Pressliitmikud.
veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
Pressliitmikud.
Lugemata postitus Postitas san-teh »
Tere.Mul oleks üks võibolla rumal küsimus.Miks üldjuhul kasutatakse alupex torude puhul pressliitmike mitte mutterkinnitust,kas peab paremini?Ja kas pressliitmike on võimalik pärast lahti ka võtta.Tänud ette rumala küsimuse puhul.
-
- külaline
Re: Pressliitmikud.
Lugemata postitus Postitas Külaline »
odavamad paigaldada, juhul, kui sul on vajalikud tangid olemas. teisaldada saad (kui katki lõikad ) , korduvkasutada ei saa.san-teh kirjutas:Tere.Mul oleks üks võibolla rumal küsimus.Miks üldjuhul kasutatakse alupex torude puhul pressliitmike mitte mutterkinnitust,kas peab paremini?Ja kas pressliitmike on võimalik pärast lahti ka võtta.Tänud ette rumala küsimuse puhul.
mutterkinnitust saab korduvkasutada ja sellest ka kallim hind , ühenduses kasutatud kummitihendeid ja koonusliidest.
-
- külaline
Tee endale ja perekonnale ja kindlustusele teene ja ära kasuta mehaanilist koonusliidet.
Mis on koonusliide,kas pressitavad liited või mutterkinnitus?
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 109 korda
Lugemata postitus Postitas vtl »
* Mutterliitmik on kallim ja koostamine on veidi aeganõudvam/tülikam (rohkem juppe)san-teh kirjutas:Tere.Mul oleks üks võibolla rumal küsimus.Miks üldjuhul kasutatakse alupex torude puhul pressliitmike mitte mutterkinnitust,kas peab paremini?Ja kas pressliitmike on võimalik pärast lahti ka võtta.Tänud ette rumala küsimuse puhul.
* Mutterliitmiku korral sõltub töökindlus paigaldaja käevarrest, kuidas ta liitmiku kinni pingutab. Nii liiga vähene kui ka ülepingutamine võib lekkima hakata.
* Pressliitmiku kinnipigistamine toimub väga täpselt kalibreeritud tangide abil, mille lõuad ei avane enne, kui liitmik on lõpuni kinni surutud. Koostamisprotsess on tehtud nii lollikindlaks, et isegi dresseeritud ahv saab sellega hakkama.
* Pressliitmiku korral on paigaldise kontrollimisel kohe visuaalselt näha, kas liitmik on kinni pigistatud või mitte. Mutterliitmiku korral võib olla mutter ka näppudega peale keeratud ja pingutamata, ilma võtmega üle proovimata ei saa midagi aru.
Eelpoolloetletud põhjustel soovitatakse vastutusrikastes kohtades ja seina taga kasutada ainult pressliitmikke.
Praktikas on ka mutterliitmikud piisavalt lollikindlad, et selle lekkima hakkamiseks peab paigaldamisel kas väga rumal või väga lohakas olema.
Ja ma tean ühte vastupidist juhust, kus tuliuue korteri ostnud sõbral oli köögimööbli taga jäänud üks pressliitmik kinni pigistamata. Üleminek püsis toru otsas lihtsalt hõõrdejõuga. Kui peale sissekolimist kraanikauss kasutusele võeti, siis iga avamise-sulgemisega tekkinud hüdrolöögiga liikus see juuksekarvakese võrra eemale, kuni ühel ööl otsast ära lendas ning sõbrapoiss ärkas basseinis.
Kogu eelnev jutt käib kvaliteetsete Henco torude ja liitmike kohta, mida mina isiklikult pean Alupex-i sünonüümiks. Hiina päritolu kloonide kohta ei oska midagi öelda, olgu nad siis pressitavad või keeratavad.
-
- külaline
Kunagi ammu ühel objektil olid torumehed samuti unustanud seina sees ühe pressliitmiku pigistamata ja paari kuu pärast käisin viimistlusele parandusi tegemas.vtl kirjutas:Praktikas on ka mutterliitmikud piisavalt lollikindlad, et selle lekkima hakkamiseks peab paigaldamisel kas väga rumal või väga lohakas olema.
Ämma korteris vee-kanalisatsiooni torusid vahetades ja kahesüsteemset boilerit paigaldades olin unustanud ühe liitmiku kinni pigistamata ja samuti paari kuu pärast tuli lahti. Õnneks olid ämm-äi samal ajal kodus ja said kohe jaole. Kas ma nüüd olin väga rumal või väga lohakas? Torusüsteemide alal võin ennast lausa lolliks tunnistada ja olen nii loll, et isegi ei häbene seda tunnistada

Urmas
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas amatöör0 »
Lihtsalt kogemusi. Kasutanud olen oma tarbeks mõlemaid tüüpe ja enda paigaldatudega probleeme ei ole olnud. Aga oli juhus, kus kutseline torumees unustas ühe liitmiku kinni pressida, mis hoidis üllatavalt kaua, alles mingi aasta pärast millegipärast (äkki tekkis mingi rõhu muutus või midagi) toimus plaaditud seina taga väiksemat sorti uputus. Teine kord oli mutterkinnitus mis jäi kutselisel torumehel tilkuma, kutsusin 2 korda tagasi sama päeva jooksul mehe, mees imestas iga kord, et tilgub jah, kuna telefonis ei uskunud. Peale neid kahte näidet olen vajalikud torutööd ise ära teinud, 10 korda kõik liitekohad üle kontrollinud ja probleeme ei ole olnud enam mitme aasta jooksul. Aga pressimine on kordades mugavam ja tundub, et ka kindlam lahendus.
Tundub,et võib kasutada mõlemat varianti,aga oskuslikult.Tänud vastajaile.
Mine “Veevarustus, kanalisatsioon, käimlad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit