paneelikas seina maha võtmine

bmwm5
Uus kasutaja
Uus kasutaja

paneelikas seina maha võtmine

Lugemata postitus Postitas bmwm5 »

Tere,
Sooviks teadjate nõu paneel majas seina maha võtmise kohta. Soov siis Tallinnas - Lasnamäel võtta köögi ja elutoa vaheline mittekandev sein , olen kuulnud ,et selleks on vaja projekti. Kunagi oli nii ,et kui polnud mittekandev sein siis pidid taotlema luba KÜ käest ja kõik . Kuidas praegu sellega on ??? Kas keegi oskab öelda , palju aega selle taotlemiseks läheb , äkki keegi oskab soovitada pädevat projekti kirjutajat - palju see läheks maksma ?? Noh, ja äkki samas keegi oskab soovitada korraliku seina maha võtjat ja tema umbkaudset hinda m2 eest???

Ette tänades tagasisidete eest,
Umz
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: paneelikas seina maha võtmine

Lugemata postitus Postitas Umz »

Endal Plaan ka mõned seinad maha võtta. Aga minul nõutakse KÜ nõusolekut ja vallavalitsuse nõusolekut. KÜ nüusoleku jaoks peab olema ka ehitaja nõusoleks et lammutatav sein ei kukutaks ülejääk maja kokku :P Aga kaldun arvama et selle küsimusega oleks kõige õigem minna KÜ poole ja vaadata mis neil nõutakse selleks. Kui ültse midagi.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

http://teemantsaagimine.ee/avade-loikam ... eelmajades

"Aitame Teil vajadusel saada kooskõlastused ja leida projekteerija avade lõikamiseks teie hoones."

:hello:
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Tellid oma raha eest ehitusprojekti, võtad sellele minimaalselt KÜ juhatuse liikme allkirja, tipa-tapa vallavalitsusse, taotled selle alusel ehitusloa ja esitad kooskõlastustega projekti ehitajale.
Kui projekteerija, KOV või KÜ annab eitava vastuse siis ei saagi.
bmwm5
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kalvis, mulle KÜ esinaine ütles ,et ma pean 51% seal elavatest elanikest enda kasuks saama (nende nö allkirju) . Piisaks vaid sellest ,et ainult KÜ juhatuse allkiri ning KOV luba...Korter asub 9ndal korrusel ,ma ei näe üldse mingit probleemi - miks üldse peaks küsima elanike luba..
bmwm5
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kas keegi on hiljuti teinud ehitusprojekti muutmistega??? . Kuidas Teil läks ja kaua sellega võib minna ?? Oleks tänulik kui keegi jagaks oma kogemusi ja kuidas ja milliseid probleeme võib tekkida.

Tänan
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

bmwm5 kirjutas:Kalvis, mulle KÜ esinaine ütles ,et ma pean 51% seal elavatest elanikest enda kasuks saama (nende nö allkirju) . Piisaks vaid sellest ,et ainult KÜ juhatuse allkiri ning KOV luba...Korter asub 9ndal korrusel ,ma ei näe üldse mingit probleemi - miks üldse peaks küsima elanike luba..
Mitte ammu aega tagasi oli lausa 100% nõue, aga seda leevendati, sest näiteks Õismäel asuvas "Hiina müüris" ei saaks vist keegi mitte mingeid muudatusi teha oma korteris, sest 100%-lt kõikide korteriomanike allkirjade saamise tõenäosus võrdub 0-ga.
Üks variante on ka panna oma muudatus üldkoosoleku päevakorda või eraldi kutsuda kokku ühistu üldkoosolek konkreetselt sinu projekti hääletuseks.

Urmas
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kui juhatus keeldub allkirja andmast nagu viidatud oli siis on ainus võimalus saada üldkoosolekul osalenute 51% poolthäältega otsus. Kui seda ei saa, ehitada ei või.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

bmwm5 kirjutas:Tere,
Sooviks teadjate nõu paneel majas seina maha võtmise kohta. Soov siis Tallinnas - Lasnamäel võtta köögi ja elutoa vaheline mittekandev sein , olen kuulnud ,et selleks on vaja projekti. Kunagi oli nii ,et kui polnud mittekandev sein siis pidid taotlema luba KÜ käest ja kõik . Kuidas praegu sellega on ??? Kas keegi oskab öelda , palju aega selle taotlemiseks läheb , äkki keegi oskab soovitada pädevat projekti kirjutajat - palju see läheks maksma ?? Noh, ja äkki samas keegi oskab soovitada korraliku seina maha võtjat ja tema umbkaudset hinda m2 eest???...
Minu arvates on sul kõige lihtsam minna või helistada või kirjutada oma KOV ehitusministrile ja sa peaks idee järgi saama ammendava vastuse oma küsimustele, mida teha/kuidas teha/palju maksab/milliseid dokumente sul seina maha võtmiseks on vaja jnejne. Ma ei imestaks kui see Lasnamäe KOV ehitusminister on "poliitiline ametikoht", siis ei pruugi sa täit tõde sealt teada saada, pole kompetentsi või võimendavad üle.

Urmas
bmwm5
Uus kasutaja
Uus kasutaja

[/quote]Minu arvates on sul kõige lihtsam minna või helistada või kirjutada oma KOV ehitusministrile ja sa peaks idee järgi saama ammendava vastuse oma küsimustele, mida teha/kuidas teha/palju maksab/milliseid dokumente sul seina maha võtmiseks on vaja jnejne. Ma ei imestaks kui see Lasnamäe KOV ehitusminister on "poliitiline ametikoht", siis ei pruugi sa täit tõde sealt teada saada, pole kompetentsi või võimendavad üle.

Urmas[/quote]

Kirjutada pole mõttet kuna kirjutasin , lubati suunata inimesele ,kes tegeleb sellega 9 või isegi rohkem päeva tagasi, siiamaani vaikus... Nii nad teevad oma tööd.. Ainuke ,mis jääb on helistada , kui ka nii ei saa abi, siis lähen sinna.Proovin helistada sellele esinaisele ja rääkida temaga.. Tänan vastuste eest.
Vasta