PT: Kipsi liimimine seina
NB! Tööpakkumise korral lisage ka asukoht! Kui teema algataja ei soovi enam tööpakkumisi, siis oleks soovitav seda ka oma teemas teada anda, et Administraator saaks teema lukku panna. Kui soovite aga hoida oma tööpakkumise teemat kõikide postituste eesotsas Kleepsuna, siis on see võimalik tasulise teenusena. Huvi korral saata privaatsõnum kasutajale Kristel
PT: Kipsi liimimine seina
Lugemata postitus Postitas KPuusepp »
NB! Põrandal on hetkel laagid maas, mis võivad tööd natuke ebamugavaks teha. Kipsile on vaja siis ka laagi augud sisse lõigtada. Hea töö korral, otsiks samuti hiljem ka akende palede tegijat.
Materjal minu poolt.
Palun pakkumisi ja soovitusi privaatsõnumisse, kust saab edasise kontakti. Objekt pelgulinnas.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Re: PT: Kipsi liimimine seina
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kuna see siin ei ole patendiameti koduleht, vaid siiski avalik ehitusteemaline foorum, kus antakse muuhulgas ka hüva nõu ja näpunäiteid, siis ootaks vastust.
Lisaks anonüümse kommentaatori märkusele liimsegu suurema kulu kohta, tekitab minus hämmastust veel ~25% hinnavahe remondikipsi kahjuks võrreldes standardplaadiga. Remondikips on liiga lödi ning kipsplaadi serva jätmisest põranda alla, kus ta ei oma mingit tähtsust ja paigalduse nikerdamisest parem ei räägi.
NB! Olen registreeritud kasutaja!

Hinnavahest ma ei teadnud. Eeldasin, et mida õhem plaat, seda ka odavam hind. Kui tõesti standardkipsi on lihtsam seina liimida, siis minugi poolest.
Segu kogusest ei saa aru. Kui seinad sirged, siis mismoodi on võimalik et kergemale kipsplaadile kulub rohkem liimsegu, kui raskemale? Mõte on betoonivalu augud lihtsalt katta ning mitte hakata tegelema laiaulatusliku pahteldustööga.
Kipsplaadi ja laagide seisukohast arvasin, et lihtsam on paigaldada, kui saab maha toetada. Teine variant on laagide otsad ära lõigata nii palju, et plaat vahele mahub. Vb minu loll kiiks, et võiks olla maani välja, kuid kui tõesti vajadust ei nähta, siis vast elan üle.
Kogu asja kokkuvõtteks otsin siiski lihtsalt ehitusemeest, kes võtaks antud töö ette. Vajadusel aitaks nõuga, kuidas parem teha. Tõesti pole aega istuda internetis, uurida ja puurida kuidas miski käib ning pakkudes tööd ühes foorumis, soovitatakse vait ka veel jääda.
NB! Näen seda isegi ja olen kursis ka teie kogemustega!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas omega1 »
-
- külaline
56 733 190
-
- autodidakt
Kui seinad on sirged, siis mis mõtet on ainult betooniaukude pärast seinad kipsiga üle kleepida? Kas lihtsam ei oleks kerge tasanduskrohv, 2x lauspahteldus, krunt ja värv. Sirgetele seintele saab koti(30kg) tasandada ca 4-5m2(kaks õhukest kihti) ja koti kipskrohvi saa kätte ca 7 euroga ehk m2 hinnaks tuleb -2€/m2 vs kipsplaadi 2,5-3€/m2+perflix. Kaks kihti lauspahtlit peale määrida on kaks päeva, aga kipsplaadi puhul esimene päev vuugid teipida, teine päev vuugid täita-laiendada, kolmas päev lauspahtel ja seega tasanduskrohvi variandiga tehes oleksid tegelikult ühe päevaga võidus.KPuusepp kirjutas: Kui seinad sirged, siis mismoodi on võimalik et kergemale kipsplaadile kulub rohkem liimsegu, kui raskemale? Mõte on betoonivalu augud lihtsalt katta ning mitte hakata tegelema laiaulatusliku pahteldustööga.
Töömehel oleks kõige lihtsam kipsplaati seina paigada siis kui oleks olemas vähemalt must aluspõrand, saab kipsplaadi alumisele servale korralikult "kipsiheebli" alla panna ja korralikult vastu laeserva lükata. Plaatide mõttu lõikamine laagide vahel turnides ei ole töömehele just kõige meeldivam ülesanne, aga saab hakkama kui jalga välja ei vääna või jalaluud ei murra.KPuusepp kirjutas: Kipsplaadi ja laagide seisukohast arvasin, et lihtsam on paigaldada, kui saab maha toetada. Teine variant on laagide otsad ära lõigata nii palju, et plaat vahele mahub. Vb minu loll kiiks, et võiks olla maani välja, kuid kui tõesti vajadust ei nähta, siis vast elan üle.
Kogu eelnev jutt on soovitusliku iseloomuga ja valik on sinu teha.KPuusepp kirjutas: Vajadusel aitaks nõuga, kuidas parem teha.

"Musta põrandat" ei ole soov praegu teha, kuna maha tuleb täispunn põrand ning ei sooviks seda kuidagi ehituse käigus kukkuvate asjadega vigastada. Laagid on maas üldse sellepärast, et alguses oli plaanis ainult põrand vahetada, kuid nagu ikka, siis mõtted muutuvad ning uued ideed tulevad peale.
Palju siis umbes koos töörahaga võib arvestada antud toa seinte tasandamisel kuni krundini?
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Sedan`d küll, et sina teed, aga miks peaks ka teisele mehele maksma?omega1 kirjutas:ma teeks su seinad sirgeks teha kuid kas sa suudaksid kahele mehele 24 euri tunnis maksta?

Kas teine mees on sul kaasas nagu töödejuhataja või "ergutustüdrukuna"?

Urmas
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Painter »
Raha kulub vähem ja tulemus on ka vastupidavam.

-
- autodidakt
Üks mees kaevab kraavi, kuid ülemus ja kaks meest vahivad niisama. Ühel niisama passijal läks labidavars katki. Läheb teine töödejuhataja juurde, kes seisab samuti labida najal segumasina juures, et näe, labidavars läks katki. Ülemus vaatab otsa ja ütleb, et seisa siis senikaua minu labida najal kuni uue toon.omega1 kirjutas:ma teeks su seinad sirgeks teha kuid kas sa suudaksid kahele mehele 24 euri tunnis maksta?

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed