Abi katuse valikul

v2ikejoss
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Abi katuse valikul

Lugemata postitus Postitas v2ikejoss »

Tere!

Sooviksin Teie abi ja nõuandeid katuse valikul

Katuse pinda tuleb ca 150m2 - kallet veel ei ole paika pannud, kuna alles uurime ja mõtlemegi. Lihtsalt tahaks panna korraliku katuse, mis ka toredas Eesti kliimas vastu peaks ja ei peaks 5-6a pärast mingit kap. remonti tegema hakkama..

Tahaksin teada, mida Teie foorumlased siin rohkem soovitate, kas kivikatust, plekkkatust või bituumenmaterjaliga katust, ning Miks just seda?

Olen elanud majas kus oli bituumenkatus ent oli paigaldatud kehvasti ja lasi harja pealt läbi. Üleüldiselt oli muidu okei, 5aastaga ei muutunud/juhtunud suurt midagi, ent lihtsalt juba alguses oli väga valesti ja kehvasti asi ise paigaldatud.

Küsiksin ka hinna kohta, niipalju kui tean, siis kivi kindlasti nendest kõige kallim, ent kas see hinnavahe on väga suur või pigem mitte?

aitäh!
Külaline
külaline

Re: Abi katuse valikul

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tahad siis, mingil põhjusel, ainult katuse ehitada? Huvitav lähenemine ...ennem valitakse katusekatte materjal, siis katuse kalle ....selle järgi :mrgreen: Eluhoonetel mängis rolli vanasti ka mingi arhitektuur, ka detailplaneering ja nendest tulenevad katuse kaldjooned. Peldikule pandi muidugi lauad peale, vähese kaldega, et vesi taha maha jookseks.
Joonista hoone ikka lõpuni valmis ja vali selle katusekalde järgi sobiv kattematerjal. Ja kõik katted sobivad ja korralikul paigaldusel peavad vett ja kestavad nii kaua, kui neil igalühel kestvust on antud.

taastaja
v2ikejoss
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas v2ikejoss »

Iga foorum kuhu ma oma elu jooksul postitanud olen, on ikka ja jälle tekkinud neid, kes lihtsalt üritavad mingit oma s´tta ajada ja teiste üle "nalja visata"
Kurat kus need eestlased on ikka toredad inimesed, ainult viriseks ja hädaldaks teiste kallal - heasüdamlikust aitamisest oleme me väga kaugel

Kust otsast lugesid välja, et ma tahan ainult katuse ehitada? Päris korralik ja viisakas võrdlus oli ka mingi välipeldiku jutt.

Praegu alles otsin-uurin ja mõtlengi täpselt millist maja ehitada, kuna katuse materjal on ju päris oluline, siis sellepärast siin foorumis nõu küsingi. Ei olegi veel mingit hoonet lõpuni valmis ehitanud, valikus on mitmeid variante, erineva stiiliga, erineva katusekaldega. Ma lihtsalt tahtsingi targemate ja asjatundjate arvamust teatud materjalide osas.

Keskmine küsimus oli igasti loogiliselt sõnastatud ja õigustatud, või siiski mitte?? "Tahaksin teada, mida Teie foorumlased siin rohkem soovitate, kas kivikatust, plekkkatust või bituumenmaterjaliga katust, ning Miks just seda? "

Aitäh
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Raske soovitada, kui ei tea soove:kaua peaks kestma, palju plaanis raha kulutada, kui palju aega-raha plaanis kulutada hooldusele jne. Nimetatud materjalidel palju erinevaid variante-kivikatus võib olla keraamilistest e.savikividest, betoonkividest või looduslikest kividest, samuti katusekivid võivad olla erineva pinnakattega(värvitud,läikiva lakikihi või savivärviga kaetud, glasuuritud). Bituumenkatused võivad olla bituumensindlid-nn.kärg või bituumenlaineplaadid jne.Plekk võib olla nii profiilplekk(kruvidega läbi pleki kinnitatud) või mehaaniliselt kokkuvaltsitud, samuti erinevatest metallidest-kattega terasplekk, alumiinium, täis- ehk titaantsink, vask.
Peeter Kärp, Katuse Asjatundja OÜ
Kpartner
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kpartner »

Kõik katusetüübid on erineva hinnaga nii materjal kui ka paigaldusteenus/ -raskus.

Eks plekk tekitab kondensi roovile, kivikatus ülekatetes annab talvel lund aluskilele, plekil kruviaugud (v.a. klassikprofiil), bituumenil kulub kivipuru aastatega - siinkohal ei oskagi midagi soovitada.

Mida suurema kaldega katus seda kauem vastu peab. Vähem läbiviike ja nurke jne.

Kõik oleneb palju raha on plaanis kulutada.
https://kpartner.ee/ | Katusetööd - fassaaditööd - üldehitustööd, projekteerimine koos ehituse rekonstrueerimisega vundamendist katuseni.

https://materjal.kpartner.ee/ |Katuseplekk, katusematerjal ja lisatarvikud müük

http://katusetood.com
rivo
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas rivo »

Kõige kindlam on korralik valtskatus, siis oma elu jooksul ei peaks muret olema kui korralikult hooldada. Oleneb muidugi tegijast.
Nojah
külaline

Lugemata postitus Postitas Nojah »

[quote="v2ikejoss"]Iga foorum kuhu ma oma elu jooksul postitanud olen, on ikka ja jälle tekkinud neid, kes lihtsalt üritavad mingit oma s´tta ajada ja teiste üle "nalja visata"
Kurat kus need eestlased on ikka toredad inimesed, ainult viriseks ja hädaldaks teiste kallal - heasüdamlikust aitamisest oleme me väga kaugel

Kust otsast lugesid välja, et ma tahan ainult katuse ehitada? Päris korralik ja viisakas võrdlus oli ka mingi välipeldiku jutt.

Praegu alles otsin-uurin ja mõtlengi täpselt millist maja ehitada, kuna katuse materjal on ju päris oluline, siis sellepärast siin foorumis nõu küsingi. Ei olegi veel mingit hoonet lõpuni valmis ehitanud, valikus on mitmeid variante, erineva stiiliga, erineva katusekaldega. Ma lihtsalt tahtsingi targemate ja asjatundjate arvamust teatud materjalide osas.

Keskmine küsimus oli igasti loogiliselt sõnastatud ja õigustatud, või siiski mitte?? "Tahaksin teada, mida Teie foorumlased siin rohkem soovitate, kas kivikatust, plekkkatust või bituumenmaterjaliga katust, ning Miks just seda? "

Aitäh[/quote/]

Head uut jah!
Kahju küll , kui ise aru ei saa, mida Sulle kirjutatakse.
Võta katusematerjali pakkuja leht lahti ja näed, kaua nende pakutud materjali prognoositav kasutusiga on õige paigalduse korral.
Keegi võõras ei tea palju sul raha on ja kui võimekas tellija/ehitaja oled. Raha palju võta keraamiline kivikatus , raha vähe võta tõrvatud laudkatus. Oluline on õigesti see kõik kokku panna.
Mees Elvast
külaline

Lugemata postitus Postitas Mees Elvast »

Kõik katused on head. Palju oleneb katuse kaldest, omaniku soovidest ja võimalustest.

Kivikatused sobivad rohkem suurema kaldega katuste puhul. Katus ei talu seisvat vett.
Plekkkatuste puhul oleneb katuse kalle kasutatavast plekkprofiilist. Sadamete korral kipub katus kolisema.
Lamekatus ehk bituumenrullmaterjalist või plastrullmaterjalist katused on ainulahenduseks, kui katuse kalle on väiksem kui 1 : 10 ehk 10 %. Lamekatus on hinnaliselt kõige soodsam.
Vasta