Radiaatori temp. reguleerimine.

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
VeikoO
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Radiaatori temp. reguleerimine.

Lugemata postitus Postitas VeikoO »

Tervist.
Hetkel on majas kasutusel kahetoru keskkütte süsteem,mis on lahtine, ei kasuta ühtegi tsirkulatsioonipumpa, samuti puudub akupaak.
Probleem on selline, et tahaks ühes toas asuva radiaatori teha reguleeritavaks. Phmt tahaks teha selle radiaatori reguleeritavaks läbi mille läheb toru edasi paisupaaki(mis asub 3.ndal korrusel pööningul).
Targemate inimestega poes nõu pidades selgus,et see ei olegi nii lihtne, et panen enne radiaatorit peale voolule kolmiku vahele,ühest osast läheb otse paisupaaki ja teisest läheb läbi termostaadi radiaatorisse. Seletati, et see toimiks sellisel juhul kui oleks kinnine süsteem ja kasutusel oleks tsirkulisatsioonipump. Veel räägiti, et kui kasutaksin ühetorusüsteemi jaoks mõeldud termostaati enne radiaatorit,siis hakkaks see variant toimima.

Praegu süsteem on selline.
PRAEGUNE.jpg
PRAEGUNE.jpg (32.54 KiB) Vaadatud 6001 korda
[img]PRAEGUNE.jpg[/img]

Plaan muuta süsteem selliseks, et saaks reguleerida radiaatori soojust termostaadi abil.
UUS SuSTEEM.JPG
UUS SuSTEEM.JPG (84.52 KiB) Vaadatud 6001 korda
UUS SuSTEEM.JPG
UUS SuSTEEM.JPG (84.52 KiB) Vaadatud 6001 korda
[/img]
EMS1
külaline

Re: Radiaatori temp. reguleerimine.

Lugemata postitus Postitas EMS1 »

Miks ei võiks sinna paaki minna sama koha pealt kust praegu ja ikkagi lihtsalt termostaat oleks enne radiaatorit?
VeikoO
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Iseenesest kui niimoodi toimiks see,et paneksin termostaadi lihtsalt enne radikat ja rohkem midagi ei muudaks, siis niimoodi ka teeks. Aga ma ei tea täpselt, kas niimoodi tohib panna ? Algselt oli selline plaan ka muidu, aga lihtsalt arvasin, et paisupaaki peaks nö vaba tee olema,ilma igusuguste termostaatideta. Ja kui tohibki nii panna,siis kas see termostaat hakkab toimima lahtise süsteemi puhul ilma tsirkulisatsiooni pumbata ? Kauplusest targemad mehed rääkisid, et see kahetorusüsteemi jaoks mõeldud termostaat vajab töötamiseks survet, midagi lahtine süsteem ilma pumbata tekitada ei suuda...Siis pakutigi välja,et tee nii nagu sul joonis tehtud on, aga kasuta seda termostaati,mis on mõeldud ühetoru süsteemile. Ei tahaks ennem süsteemi veest tühjaks laskma hakata ja midagi tegema,kui on kindel, et saaks töötava variandi.
EMS1
külaline

Paisupaagiga on vesi vabalt ühenduses ka siis, sest teises torus on ka ju vesi ja rõhk põhimõtteliselt ka sama. Millised torude mõõdud on? Vaba ringlusega süsteemil peaks veidi jämedamad torud olema, seega ka termostaatventiil arvatavasti peaks suurem olema kui pumbaga süsteemil, et ei hakkaks vee voolamist liigselt takistama ja radikas jahedaks ei jääks.
AnnanNõu
külaline

Lugemata postitus Postitas AnnanNõu »

VeikoO! Need poe "kommionud" on halvasti lugenud san.tehnilisi õpikuid või omandanud seda eriala põranda all.Termostaate tehakse nii vaba tsirkule kui ka pumpadega tsirkule.Vahe on termo läbilaskvuses ja minuteada teeb vabale tsirkule ainult Danfoss.Olen ise neid paigaldanud umbes kümme aastat tagasi ja päris kallis oli tk. Aga seda süsteemi saab ka lihtsamalt ära lahendada Kui huvitab helista .Mob.53 728 082. Ja nendele tarkpeadele kes mainisid ühetoru ja kahetoru termostaatidest siis nad peavad endale kõigepealt selgeks tegema need kaks väga erinevat süsteemi.Vene ajal kasutati ühetoru süsteemi lasteaedades ja meditsiini asutustes,mis olid ühe-kahe korruselised mitte kõrgemad.Olen ka neid süsteeme teinud ja mitte vähe.Nendel ühekatel saadi maks tulemus madalate temperatuuridega. Lasteaedades meditsiinis kõrgeid temperatuure ei lubatud.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

2 toru süsteemis paned radika ette termostaadi. Kogu lugu. Kuid vabavoolses süsteemis pead leidma vabavoolse termostaadi ja eelkõneleja andis ülihea vihje.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Kalvis kirjutas:Kuid vabavoolses süsteemis pead leidma vabavoolse termostaadi ja eelkõneleja andis ülihea vihje.
Ehk on kohane täpsustada, et "vabavoolne" peab ainult termostaadi alus olema. Termopea on ikka sama.
officer
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 19 korda
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas officer »

...kas nn.vabavoolusüsteemile sobivaid, väikese takistusega, ventiile eksisteerib? Mingi lahendus oleks elektromehaanilised, solenoid või mootorajamiga klapid ja sobiv juhttermostaat....
AnnanNõu
külaline

Mehed ma arvan,et VeikoO ootab kiiret ja odavat lahendust kallis lahendus on vana renoveerimine kuidas te sellest aru ei saa,et kõik pole rikkad.Pakkuge talle näiteks 3-T ventiili või veel odavam on kolmik ja kaks siibrit mõelge ikka asjale loogiliselt kaasa või olete niisama kirjamehed.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

AnnanNõu kirjutas:Mehed ma arvan,et VeikoO ootab kiiret ja odavat lahendust
Loomulikult on võimalik midagi teha ka voolikujupi, kolmiku ja käsitsi keeratava ventiiliga - ainult minu käsi küll sellist soovitust kirjutama ei tõuse. Kui on radiaatori temperatuuri vaja reguleerida, siis peaks üks termostaat ikka ettevõtmise eelarvesse mahtuma.
AnnanNõu
külaline

Hr.Madis64 asi on selles ,et radiaatorit läbistavat vooluhulka peab reguleerima, mitte vooluhulka antud püstikus.Aga kui esimesel korrusel on veel üks radikas sama liini peal ? Aga kui on ja paned termopea aluse paned sellega ka selle alumise radiaatori vee liikumise kinni.Vesi ja elekter liiguvad lihtsamat teed st. kus on väiksem takistus.Termo alused peavad olema siis eranditult kõigil radikatel, vist liiga kalliks läheb nüüd kus talv ukse ees.Ja üleüldse termo aluseid soovitasid "poeonud" neil oli pakkuda kohe ühe ja kahetoru süsteemidele neid.Millegipärast arvatakse,et kui ühel pool seina tuleb toru ülesse või läheb alla on ühetoru süsteem lihtne loogika teist toru ju sellel seinal pole.Need kes seda arvavad pole ühetoru süsteeme näinudki ja ei kujuta ettegi nende tööpõhimõtet kui imelikult võib vesi liikuda ühes torus.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

AnnanNõu kirjutas:Need kes seda arvavad pole ühetoru süsteeme näinudki ja ei kujuta ettegi nende tööpõhimõtet kui imelikult võib vesi liikuda ühes torus.
Teemaalgataja kirjutas ju esimeses postituses, et tal on kahetorusüsteem, ainult lahtine ja pumbata.
AnnanNõu
külaline

Lp.Madis64! Muidugi ma tean,et tal on kahetoru süsteem sellepärast ma pakungi toimivat ja odavat süsteemi. Mis puudutab ühetoru süsteemi siis talle soovitati ühetorusüsteemi termostaate.Olete kursis saab termosi üldse kahele torule panna.Valgustage mind järsku olen ajast maas.Minu teada nad ühele torule paigaldataksegi.Aga ühetorusüsteemid on hoopis midagi muud!!!
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

AnnanNõu kirjutas:Olete kursis saab termosi üldse kahele torule panna.Valgustage mind järsku olen ajast maas.Minu teada nad ühele torule paigaldataksegi.
Ega kahetorusüsteem ei tähenda seda, et mõlema toru ette termostaat käib.

www.sandalfon.ee/Lisa2.pdf
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kui raha vähe et osta vabavoolne termostaat siis hädalahendus on osta tavaline kraan. Sellega saad vooluhulka piirata.
Veel odavam on visata tekk radiaatorile peale.
EMS1
külaline

AnnanNõu kirjutas:Hr.Madis64 asi on selles ,et radiaatorit läbistavat vooluhulka peab reguleerima, mitte vooluhulka antud püstikus.Aga kui esimesel korrusel on veel üks radikas sama liini peal ?
Tegu ju kahetorusüsteemiga ja igale radikale tulevad eraldi torud, kui üks kasvõi päris kinni keerata, käib teistest ikka vesi läbi.
AnnanNõu
külaline

Mehed või mehepojad! tarvis oli leida lahendus mille mina erinevalt teist ka tegin ja nüüd te olete nagu hagijad mu kallal ,et järsku on siia foorumisse tekkinud teile konkurent.Kui arvate,et tegin nende soovitustega kellelegi liiga no andke andeks targem annab järele jätan selle foorumi siis teile.Aga mina arvasin,et foorum on teistele ja endale teabe saamiseks aga tuleb välja,et hoopis teistele ära tegemiseks.Egas midagi palju õnne!
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

AnnanNõu kirjutas:nüüd te olete nagu hagijad mu kallal ,et järsku on siia foorumisse tekkinud teile konkurent ...jätan selle foorumi siis teile
Mõni mees näeb ikka igal pool vandenõuteooriaid. Jälle illuminaadid, vabamüürlased või reptiilid tahavad ära teha.
VeikoO
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Elav arutelu on siin käima läinud,mis on ju iseenesest väga hea. Nii palju olen nüüd targemaks saanud, et tuleb kuskilt leida vabavoolu termostaat ja peaks selle süsteemi käima saama ? See radiaator on muidu jh teisel korrusel ja rohkem radiaatoreid selllega ühendatud ei ole, tulevad keldrist otse torud. Probleem ongi selles, et teisel korrusel sai korralik remont ära tehtud ja soojustus tehtud, nüüd ongi üks tuba väga palav kui natukene kütta, samas ülejäänud majas on nagu temperatuur paras,slp olekski hea kui saaks seda reguleerida.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

VeikoO kirjutas:Nii palju olen nüüd targemaks saanud, et tuleb kuskilt leida vabavoolu termostaat ja peaks selle süsteemi käima saama ?
Küsi lähimast santehnikaärist Danfossi RTD-G (suurendatud läbilaskevõimega) termostaadialust (toru mõõdule vastavat loomulikult) ja termopead sellele.
Vasta