Probleem järgmine,
10a tagasi valmis maja, alumine korrus kivi, ülemine puitkarkass. Tänase seisuga on ülemise korruse soojapidavus üsna kesine. Olen täheldanud tubade välisseina nurkades külmematel talvedel isegi jääkirmet. Niisiis, otsustasin probleemile vastu hakata ja kiskusin ühe toa seinalt kipsplaadi maha. Sealt vaatab mulle vastu 150mm + 50 mm mineraalvilla, mille taga asetseb tuuletõke ja sealt siis tõenäoliselt omakorda distantsliist + voodrilaud. Esialgu tundub, et kõik on nagu peab, kuid kui lükkan sõrme näiteks põranda ja seina liitumiskohta, siis tunnen, et jahe õhk liiigub, mis tõenäoliselt ei ole õige? Igatahes küsimusi tekkis selles osas. Esiteks panin tähele, et ehitaja on kunagi tuuletõkke vuugid täitnud vahuga, mis minuteada ei ole õige lähenemine, kas probleemi lahendamisele aitaks kaasa see, kui ma seestpoolt vuugid kataksin selleks ettenähtud teibiga? Lisaks tekkis mõte, et kui lasta põranda ja seina nurkadesse (kus hetkel jaheda õhu liikumist tunda on) montaaživahtu, kas see oleks õige lähenemine, et takistada jaheda õhu otsest sisse puhumist antud nurgast? Olen mõelnud ka lisasoojustuse peale, näiteks 50mm mineraalvilla, kuid kas sellel on mõtet, hetkel mulle tundub, et probleem pole mitte soojapidavuses, vaid kehvasti isoleeritud külmasildades.
Olen tänulik igasuguse vastuse eest!
Puitkarkass maja, ca 10a vana, lisasoojustamine seest.
kuidas soojustada oma elamist
-
- külaline
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Re: Puitkarkass maja, ca 10a vana, lisasoojustamine seest.
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Millist tuuletõket seal kasutatud on?
Kas vahuga tihendatud tuuletõkke vuugid on tänaseks lahti löönud või lihtsalt oletad et nad ei pea? Kui teibi peale tõmbad siis tehniliselt hullemaks midagi igatahes ei lähe.
Vahuga võid ka ülejäänud "uurded" täita kust tuul tundub puhuvat.
Kas vahuga tihendatud tuuletõkke vuugid on tänaseks lahti löönud või lihtsalt oletad et nad ei pea? Kui teibi peale tõmbad siis tehniliselt hullemaks midagi igatahes ei lähe.
Vahuga võid ka ülejäänud "uurded" täita kust tuul tundub puhuvat.
55678786
ehitusremont@gmail.com
ehitusremont@gmail.com
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid