otse märjaks ei saja ning ma ei ole õnneks ka nii paks , et lavaaluse higiga üle valaks.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

rikkevoolu kaitse vahele ja anna minna 8)
Kasutaja avatar
Fog
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas Fog »

Hiid kirjutas:rikkevoolu kaitse vahele ja anna minna 8)
Kui see tõesti nii on, siis oleks päris bro:) teised võimalused oleks mul peldiku lakke ja kuuri seina(teisele poole vannituba) aga kuuri ei viitsi kütta, seega külmumisoht, ja mujal jääks ripplaest välja turritama.

Kusjuures leiliruumi alusest: käisin suvel soome majamessil(see kus neid mingi 50tk ehitati ja siis avatud oli) ja seal oli 1 lahendus selline, et leiliruumi seina taga oli köök, ning lava alune oli hoopis köögi pind. Köögist vaadatuna oli nõudepesumasin, pesumasin ja pliit "seina sees". päris huvitav lahendus, kuna mul kah leiliruumi sein köögiga vastastiku on. Seega isegi selline lahendus tuleks kõnealla, et boilerile ligipääs hoopis köögipoolt teha.
H&M
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas H&M »

köögi poolt on mõistlikum see boiler panna , kuid leiliruumi ma küll ei paneks. Kasvõi sellepärast et ta ei sobi sinna. Boiler peab nii asetsema et saaks küttekehasi vahetada :roll:
Vasta