Veearvesti ja üleminek alupexile
veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
Veearvesti ja üleminek alupexile
Lugemata postitus Postitas KPuusepp »
Veearvesti hetkel nii ehitatud https://www.dropbox.com/s/eeb1cettdxp13 ... 9.jpg?dl=0
Miks ja kas on vajalik üleval olev nö vee väljalaskeava? Ehk siis see Y vahetükk.
Soov minna edasi Alupexiga ning kasutada külmatrassi puhul algul 20 kuni wc potini ning sealt edasi 16 peale üle minna, et wc-s vee tõmbamine ei kaotaks palju külma vett järgnevates tarbijates ära. Kas see on mõistlik?
Kui see mõistlik, siis kuidas peaks veearvestist edasi minema? Kas kõigepealt tuleb panna üleminek 1/2 ja siis 1/2->20 alupexile? Või võib panna ka kohe alupex 20 liite veearvesti keerme otsa, kui selline olemas?
Lisaks öeldud, et võib tekkida turbulents antud ühenduses ja mitu muud keerulist asja. Mõte on siis kasutada võimalikult head lahendust, et ei jääks kuhugi pudelikaela.
Miks ja kas on vajalik üleval olev nö vee väljalaskeava? Ehk siis see Y vahetükk.
Soov minna edasi Alupexiga ning kasutada külmatrassi puhul algul 20 kuni wc potini ning sealt edasi 16 peale üle minna, et wc-s vee tõmbamine ei kaotaks palju külma vett järgnevates tarbijates ära. Kas see on mõistlik?
Kui see mõistlik, siis kuidas peaks veearvestist edasi minema? Kas kõigepealt tuleb panna üleminek 1/2 ja siis 1/2->20 alupexile? Või võib panna ka kohe alupex 20 liite veearvesti keerme otsa, kui selline olemas?
Lisaks öeldud, et võib tekkida turbulents antud ühenduses ja mitu muud keerulist asja. Mõte on siis kasutada võimalikult head lahendust, et ei jääks kuhugi pudelikaela.
-
- külaline
Re: Veearvesti ja üleminek alupexile
Lugemata postitus Postitas jussi »
See Y on mudafilter, see hoiab ära ebavajalike tükkide sattumist veemõõdikusse ja süsteemi.Vahepeal ei lubata neid panna enne veemõõdikut kuna sealt on võimalik vett varastada.Üldiselt ma paneks mudafiltri peatrassile kohe peale tagasilöögiklappi. Edasi tundub et tuleb seal tagasilöögiklapp, mille võiks panna peale veemõõtjat.
Ise teeks nii : Kraan - veemõõtja - tagasilöögiklapp-üleminek.
Ise teeks nii : Kraan - veemõõtja - tagasilöögiklapp-üleminek.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Kui saad, jätka külmavee trassi PEM-iga. On odavam ja liitmikud väiksema rõhukaoga. Ja mitte mingil juhul ära mine põhitrassil 1/2" liitmikuga, kasuta 3/4". Harutrassil saad kasutada ja võid vajadusel kasutada 16 mm alupexi. Võid saada ebameeldivad kõrvalnähud.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas põhjaklapp »
Ei mõistnud - mis juhul võivad need kõrvalnähud esineda ning mis need oleksid?Kalvis kirjutas:Võid saada ebameeldivad kõrvalnähud.

-
- Ehituspenskar
Tõmbad vetsus vett ja teine hakkab kõrvetava vee käes dushi all karjuma.
Lugemata postitus Postitas keemik »
Ma just vaatasin ühte koolitööna valminud projekti ja seal oli loogika tegijal vastupidi: WC-potile 16-ne ja kraanikaussidele/dušile 20-ne komposiit (nn "Aluplex"). Nii oleks ka ehk loogilisem- WC-s võib vesi ka vaikselt paaki niriseda, aga duši all tahad saada pidevalt hea ja ühtlase survega vett. Kui palju sul tarbijaid tuleb, kas ehk parem üldse 25-sega edasi minna veemõõtjast? Ma pole väga tugev selle teemas ja ei näe ära, mis toru sul sisse tuleb (mõõtmetelt).
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas põhjaklapp »
Ei nii suuri nagu 25 ei kasutada korterites. Vaata isegi terve maja (paneelmaja ma eeldan) põhitrass on silma järgi 20 PPR kui ma ei eksi.keemik kirjutas:Ma just vaatasin ühte koolitööna valminud projekti ja seal oli loogika tegijal vastupidi: WC-potile 16-ne ja kraanikaussidele/dušile 20-ne komposiit (nn "Aluplex"). Nii oleks ka ehk loogilisem- WC-s võib vesi ka vaikselt paaki niriseda, aga duši all tahad saada pidevalt hea ja ühtlase survega vett. Kui palju sul tarbijaid tuleb, kas ehk parem üldse 25-sega edasi minna veemõõtjast? Ma pole väga tugev selle teemas ja ei näe ära, mis toru sul sisse tuleb (mõõtmetelt).
Korteris on ikka tüüpiline 16. 20 kasutatakse siis kui vaja peatrass väga mitme tarbijani tuua ja siis sealt 16 peale edasi minna.
-
- Ehituspenskar
Eelmine suhteliselt lihtsalt seletas ära. Minu mõte oli kasutada külmale veele PEM20, sellel on 1/2 üleminek otse olemas igale harule (kolmik, otsamuhv). Lihtne ja kiire paigaldada. Harutorud võivad olla nii 16 mm alupex kui mis iganes muu materjal (vask jne.). Võib ka PEM asemel 20 mm alupexi kasutada, PEM on seejuures parem.
Soe vesi võiks magistraal olla 20 mm alupex, harud 16 mm ja 1/2". Korteris kui dushi probleemi tõsiselt ei võtaks siis saab ka 16 mm alupexiga hakkama.
Ma sisendosa ei näpiks, käib korterisse olemasolev kah.
Soe vesi võiks magistraal olla 20 mm alupex, harud 16 mm ja 1/2". Korteris kui dushi probleemi tõsiselt ei võtaks siis saab ka 16 mm alupexiga hakkama.
Ma sisendosa ei näpiks, käib korterisse olemasolev kah.
Mine “Veevarustus, kanalisatsioon, käimlad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit