Õhksoojuspump kaldseinale

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
soojakusoe
külaline

Õhksoojuspump kaldseinale

Lugemata postitus Postitas soojakusoe »

Kuidas ja kas üldse on võimalik lahendada olukord, kus muud kohta õhksoojuspumbale pole kui kaldsein. Põranda varianti pigem ei tahaks.
Kas oleks mõeldav mingi riiuli laadne alus ehitada või äkki kellelgi miski muu idee?
Edasimüüjad pigem väidavad, et ei saa üldse. Endale samas ei tundu see üldse võimatu. Tõsi ta on, et välimus ei jääks nii hea, aga kui muud varianti pole..
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: Õhksoojuspump kaldseinale

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Jutt käib õhksoojuspumbast?
Riiuli taoline asi on ju käkitegu teha, ma olen kõikidele soojuspumpadele ise ehitanud raamid ja neid saad nii ehitada kui palju fantaasia vaid võimaldab.
Kaldu läheb soojuspump tööle, kuid õhksoojuspumpade ventilaatorile see kindlasti ei meeldi. Kõige ohtlikum on sulamisvee liikumine, sa ei taha midagi teada jää ja sulavee kukkumisest ventilaatorile, see lõpeb kiiresti ventilaatorile halvasti. Kuid ventilaatori laagritele ei meeldi kaldu töötamine, kuluvad kiiremini, põhjuseks tekkinud valed jõud.
Nii et panusta riiuli ehitamisesse.
soojakusoe
külaline

Jutt jah nn õhk-õhksoojuspumbast.
Otse kaldseinale (viltu) panna ei tohi, sestap mõtlesingi nö riiuli peale. Kardan just nö esteetilise välimuse pärast - äkki jääb liialt silma riivama, kuna tuleb ta ju seinast tavapärasest kaugemale (alumine ots siis). Pole veel kellelgi õhksoojupumpa kaldseinale paigaldatuna näinud ega leidnud ka internetist selle kohta mingeid materjale/pilte.
Aga ehk silm harjub ära, kui saab vähem tavapärasem. :)
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Tundub, et üks räägib siseosast, teine välisosast?
soojakusoe
külaline

Mina räägin siiski jah siseosast. Kompressor las jääb ikka välja ja väljas mul kaldseinu pole.. On vaid katus. :)
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

No näed, siseosa võid panna julgelt kaldu, sest tal on teistsugune ventilaator. Tasub alati võimalikult täpselt olukorda kirjeldada, muidu hakkadki valesi soovitusi saama.
soojakusoe
külaline

Järgmine kord täpsustan kindlasti. Aga siis süda rahul, kui kannatab ka kaldu panna, pole vaja midagi muud aretama hakata ja välimus peaks jääma parem. Aitäh :)
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Kalvis kirjutas:No näed, siseosa võid panna julgelt kaldu, sest tal on teistsugune ventilaator.
Oled sa kindel, et kaldu asetsevast siseosast kondensaat ikka korrektselt tee toruni leiab?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Eeldan, et jahutamiseks ta pumpa ei kasuta. Kütmisel seda kondensaati ei teki
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Kalvis kirjutas:Eeldan, et jahutamiseks ta pumpa ei kasuta. Kütmisel seda kondensaati ei teki
Miks peaks midagi sellist eeldama :scratch:

Suvine jahutamine on ju pool mõnust :good:
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Las see jääb küsija otsustada. Eestis pole küll minu jaoks seni kordagi temperatuur nii kõrgeks tõusnud, et ma tahaks tuba jahutada kõige palavamal suvepäeval, vastupidi tunnen soojast suveilmast rõõmu aga inimesi on erinevaid.
Lisaks, et võibolla pole kalle piisavalt ohtlik ja kuna siseosa ventilaator on trumlipõhine siis võibolla ei teki ka jahutamisel probleeme. Aga seda peab konkreetse mudeli sisemusse vaatama.
soojakusoe
külaline

Jahutada ikka ka tarvis. Mõte jäi selliseks, et läheb ikkagi otse seinale ehk siis riiul alla. Pumbaks Mitsu FH25, ise kardan, et andurid juba ei suuda sellises asendis igalt poolt õiget infot kätte saada.
soojakusoe
külaline

Kalle seinal korralik 25°. Ei teagi, kas siseosale teeks liiga selline kalle..
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

soojakusoe kirjutas:Kalle seinal korralik 25°. Ei teagi, kas siseosale teeks liiga selline kalle..
Peab siis ikka hea kliimafirma olema, kui seadmele ka garantii annab
soojakusoe
külaline

Isegi kui oleks, ei ole mina huvitatud pidevast garantiiremondist.
Tundub, et sellist varianti pole keegi kuskil kasutanud ega kajastanud - ilmselt põhjusega, eks ilmselt läheb raamiga/riiuliga seinale.
Vasta