Tere päevast!
Küsimus tekkis seoses korstnaga. Tegemist on vana rehielamu ühelõõrse korstnaga. Alumises osas on niiskus sisse läinud koos seenega ja see on päris pude. Eluruumide ulatuses on seda korstent ka retsitud, auke täis aetud. Iga omanik on omale uued kolded teinud ja uued augud. Pilt ei ole ilus. Kas on teoreetiline võimalus see korstna alumine osa jupikaupa ära renoveerida või ülemine osa ära toestada ja alla uus asi laduda? Või peab kõik maha tõmbama ja uue tegema. Tegemist on ca 6 meetrise suitsujuhtijaga. Kas keegi on sellise asjaga kokku puutunud?
Lugupidamisega
Korstna restaureerimine!
Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Re: Korstna restaureerimine!
Lugemata postitus Postitas motamees »
Kuskil vene saidi peal oli pildiseeria või film sellisest restaureerimisest. Ülemine korstna osa toestati prussidega ära ja siis ehitati alla uus.
Äkki keegi teab selle asukohta ja paneb siia üles.
Äkki keegi teab selle asukohta ja paneb siia üles.
.
Tel 5o9279o
Tel 5o9279o
Lugemata postitus Postitas Lauri234 »
Olen ka 2 korstent teind nii.
kahelepoole korstent kahe sarika vahele pruss alt üles 10mm puidukruviga kinni, vastu korstent.
Kruvid korstnasse. Pikad toed ka maja taladele. 2. korstnal üks pruss toetus mul pennile.
~1T kaalub rippuv korsten ehk.
Ärge liiga tõsiselt võtke, esimest korda ladusin korstent.
kahelepoole korstent kahe sarika vahele pruss alt üles 10mm puidukruviga kinni, vastu korstent.
Kruvid korstnasse. Pikad toed ka maja taladele. 2. korstnal üks pruss toetus mul pennile.
~1T kaalub rippuv korsten ehk.
Ärge liiga tõsiselt võtke, esimest korda ladusin korstent.

- Manused
-
- 01 Korsten 1.jpg (576.79 KiB) Vaadatud 2843 korda
-
- 02 Korsten 1.jpg (185.59 KiB) Vaadatud 2843 korda
-
- 03 Korsten 1.jpg (555.21 KiB) Vaadatud 2843 korda
-
- 04 Korsten 1.jpg (544.48 KiB) Vaadatud 2843 korda
-
- 05 Korsten 2.jpg (579.49 KiB) Vaadatud 2843 korda
-
- 06 Korsten 2.jpg (447.45 KiB) Vaadatud 2843 korda
-
- 07 Korsten 2.jpg (553 KiB) Vaadatud 2843 korda
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas lauri41 »
Mul on sama asi kevadel ees. Ainult, et allesjäävat osa on terake rohkem. Päris uue tegemine läeb kallimaks kui vana renoveerimine, vähemasti tundub nii. Kui eemaldatava osa ära võtad, kudas järkjärgult seda allesjäävat toestada ja ka vastupidi kui uus juba all on, kudas vana sinna peale lasta?
Parimat
Parimat
- Robi 1
- Ehituspenskar
- On tänanud: 190 korda
- On tänatud: 220 korda
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
Kas saab ikka selles nii kindel olla, et see üleine osa nii hea on, et ei tasu täies ulatuses vahetada.
Ma olen üsna kindel, et tasuks kogu korsten lammutada, teha alla korralik vundament ja, siis vaadata, kas vanu telliseid saaks uuesti kasutada võimalusel. Võimalik, et tasuks üldse 2 lõõriline asemele teha...
Ma olen üsna kindel, et tasuks kogu korsten lammutada, teha alla korralik vundament ja, siis vaadata, kas vanu telliseid saaks uuesti kasutada võimalusel. Võimalik, et tasuks üldse 2 lõõriline asemele teha...
Lugemata postitus Postitas gamla »
Vana renoveerimine on kallim,kui uue tegemine,kuna raskem .Ise olen külg külje haaval tasapisi läind, ja pole miskit juhtund.lauri41 kirjutas:Mul on sama asi kevadel ees. Ainult, et allesjäävat osa on terake rohkem. Päris uue tegemine läeb kallimaks kui vana renoveerimine, vähemasti tundub nii. Kui eemaldatava osa ära võtad, kudas järkjärgult seda allesjäävat toestada ja ka vastupidi kui uus juba all on, kudas vana sinna peale lasta?
Parimat
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed