Dolomiidist ahi

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
kattrin
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Dolomiidist ahi

Lugemata postitus Postitas kattrin »

Tahaks ehitada raudsüdamikuga dolomiitahju. Kas kellelgi on kivimi kohta infot - kuidas on soojapidavus? Kas kellelgi on vastavat kogemust? Kuidas ahi välja kukkus, kas olete selle kütte- ja väliste esteetiliste omadustega rahul? Millega ei ole rahul?

Väga tänan informatsiooni eest.
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Re: Dolomiidist ahi

Lugemata postitus Postitas keemik »

Mis asja sa täpsemalt tahad ja milleks?
ahjupealne
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas ahjupealne »

Tere.
Kui Te soovite teha malmsüdamikuga ahju, siis selle paekivi soojussalvestuse tähtsus on pigem teisejärguline. Läänemaal ja mujalgi olen näinud vanu paekivist korstnaid ja reheahjusid. Kui hoone on seest nt.savikrohviga üle tehtud või on palkidest seinad ja sinna juurde lisada ka dolomiidist vooderdusega ahi, siis miks ka mitte, esteetikat küll ja veel.

Andres
53267676
kattrin
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas kattrin »

Ma uurin seda projekti disain ja tootearendusest lähtuvalt. Võtan seda kui potensiaalset magistritöö projekti, kus tahan lahendada Tulikivi ahjudele sarnast toodet, aga dolomiitkivimiga. Seda, kas südamik nendel ahjudel on malmist, ma ei usu. Plaanin selle ahju ka valmis ehitada, sellepärast vajan head nõu.
ahjupealne
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas ahjupealne »

Ma usun et disaini poolest on materjal huvitav ja ilus. Järgmiseks teemaks on kindlasti dolomiidi
(moodul)plaatide omahind. Erinevate materjalide omadusi saaks ju katseliselt võrrelda kui tabeleid ja valemeid ei õnnestu leida. Teema on huvitav, kui ahju ehituseks läheb, kutsuge abitööliseks.
Vasta