Tere!
Lugupeetud spetsialistid ja kogemustega majaomanikud, palun teie nõu. Kolisin hiljuti majja, kuhu on paigaldatud PellX20 graanulipõleti, malmkatel Viadrus U22m ja kahesüsteemne boiler OKCE 200. Süsteemi juhib Danfoss ECL Comfort 110 (rakendus 130) ja Danfoss AMB 162/182. Tegemist on ca 30.a tagasi ehitatud kivimajaga, mida on ca 4.a tagasi soojustatud 50 mm penoga. Majas vanad malmradikad, radikate küljes manuaalsed termostaadid.
ECL Comfort menüüs ringi tuuseldades tuvastasin:
1. süsteemiga on ühendatud välistemperatuuriandur (S1)
2. siseruumi temperatuuriandurit pole ühendatud (S2)
3. ühendatud on pealevoolu temperatuuriandur (S3)
4. tagasivoolu temperatuuriandurit pole ühendatud (S4)
Kas ja miks oleks mõistlik süsteemiga ühendada siseruumi temp. andur ja tagasivoolu temp. andur? Või miks neid pole algselt süsteemiga ühendatud?
Nüüd, mis puudutab pealevoolu temperatuuri, siis kuidas keegi seda seadistanud on? Seal on seaded temp maks, temp min, kalle ja nihe. Ausalt öeldes pole mul halli aimu ka, mis peaks olema süsteemi maksimum ja miinimum pealevoolu temperatuur, kalle ja nihe.
Tagasivoolu temp oli 50 kraadi, seadistasin selle 30 kraadi peale. Aga kuniks andurit pole ühendatud, ei mängi see vist erilist rolli?
Menüüs sättisin reziimiks auto ja temperatuuriks 22. Seal on veel olemas comfort jms aga kas nendele tasub üldse tähelepanu pöörata?
Lisaks on olemas graanulipõletil juhtblokk erinevate manuaalsete seadistamisvõimalustega. Kas ma peaksin neid üldse torkima?
Ja viimaks. Kogu süsteem on kunagi ostetud Toru Jürist aga kui ma pöördusin nende poole, et nad spetsialisti saadaksid, siis see kontakt, kelle nad mulle andsid, ütles, et tema ei tea PellX seadistamisest midagi. Oskab keegi mõnda pädevat inimest Harjumaal soovitada, kes vaataks üle nii seaded kui ka süsteemi tehnilise seisukorra?
Ette tänades
Valge
Graanulipõletiga malmkatla seadistus
Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted