Lae värvimine

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
hing
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lae värvimine

Lugemata postitus Postitas hing »

Tere,

Võtsin kodus ette lae värvimise. Rumal peaga sai ostetud odav vesialuseline laevärv. Värvimise ajal hakkas vana värvi kiht kobrutama ja n-ö sulas ära. Jätsin töö nüüd pooleli, kuid ühes toanurgas on nüüd laest teatud piirkonnas värvikiht maas. Enam ei tea, mida edasi teha ja kuidas seda olukorda parandada.
Olen ise üksik naisterahvas ja kellegi abi mul loota ei ole. Kas peaksin kohe professionaali leidma või annab seda lage siiski veel ise kuidagi prandada?
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: Lae värvimine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Asi ei ole mitte odavas laevärvis, vaid aluspinnas. Äkki oli eelnevalt värvitud kriidivärviga, võib olla oli aluspind enne eelmist värvimist korralikult tolmust puhastamata, nurgas on niiskusekahjustused jnejne põhjused.
Kui endal on juhtunud mullitama, siis pritsinud kogu lae jupikaupa märjaks, pahtlilabidaga kratsinud kõik maha, kruntinud lahjendatud alküüdkrundiga, või-olla mõned parandused või lausa lauspahteldus, kruntinud ja värvinud põhivärviga.
Otsi keegi, kes asja tegelikult jagab ja kutsu vaatama. Edasised soovitused ütleb juba tema.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
risto2690
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas risto2690 »

Täpselt nagu eelmine postitaja ütles. Olen ise samuti kasutanud kõige odavamaid krunt/laevärve ja pole probleeme olnud. Proovi aluspind puhtaks saada ja lihvi ikka ka mingi 80-se paberiga. Lihvii seni kuni oled surmani tüdinenud ja siis natuke veel.
tavoesi
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas tavoesi »

Tervist

Mul tekkis ka küsimus köögi lae värvimise kohta. Nimelt kraapisin kriidivärvi tervelt laelt maha ja pesin veega puhtaks, paneel on enam-vähem puhas.Kas nüüd peaks enne värvimist esmalt nt. Vivaclean`-ga puhtaks tegema ja kruntima alküüdvärviga (Special Primer), siis lauspahteldus, krunt ja pinnavärv. Või tõmmata betoonile, peale Vivacleaniga puhastamist, Aquastop peale ja siis lauspahteldus, krunt ja värv?
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Esimene variant on väga sobiv.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Vasta