elektriboiler

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

elektriboiler

Lugemata postitus Postitas Hiid »

kas boileril ja boileril vahet ka on? Mõne juures on kirjas, et miskine easyjet süsteem vms, mis on ökonoomsem, kui tavaline. Mille arvelt või mis see on?
Paksem isolatsioon on parem, sellest ma saan aru. Midagi veel?
Kuidas seda õiget boilerit ära tunda?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: elektriboiler

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Õige boileri ostuks on veidi õnne vaja, kunagi ei tea kui hea/halvas tujus liinitööline oli.
Sai kunagi uuritud põhjalikult neid boilereid.
Kõik boilerid baseeruvad värvitud plekil, kõik need imesüsteemid on värvikihile antud austavad nimetused, sisulist vahet pole. Ainus erinevus on pleki paksus ja soojusisolatsioon. Loomulikult kui keegi need andmed avaldab siis eelista paksemat soojustust ja paksemat plekki. Pleki paksuse kohta annab infot ka maximaalne surve (eelista 10 baarist). Boileri kõige peamine rike on kesta läbi roostetamine ja see sõltub ainult värvimise kvaliteedist. Kui töömees praaki teinud siis lotos sulle ei vedanud. Muidugi need tehased, kes kasutavad roboteid on paremad - tõesti esineb neil praaki vähem.
Küttekeha valik on maitse asi - mina soovitan kõige levinumat sukkelküttekeha kasutada. Kui läbi põleb siis uus maksab vaid 10 € ja vahetamine on imelihtne. Seni pole ükski läbi põlenud, küll aga on läbi põlenud just need keraamilised. Kui vesi on lubjane pead nii või naa iga aasta või üleaasta sisu puhastama või kruti temperatuur alla intensiivse lubjatekke.
Termostaatide poolt soovitaksin vältida neid piirituse omi. Jube hästi lähevad rikki ja juba kallid on midagi uut asemele osta.
Katoodkaitse süsteem pole paha aga täiesti tavaline boiler ilma selleta (magneesiumpulk sees) ideaalselt vastu pannud. Varasemalt maintud - kõige olulisem on värvikihi kaitse, kõik muu on lihtsalt hea une teadmine.
Kui saad võid eelistada võimsamaid küttekehi. Kui on suurem tarbimine (saunaõhtu) siis võimsamad jõuavad vahepeal vee ülesse soojendada, lahjade puhul pead karastusravi taluma. Elektrikulu ei sõltu ju küttekeha võimsusest ega liigist aga vee soojenemise aeg küll. N: kui oleks 3 faasiline 3x2 kW tennidega siis selline isend jõuab onlines vee soojaks kütta, et juhtu kus külm vesi saabub peaaegu pole.
Kui nüüd on plaan päikesekütet või muu kütteallikaga elektrikulu säästa siis osta kindlasti kahesüsteemne. Lisa ei maksa midagi aga saad võimaluse kallima elektri asemel odavamat sooja tarbida.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Mul on Kalvisega risti vastupidine kogemus küttekehade teemal.
Martin L
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Martin L »

Kas horisontaalsele boilerile tuleks eelistada vertikaalset? Omab seal rolli küttekeha tüüp vms või ei ole üldse vahet?
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Vertikaalse boileri kasulik maht on suurem, st. sama suuruse juures saab rohkem sooja vett.
Kalvis kirjutas:uus maksab vaid 10 € ja vahetamine on imelihtne
Too mõni viide 10€ küttekehale, alla 39€ ei paista olevat.
http://atlanticbaltic.ee/index.php?page ... =1&print=1
Imelihtne võib vahetamine tõesti olla torutöödega tegelevale inimesele, kuid üldiselt mitte. Olen ühe korra seda vahetanud ja nägin ikka päris kurja vaeva. Väga tehnikakaugeks inimeseks ennast ise ei pea.
Viimati muutis Küülaline, 10 Nov 2015, 10:06, muudetud 1 kord kokku.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ma ei tea, kuid paar aastat tagasi rauatakeskos oli letil täitsa müügil. Läbi oli mul keeramiline, neid aga ei müüdud. Lõpuks leidsin ametlikus esinduses sobiva keraamilise aga paraku oli keraamilise hind boileriga võrreldav, mis tõttu ostsin hoopis uue boileri asemele.
A.S.
külaline

Lugemata postitus Postitas A.S. »

[quote="Küülaline"]Too mõni viide 10€ küttekehale, alla 39€ ei paista olevat.
http://atlanticbaltic.ee/index.php?page ... =1&print=1
Aga päris all ääres ju on?

Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Olgu pealegi, aga vahetamise jutt jääb ikka samaks. Muidugi see 10€ on keermega ja sobib mingile kindlale boilerile. Flantsiga on kõik kallimad.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

mul hetkel on flantsiga, miskine Regent'
Iga kord, kui tuleb meelde puhastada, siis on sees pool ämbrit ''koorikloomi'' ja magneesiumpulk otsas.
Mõtlesin, et miskine on äkki edevam, aga ei siis vist.
Tegelikult see ka veel kestaks. Tulebs isi lihtsalt järjekordne puhastus ette võtta.
Midagi keerulist selles spiraalivahetamises ma küll ei näe. Üks 13mm. mutikas lahti keerata ja on spiraal koos flantsiga käes. Sama töö, mis puhastamise käigus.
A.S.
külaline

Boiler on mõtet alles siis välja vahetada kui auk sisse roostetab. Või kui veekogusest väheks jääb.

trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

Mul on Austria(n?) Email miski vist 200 liitrine vertikaalne. Suure flantsiga 6 kW (3x2) kolmefaasilise küttekehaga.
Magneesiumanood oli küttekeha küljes kui selle sisse kruvisin.
Eraldi termomeeter on küljes - selle andur on torgatud PUR isolatsiooni ja paagi välispinna vahele. Hoian 60-70 kraadi. Kütan ainult öösel kella 3-se elektriga. Dushile jätkub mitmeks päevaks, vanni mineku puhul peab enne vanni täitma hakkamist korra programmkella nupule vajutama, siis hakkab kohe juurde kütma, muidu loputad pärast külma veega. Tavapäevadel kütab tunniga üles, vahel läheb veidi rohkem (Elektrilevi tunniarvestuselt ilusti näha).
Kaks aastat tagasi kruvisin ühele faasile ühefaasilise arvesti ette. Kui kõik küttekehad ikka terved on, siis
on see võtnud 1500 kWh aastas.

Külje pealt tulevad välja kaks korkidega kaetud otsa... ei tea, kas tal mingi spiraal kah sees või ? ( mul pole olnud vaja sinna midagi ühendada).

Sain aastal 99 selle boileri 1000 krooniga. Oli seisma jäänud näidiseksemplar .
Hiljem pole näppu külge pannud ega sisse vaadanud. 16 aastat seega toiminud.

Nüüd avastasin, et FEB-is on Austria Emaili boilerid olemas. Ei tea, kas on mõtet küttekeha/anoodi seisundi uurimine ette võtta? Eelnevalt veendudes, et tagavaraosad kohe saadaval ?
:scratch:
Kalvis kirjutas:.......Kui saad võid eelistada võimsamaid küttekehi. Kui on suurem tarbimine (saunaõhtu) siis võimsamad jõuavad vahepeal vee ülesse soojendada, lahjade puhul pead karastusravi taluma. ......
Mul maal on saunas miski tilluke 20 liitrine. Paljukest tal seda võimsust ikka on, võin järgmisel suvel vaadata, aga saunaõhtud ka külalistega on alati välja vedanud.
Samas eks need saunaõhtud just karastusravi eesmärgil käivadki - tünni hüppamisega, mitte sooja dushi all ligunemisega.
Minu kogemus ütleb, et suurt ja võimsat boilerit vajab vanniskäik.
Viimati muutis trebla, 10 Nov 2015, 12:56, muudetud 6 korda kokku.
A.S.
külaline

Anoodi seal sees päris kindlasti enam pole, selle asemel on aga kardetavasti ämbritäis "midagi muud". Uue anoodi paned, kestab kest veidi pikemalt.

Aga peale lahtivõtmist läheb suure tõenäosusega ka uut kummitihendit vaja, selle pead samuti eelnevalt varuma.

Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

mul on hakanud imelike raksakaid tegema, sel hetkel, kui pump lööma hakkab ja siis, kui surve hakkab täituma.
Nagu tühi plastpudel, mille viid soojast ruumist õue.
Ei tea, mis see seal sellist häält teeb.
Vasta