terrass ja varjualus - kuidas jäigastada?

Külaline
külaline

terrass ja varjualus - kuidas jäigastada?

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere

Abipalve on selline.

Tahan aeda ehitada endale terrassi ning sinna juurde ka väikse varjualuse, kus saaks päikese eest kaitset vahel. Terrassiga nagu polegi küsimust, pigem on varjualune ning kuidas see jäigaks saada - oletan, et see saab olema keerulisem.

Plaan on selline, et varjualus on ristkülik,ca 6mx3.5m ning katuse kalle ühele poole. Tuleks ta aia nurka ning puit postidele (6 tükki). Puitpostid kinnituks vundale(postid maa sees) ehitatud puitkarkassile. Postide peale vöö ning prussid siis katusekatte jaoks peale.

Aga ma kipun arvama, et lihtsalt nii ta jääb korralikult õõtsuma või kukub lihtsalt kokku suurema tuulega - ei anna poste alt nii vingelt kinnitada ma arvan. Kuidas seda asja jäigastada? Ei tahaks ühtegi seina kapitaalselt kinni ehitada. On mingeid lihtsaid nippe kuidas visuaalselt ilusti kogu konstruktsiooni jäigemaks saada?

Hetkel on olemas vundapostidel olev puitkarkass kuhu saaks asja teha.

Tahan ise nokitseda ning proovida, seega kel häid mõtteid või pilte mida jagada, olge kenad :)

Üks tegelane soovitas kasutada lahendust, kus diagonaalid ei ole mitte postidest pikemad prussid, vaid ala kolmandik sellest ja mis kinnitub siis posti ülemise osa ja ülemise vöö külge ja seda peamiselt just nurgapostidele- aitaks see?

Tänud
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: terrass ja varjualus - kuidas jäigastada?

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Olen selliseid ristkülikuga kiirkuure ehitanud. Otse loomulikult ilma igasuguse diagonaalita on aja küsimus millal õõtsudes kokku kukub. Õõtsuvad lausa nii hästi et kui diagonaali ei pane siis muutub ehitamine lausa eluohtlikuks. Seejuures piisaski ca meeter-poolteist diagonaalid soovitavalt igas suunas igale nurgapostile ja oligi ilma vundamendita 4 postile toetuv kuur valmis (seejuures kõik neli külge avatud) nagu küsija ise arvas.
Külaline
külaline

Re: terrass ja varjualus - kuidas jäigastada?

Lugemata postitus Postitas Külaline »

"katusealune aeda" Kas selle otsinu piltide vaatamisest ei piisa....!?
Vasta