Rumal naine palub abi :)

põrandad, põrandatööd
alustaja88
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Rumal naine palub abi :)

Lugemata postitus Postitas alustaja88 »

Küsimus siis selles, et vanal majal hakatakse põrandat valama. Kas keegi saaks mulle selgeks teha kuidas täpselt ma selle betoonikulu välja arvestan. Saan aru, et plaan on osta weber s30 betoonisegu. Ma tahtsin uurida erinevaid hinnapakkumisi, et kust osta aga kuna sinna juurde läheb segamisel ju ka kruus, siis kuidas see ruutmeetri kulu arvestamine käib. Kruusa ja betooni vahekord pidid olema 1:4 et üks osa betooni ja 4 osa kruusa ning siis vesi. valatav kiht 5-6 cm. Või olen ma millestki lootusetult valesti aru saanud.
Olge siis nii head mehed, et suruge oma naeruturtsatused ja peavangutused alla ja jagage asjalikke kommentaare.
toomas
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 35 korda

Re: Rumal naine palub abi :)

Lugemata postitus Postitas toomas »

Tere.
S 30 on valmis betoon, sinna pole midagi juurde vaja. Kui kiht 5-6 cm siis S-100 mõistlikum variant. Kulu 10 mm kiht/1m2 on 10 kg.

Jõudu tööle.

Toomas.
alustaja88
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas alustaja88 »

ma vaatasin et netist leitav info näitab, et S100-l on materjalikulu hoopis 20 kg/m²/kihipaksus 10 mm ehk siis märgatavalt suurem kui sinu kirjeldatu toomas.

mul on 60 ruutu ümmarguselt põranda pinda, et ehk siis vaja 9x6x0.05=2,7 kuupi segu see siis teeks netis oleva juhendi/tootetutvustuse põhjal 2700:12=193 kotti on mu arutuskäik loogiline või panen kusagil hullult mööda mingi lihtsa asjaga.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Tooteinfo ütleb, et ühest 25 kg kotist S100 saab 12 liitrit betooni. Sinu 60 m2 x 5 cm = 3 m3, st. 250 kotti kuivsegu.
fgh
külaline

Lugemata postitus Postitas fgh »

Tellige valmis segu, oluliselt odavam ja kvaliteetsem tulemus !
fgh
külaline

Lugemata postitus Postitas fgh »

Lisaks kui 20kg ruudule on 10mm, siis 60 ruutu 50mm on 60 x20x5=6000/25kg võrdub 250 kotti

Samas 25kg kotti osta on mõttetu, seega tonnine kott või normaalne inimene tellib valmis betooni.
Seda 3 kanti ketrad kaks päeva läbi ja kokkuvüõttes saate nõrga põranda.
toomas
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas toomas »

Tere.
alustaja88 kirjutas:ma vaatasin et netist leitav info näitab, et S100-l on materjalikulu hoopis 20 kg/m²/kihipaksus 10 mm ehk siis märgatavalt suurem kui sinu kirjeldatu toomas.

mul on 60 ruutu ümmarguselt põranda pinda, et ehk siis vaja 9x6x0.05=2,7 kuupi segu see siis teeks netis oleva juhendi/tootetutvustuse põhjal 2700:12=193 kotti on mu arutuskäik loogiline või panen kusagil hullult mööda mingi lihtsa asjaga.
Minu viga, mõte oli vist oma töö peal kus kasutan S 06 ja seal kiht 5 mm. Sealt see eksimus.

Toomas.
aero
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 83 korda
On tänatud: 82 korda

Lugemata postitus Postitas aero »

fgh kirjutas: Samas 25kg kotti osta on mõttetu, seega tonnine kott või normaalne inimene tellib valmis betooni.
Seda 3 kanti ketrad kaks päeva läbi ja kokkuvõttes saate nõrga põranda.
Nii on! 25kg kotte ostetakse grillinurgakese alla 4 postikese valamiseks. Põrandasse ikka valmisbetoon ja mõned oskajad mehed appi. Sadakond masinatäit betooni teha ja laiali tassida... Pane kulud kõrvuti.
P.s. Naeruturtsatuste ja peavangutuste osas saad ise päris palju ära teha - sõnastades asjaliku pealkirja. Nt. betoonikulu arvutamine.

Sinu stiilis pealkirjad on abistajate aja kuritarvitamine. Kujuta ette foorumit teemadega
- Rumal naine palub abi :)
- Blondiin palub abi :/
- Saamatu mees palub abi :(
- Palun kiiret abi :]
- Aidake palun punapead!
- Kes aitaks palun?
...
soo
külaline

Lugemata postitus Postitas soo »

Mulle tundub, et kruus on looduskivimite, liiva ja isegi mulla segu. Põranda valamiseks kasutaks ma segu sisse massi täiteks peent killustikku(paasist).
Ise segumasinaga tehes tuleb põrandavalu odavam mitte kottidega Weberit ostes vaid ostad koorma killustikku, liiva ja vajaliku koguse tsementi ning vastavalt tsemenditootja retseptile segada segu. Ära unusta ka 150X150 silmaga 5-6mm traadist armatuurvõrku sinna põrandavalusse panna, mis peaks valukihi( min.5 cm) keskele enam vähem jääma.
Vasta