ahi ajab suitsu sisse

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
paadimees
Uus kasutaja
Uus kasutaja

ahi ajab suitsu sisse

Lugemata postitus Postitas paadimees »

tere
mul selline väike probleem:
sai lastud ehitada endale ahi, klaasuksega ja tuhakastiga.
tõmme on normaalne ja sooja hoiab, kuid peale kütmisprotsessi lõppemist ja siibri sulgemist, hakkab tuhakasti äärest sisse ajama. tuhakasti ei saa hermeetiliselt sulgeda. helistasin pottsepale, kes ahju ehitas, ta vastas mulle, et ahjul ei tohi ennem siibrit kinni panna kui tuhk on täielikult ära kustunud. mina, aga olen terve elu kütnud ahju nii moodi, et kui söed veel hõõguvad, panen ukse kinni ja mõne aja möödudes sulgen siibri. söed jäävad nii moodi veel kergelt hõõguma ja ahi hoiab kauem sooja.
kas mina olen terve elu valesti teinud või pottsepp ajab jama, et ei peaks oma vigasid parandama hakkama?
kui mul on õigus, siis kuidas sulgeda tuhakast, et sealt ahi õhku ei saaks?
ette tänades
paadimees
tommpomm
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas tommpomm »

Enamus tuharuumi luuke on hermeetilised,tihend isegi vahel,milline sul on ei tea ja kas üldse on?Kus kandis see ahi on?Omal kodus tuhakastiga ahi,siibri sulgen täitsa hõõguvate sütega sisse ei aia kuskilt.
paadimees
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas paadimees »

minu ahju ehitanud pottsepp ei teinudki tuharuumile luuki, vaid lasi ehitada tuhakasti selliselt, et lasi ehitada tuhakasti randiga ja rant käib siis vastu ahjukive. tuhakasti randi ja vuukide vahelt pääseb õhk nüüd muidugi ligi. pottsepp lubas järgmine laupäev tulla vaatama, aga tean juba ette, et läheb mõtetuks vaidlemiseks, mille käigus ta üritab mulle selgeks teha, et nii peabki olema. arvan, et ta ei olegi võimeline seda viga parandama.
tommpomm
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas tommpomm »

Sahtliga ei saa ju tõmmet kuigi hästi reguleerida.
trumm
külaline

Lugemata postitus Postitas trumm »

ma panin enda ahjul sellist naljakat asja eile tähele, et kuigi siiber oli juba kinni pandud, tuli korstnast veel 20 min pärast hästi kergelt suitsu.

see tähendab, et siiber laseb läbi või? siis läheb ju soe ka korstnasse...
Vasta