Sundventilatsioon suvel.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 5 korda
Sundventilatsioon suvel.
Lugemata postitus Postitas siimsusi »
Suvel pole sundvendi käigushoidmisel suuremat mõtet, sest mingid aknad on nii ehk nii lahti.
Samas peab WC -d ikka ventileerima, vähemalt peale selle kasutamist (seal mul aknaid pole).
Millised oleks variandid suvel tsentraalne ventseade seisma jätta?
1. Ehitada WC-le eraldi tõmbeventilatsioon, mis siis valgustuse lülitist käima läheb.
Kuna mul on WC ka II korrisel, siis tundub see suht tülikas. I k WC -s saaks isegi teha.
2. Teha WC valgustuse pealt tsentraalse ventseadme juhtimine. Kindlasti peaks olema taimeriga (peale väljalülitamist töötama veel 5 - 10 min).
Teist varianti olen hakanud tõsisemalt kaaluma. Kas kuskilt on võimalik osta mingit valmiskujul eletroonikat, mis lülitaks ventseadme koos WC valgusega sisse ja mingi viitega siis jälle välja?
Mehis
-
- külaline
Re: Sundventilatsioon suvel.
Lugemata postitus Postitas Külaline »
kas ennem tegema hakkamist oled arvutanud palju kokkuhoidu tuleb?siimsusi kirjutas: Mehis
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 19 korda
Lugemata postitus Postitas officer »
-
- Korralik postitaja
Ei ole. Ma mõtlesin, et enne vaatan palju selle tegemine maksma läheb. Suvel, kui kütet pole, on elektrikulu liiga suur.Külaline kirjutas:kas ennem tegema hakkamist oled arvutanud palju kokkuhoidu tuleb?siimsusi kirjutas: Mehis
Tuleks mingi mõõtja vahele panna ja vaadata, palju ventsüsteem reaalselt tarbib.
-
- Korralik postitaja
Siis peab olema WC -st otse õue eraldi toru. Muidu ajab "aroomid" lihtsalt mööda maja laiali.officer kirjutas:...kõige tavalisemates ehituskauplustes on müügil "taimer" funktsiooniga väljatõmbeventilaatoreid D=100-150mm.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
-
- külaline
Kokkuhoid on elekteri ja filtri kulu, mingit mõtet vendi sees hoidmisel suvel ei näe, abiks on ka see, et linnast väljas pole ei müra ega tolmu.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas fgh »
Küsiks parem, et suur on saadav reaalne sääst ventilatsiooni seiskamisest ehk palju aparaat elektrit tarbib?
-
- külaline
Kes ütles,et on seisev õhuvahetus?fgh kirjutas:Eks küsimus ole pigem elamistingimustes. Pideva õhuvahetusega elamine on kindlasti parem kui sisuliselt seisva õhuvahetusega elamine. Kui arvestada märgruumide võimalikud probleemid, oma tervist, ehitusmaterjalidest lenduvaid osakesi, siis ei näe mingit põhjust agregaadi välja lülitamiseks. Kui veel tegu soojusvahetiga aparaadiga, siis seiskamine võib tuua hoopis vastupidised tulemused.
Küsiks parem, et suur on saadav reaalne sääst ventilatsiooni seiskamisest ehk palju aparaat elektrit tarbib?
Ei suuda vent suvel öösel maja ära jahutada, ikka peab aknad lahti tegema, ja see õhuvahetus on kordi efektiivsem, kui mistahes vendi oma, kui aknad on eri korrustel avatud (Põlva passiivmaja)
Seega tekkib küsimus milleks agregaati sees hoida?
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 19 korda
Lugemata postitus Postitas officer »
...sobivaid D=100 ventilaatorid on võimsusega 7-17W.fgh kirjutas: Küsiks parem, et suur on saadav reaalne sääst ventilatsiooni seiskamisest ehk palju aparaat elektrit tarbib?
Lugemata postitus Postitas Tänak »
Mul oli üks kuu huvi pärast ventagregaadil voolumõõtja vahel, täpselt 6,48eur tarvitas mu maisest varast. No ma ei tea... Peab suitsuvorsti asemel keeduvorsti ostma hakkama vist.
Lugemata postitus Postitas xjan »

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit