Korstna alumised kivid pudisevad

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
ahjusiiber
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Korstna alumised kivid pudisevad

Lugemata postitus Postitas ahjusiiber »

Korstna jala kahes küljes olevad kivid pudisevad (alumised 2 rida), kas on võimalik kivid kuidagi asendada või on oht, et korsten ümber kukub? Tegemist on vana saunaga, mis õnnetuseks oli ka vanade elektrijuhtmetega, seetõttu maha põles. Kuigi paljud arvavad, et põlenud hoone kohale ei tohiks miskit ehitada siis ma tahaks seda reeglit rikkuda, sest sinna saaks kena istumiskoha või suvemajakese teha. Tegin pilti ka aga pean veel uurima kuidas neid siia üles panna :S
ahjusiiber
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Korstna alumised kivid pudisevad

Äkki oskab keegi õpetada kuidas pilti üles panna, siis teil rohkem asjast aimu?
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Kui teksti hakkad kirjutama, siis all vasakus nurgas on kast "manused". Sinna vajutades avaneb kast "failid" jne. Pilt ei tohi olla liiga suur.
Kui ikke korstnajala alumine pool mäda, siis tee juba uus. Saad ise ka rahulikult magada. Pane hüdrotõke ka alla, nii ei lagu edaspidi enam alumised kivid ära.
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Kui näinud pole, siis ei tea aga üks võimalus parandamiseks oleks selline, et lahtine sodi välja kraapida ja teha katkise osa ümber saalung, mis jääb korstnast umbes 6-10 cm kaugemale. Vahe täis valada ja sama mood ka lõõri seest, katkise osa ulatuses. Siis vähemalt ümber ei varise.
ahjusiiber
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Sain nüüd pildid õpetuse järgi üles. Teised kivid on väga tugevad aga jah arvatavasti alt tulev niiskus on neid kive hävitanud ja vanasti kõik kivid ka erisugused nii välimuselt kui koostiselt. Olen küsinud meesterahvastelt mis selle korstnaga teha, nemad ütlevad, et lõhu maha, aga mulle meeldivad need vanad kivid, olen ju tüüpiline naisterahvas :) Tänud vastuste eest ja ootan ohhetusi korstna üle!
Manused
20150602_161619.jpg
20150602_161619.jpg (410.04 KiB) Vaadatud 3833 korda
20150602_175624.jpg
20150602_175624.jpg (377.95 KiB) Vaadatud 3833 korda
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

ahjusiiber kirjutas:...Tänud vastuste eest ja ootan ohhetusi korstna üle!
Ohh. :this:
Robi viiti ei tea ka kogu olukorda, aga esmapilgul tundus, et kivid on võimalik vahetada ka tükkhaaval välja. Töö ei pruugi olla odavam, kui uue korstna ehitus. Vahel on aga inimestel imelikud tahtmised ja põhimõtted. Et neid tahtmisi täita, siis tuleb näha vaeva ja tahtjal muidugi vaeva eest maksta "imelikke" summasid. Lõppude lõpuks viiakse ju terveid kirikuid teise kohta.
https://www.youtube.com/watch?v=tfXm2eJxXII
.
Tel 5o9279o
Keskmine
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Keskmine »

1 külg korralik-taastamine 50-50 põhjast isolatsiooni lisamisega. Olen ühe 8 meetrise niiviisi korda teinud.Peab muidugi ootama kuniks juba asendatud poole segu kivistub(kuivab).
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

ahjusiiber kirjutas: Olen küsinud meesterahvastelt mis selle korstnaga teha, nemad ütlevad, et lõhu maha, aga mulle meeldivad need vanad kivid, olen ju tüüpiline naisterahvas :)
Ei ole küll korstnaspetsialist, aga olen solidaarne sinu poolt intervjueeritud meesterahvaste antud nõuannetega.
Muide, mitte ainult naisterahvastele meeldivad sellised kivid, vaid paljudele, nende hulgas ka tavapärase seksuaalse orientatsiooniga, meesterahvastele. :)
Isegi kui selle vana korstna asemel tehakse uus korsten, ega siis neid lammutamisest järgi jäänud kive sinult keegi ära ei konfiskeeri, need jäävad sulle alles ja saad mujal või uuele korstnale vana ilme tagasi andmisel kasutada. Tegelikult jääb sul neid kive isegi mõne muu seina viimistluseks ka järgi, sest korstnajalale vana ilme andmiseks saad ühelt telliselt kaks külge lõigata.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Tähtis on see, et korstnal oleks all vundament. Vanasti tehti vahel nii ka, et lihtsalt maa peale pandi paar kivi ja sinna lapiti korsten...mis seisis sarikate ja talade vahel püsti küll. Kui aga talad eemaldati, siis võis korsten ümber kukkuda. Minu üks tuttav jäi sedasi korstna alla Haapsalus.
ahjupealne
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas ahjupealne »

Tere.
Ütlen kohe, et ise pole teinud kuid, kuskil vene saidil oli rida pilte kus korsten toestati tala peale kandma ja korstna alla ehitati uus (vene)ahi. Ehk siis täpsemini seletatult: korstnajalga tehti (pööningul või teisel korrusel) läbiv ava ning avast pandi priske pruss läbi. Siis kui ahi valmis saadud, laoti ahju pealt algav korsten ülemise korstna osaga kokku. Seejärel löödi prussi alt kiilud välja, eemaldati pruss ning lõpuks laoti ka tehtud avad kinni.
Kas selline meetod antud juhul on võimalik ja vajalik ja kui ohutu see on, otsustagu tegija juba kohapeal ise.

Andres
Vasta