Grillinurk puit põhjaga, kuidas poste panna?

Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 5 korda

Grillinurk puit põhjaga, kuidas poste panna?

Lugemata postitus Postitas teen_ise »

Pilt

Pilt

Tere.

Pilt siis selline. Sai puuritud augud maasse. Plaanis teha terassilaudadele karkass. 2,5mx3,5m Pind oli 60cm huumust (kõva sõna) nagu stepis kaeva.

Plaan 1 - panna põhja liiva + kildu, tampida ja peale loodida metallpost 100mm või 120mm, küljed kildu ja liiva täis (tampida).
Plaan 2 - panna põhja liiva + kildu, tampida ja peale loodida metallpost 100mm ning külgedelt valada betooni täis.

Kas on ka olemas Plaan 3 -me?

Ainuke aga on, et metalltorud on otsast lahtised, et kas on oht, et see vajub alla, üleme, et kui 5 üle 100kg meest kevadel sinna õõtsuma lähevad.

Samuti on segane, kuidas ma siis raudtoru peale selle prussi 50x150 serviti kandma panen, olemas ka materjali 100x100mm

Tänud nõu eest ...
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
Toby
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 12 korda
Kontakt:

Re: Grillinurk puit põhjaga, kuidas poste panna?

Lugemata postitus Postitas Toby »

No post võiks olla ikka 1-1,2m maa sees. Eks valad toru (vähemalt augu põhjast 50 cm kõrguseni) ümbertringi betooni täis, loodid (vedelas segus) ja ehk lased päevakese kivistuda. Järgmine päev valad siis sisemuse, kohe peale mingi niiskustõke, niiskustõkke peale kobedam montaazinurk (kas pressid suured naelad läbi niiskustõkke või oled juba enne mont.nurga külge muterdanud-keevitanud betooni sisse minevad ,,vuntsid,,) Kui see kõik on rihis ja loodis, lase nädal kivistuda. Prussi paned loomulikult serviti postile (ehk prussi laiema külje krutid nurga külge) Siin on veel väike võimalus ,,täppis,,loodimiseks, kuid tugevam saab, kui pruss jääb siiski postile kandma. Poldid kinni ja ongi ...
Prusside ja valatud postide kandejõu pärast ma ei muretseks, pigem laudade läbipainde pärast. Meeter oleks ehk viimane piir talade vahel - arvan, et sedagi palju. aga seda saad eelnevalt maas katsetada. Ja arvestada tuleb, et aastaid looduse käes olnud laud paindub teisiti kui uus - seega pigem oleks vahe 75-80 cm.
Aga eks me kõik õpi OMA vigadest, ja järgmine terrass tuleb kindlasti tunduvalt parem....
Edu!
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Tavaliselt olen postvundamentideks kasutanud tavalisi torusi, tüüpselt tsementtorud (mõned kasutavad ka metallist venttorusi), teed augu, paned toru sisse, vajadusel täidad pinnasega või lased tsemendisegu ümbert täis. Eespool öeldi et loodimise pärast pole kohe toru ennast mõtekas täita, kui hakkama saad siis pole probleemi. Tavaliselt on iga posti tsemendiga täites sinna sisse ka keermelatt pandud siis hea kohe puitvööd kinnitada (saab ka vastupidi ankrupolti puurida). Loomulikult postile pärast hüdrotõke. Posti ümber pole soovitav tsementi panna kui peale tuleb kerge asi. Siis tuleb posti ümbrus täita liiva, kruusa või killuga, muidu sikutab pinnas posti iga aasta kuni cm kõrgemale. Post ise on piisavalt jäme et võtab vastu puidult koormuse. Kui koormus suurem siis on ka post jämedam, sest ta peab oma koormuse sama pindala juures pinnasele üle andma (või teed alla taldmiku)
Raudpostitega pole mitte kunagi teinud (va arvatud värava ja aiapostid, need olen lihtsalt sepahaamriga maasisse ramminud), kuid neile saab plaadi peale keevitada.
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas teen_ise »

Tänud mehed. Kalvis point oli mul see, et mul on need raudjurakad (3-4mm seinaga) vanast ajast olemas, vaja vaid juppideks lõigata.

Keermelati jupp, kas peaks olema 10-ne, st panen 20cm jupi betooni ja läbi puutüki, et ta alla ei vajuks. Kuid 10-ne keermelatt, kas selle panen siis n. 50x150 materjalist serviti läbi, otsa suur seib ja mutter? Vist suur nurgik betoonis on veidi parem, annab küljele vajumise - pinge tugevust.
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Keermelatt on tavaliselt jah 10-ne, mõeldud on puitprussi koos seibi ja mutriga fikseerimiseks, väiksem nagu nõrk. Vähemalt mina 10-st kasutasin selle 110 vene asbotoruga ja kuur siiani püsti. Samuti sai 10-20 cm vahel lükatud enam vähem betooni valamise ajal posti keskele (pärast õliga märkides sai puitprussile puurimiskoha kätte)
Vasta