Muld/"kivi"põrand korda

põrandad, põrandatööd
Maidikas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Muld/"kivi"põrand korda

Lugemata postitus Postitas Maidikas »

Tere,
paluks abi ja nõu, kuidas ja millega selline põrand korda saada. tegemist on nn.sauna-eesruumiga. võtsime vana põranda ülesse, soojutuseks oli sellel saepuru, mis oli aga põranda-prussid korralikud ära mädandanud. võtsime kuni mullani põranda ülesse, aga enne mulda on veel vanad paekivid, mis ka pildil näha.
Igatahes ehk oskavad teadjamad kasutajad öelda, kuidas see põrand tagasi normaalseks saada. Ma ise mõtlesin, et kõigepealt sinna paekivi/mulla kihi peale liiv, siis 10nene peno ning sinna peale mingi kiht betooni. Betooni peale põrandalaud või keraamiline plaat. Kas tundub väga vale?
porand.jpg
porand.jpg (229.47 KiB) Vaadatud 1148 korda
Maidikas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Muld/"kivi"põrand korda

Lugemata postitus Postitas Maidikas »

Hmm, kas keegi ei oska tõesti nõu anda? :(
Ma siin ise vahepeal nuputanud, et kas võiks ehk teha nii, et tasandaks põranda liivaga ära, siis paneks prussid (immutaks enne selle "seene-tõrjega") ja prusside vahele siis peno või vill, peale miski osb plaat ja siis põrandalauad.
Kuna ruum ei ole igapäevaselt ega pidevalt kasutuses siis väga selle põranda soojustuse pärast ma nagu ei muretse....
antonsi
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 13 korda

Re: Muld/"kivi"põrand korda

Lugemata postitus Postitas antonsi »

Maidikas kirjutas:Hmm, kas keegi ei oska tõesti nõu anda? :(
Ma siin ise vahepeal nuputanud, et kas võiks ehk teha nii, et tasandaks põranda liivaga ära, siis paneks prussid (immutaks enne selle "seene-tõrjega") ja prusside vahele siis peno või vill, peale miski osb plaat ja siis põrandalauad.
Kuna ruum ei ole igapäevaselt ega pidevalt kasutuses siis väga selle põranda soojustuse pärast ma nagu ei muretse....
Tee betoonist: tasanda liiva või kergkruusaga sobiva kõrguseni , pane peonplast (kui soojustus on oluline), kile, site äärtesse paisumislint (võib ka penost teha), armatuur ja betoon. Selle peale saad teha juba mida soovid, lauad, keraamilise plaadi, parketi vms

Kui paekivid sealt kergelt ära tulevad, siis eemalda paekivid , saad nendest õue teed vms teha ja ei ole mõtet neid sinna matta.
Vasta