Õhtust,
Vajan veidi nõu, kuidas lahendada värskeõhu äravool läbi välisseina (tulekindlalt).
Üldjuhul välisseina küll ei pea tuletõkke klassile vastavaid asju panema aga mul on katuse räästas kohe samas seinas, seega parem üle dimensioneerida.
Sauna kirjeldus:
Ehitan eramusse puuküttega sauna (u. 5m2).
Saun on ühtlasi ka tuletõkke sektsioon (üheskoos pesuruumiga).
Kerise kütmine toimub läbi seina eesruumi kaudu. Siirdeõhk on hetkel planeeritud läbi tuulutusrešiimile pandava välisukse (alternatiiv on teha ka värskeõhuklapp läbi välisseina).
Välisseina ehitus kuhu läheb värskeõhu äravoolu toru/klapp (väljast sisse):
100 mm- perspektiivset soojustust
100 mm- olemasolev soojustus (penoplast)
250 mm- Fibo
x mm- sümboolne krohv fibo õhutihedamaks tegemiseks
50 mm- puidust prussid, koos kivivillaga
x mm- alumiinium foolium
20 mm- distantsliist voodrilauale
15 mm- voodrilaud
Kokku: 535mm
Õige õhu äravooluklapi asukoht on puukerise puhul vist vahetult lava all.
- mis mõõduga äravool olema peaks? 100mm/125mm/vms?
- kuidas ehitada toru läbiviik fooliumist?
- kuhu paigaldada tuletõkke klapp ( õue poole/ seina sisse?)
- kuna tuletõkke klapp on vaid tulekahju korral sulguma nähtud, siis sooviksin seda vaid sulavkaitsmega- millisele temperatuurile kaitse olema peaks? 90C (eeldusel, et lava all)?
Paluks mõtteid äravoolu klapi asukoha ja ehituse suhtes.
Tulekindel vent. läbiviik
saunad, santehnika, boilerid jne
Re: Tulekindel vent. läbiviik
Lugemata postitus Postitas skip128 »
Värskeõhu äravool...? Värske õhk ikka voolab ruumi sisse, mitte ruumist välja. Värske õhk on sul seal defineeritud siirdeõhuna, see võiks väljast tulla kasvõi läbi seina freshklapi kaudu, iseasi kui hästi ta toimima hakkab. Minul tuleb puukerise peale värske õhk samuti otse väljast, kuid enne läbib ta umbes 3 meetri pikkuse venttoru (tuleb läbi tehnilise ruumi). See toru tekitab kohe sissepuhkeefekti, osalt tingitud ka sellest, et lava alt tõmbab sundvent õhku ära.
Ja siit edasi - äratõmme võiks olla laval all jah. Mul on vist 100 mm toru kui õigesti mäletan. Teine äratõmme võiks samuti olla, kuid laes ja see olgu lahti ainult pärast saunatamist üldiseks ventileerimiseks.
Fooliumist läbiviik - muud midagi kui auk sisse, toru läbi ning toru ja fooliumi kokkupuutekohad alumiiniumteibiga korralikult ära katta.
Kahtlustan, et tuletõkkeklapiga paned sa natuke üle. Milleks see? Mu arust pole seda vaja. Kas kuskil on mingi nõue? Ma saan aru kui see on eriti tuleohtlike hoonete juures vajalik või korrusmajades või mingeid spetsnõudeid vajavates hoonetes. Aga eramajas?
Leiliruumi temperatuur ei tõuse nii kõrgele, et ta tuleohtlikuks muutub, eriti veel kui sul äratõmme lava all on. Ei ole kunagi kuulnud, et leilist midagi põlema läheb. Põlema läheb tavaliselt leiliruumi kergestisüttivate detailide valest kaugusest kerisest ja halvasti isoleeritud korstendest ja nende läbiviikudest.
Ja siit edasi - äratõmme võiks olla laval all jah. Mul on vist 100 mm toru kui õigesti mäletan. Teine äratõmme võiks samuti olla, kuid laes ja see olgu lahti ainult pärast saunatamist üldiseks ventileerimiseks.
Fooliumist läbiviik - muud midagi kui auk sisse, toru läbi ning toru ja fooliumi kokkupuutekohad alumiiniumteibiga korralikult ära katta.
Kahtlustan, et tuletõkkeklapiga paned sa natuke üle. Milleks see? Mu arust pole seda vaja. Kas kuskil on mingi nõue? Ma saan aru kui see on eriti tuleohtlike hoonete juures vajalik või korrusmajades või mingeid spetsnõudeid vajavates hoonetes. Aga eramajas?
Leiliruumi temperatuur ei tõuse nii kõrgele, et ta tuleohtlikuks muutub, eriti veel kui sul äratõmme lava all on. Ei ole kunagi kuulnud, et leilist midagi põlema läheb. Põlema läheb tavaliselt leiliruumi kergestisüttivate detailide valest kaugusest kerisest ja halvasti isoleeritud korstendest ja nende läbiviikudest.
Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit