akna toppimine talveks
-
- külaline
akna toppimine talveks
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kas poes müüakse akna tihendamiseks (talveks) mingisugust makroflexi moodi asja ehk mingit vahtu? Võib peab toppima ikka traditsiooniliselt?
-
- külaline
Re:
Valmistihendid on müügis erinevat mõõtu.
Kui enne poodiminekut oma kinniasendis akende vahed üle vaadata, saab vastavad valida. Muidu jääb puhuma või surub pingesse.
Vanematel akendel pole üldse ime, kui võibki mitut mõõtu kasutada.
Kui enne poodiminekut oma kinniasendis akende vahed üle vaadata, saab vastavad valida. Muidu jääb puhuma või surub pingesse.
Vanematel akendel pole üldse ime, kui võibki mitut mõõtu kasutada.
-
- külaline
Re: akna toppimine talveks
Nagu aru saan, need on ikkagi kleebitavad. Kas pihustatavaid variante ei ole? Nimelt osad aknad ei käigi lahti ja raske on kleepida.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 109 korda
Lugemata postitus Postitas vtl »
Pihustatavad asjad a'la makroflex ei lähe mitte ainult prao sisse, vaid ka raami peale ning jääb inetu. Aja jooksul kolletub ja mureneb ning jääb veel inetumaks.
Kui on tõesti soov aknavahesid hermeetiliseks tihendada, siis võib ju kasutada valget või läbipaistvat hermeetikut, mida silikoonipüstoliga vahele lasta, aga tuleks arvestada, et hilisemaks avamiseks tuleb see kõigepealt vaibanoaga lahti lõigata.
Teine asi, kui tegu on vanade akendega, siis tõenäoliselt käib ruumi ventileerimine läbi aknavahede. Kui nüüd need täiesti hermeetiliseks teha (ja muud ventilatsiooni ei ole), siis võivad juhtuma hakata igasugused ebameeldivused - niiskus ruumis tõuseb, aknad higistavad, raamid ja ruumi külmemad nurgad võivad hallitama hakata jms.
PS. Ülalviidatud kleebitavad aknatihendid sobivad sellistele akendele-ustele, mis käivad täpselt ning pragu on igal pool ühelaiune. Enamus vanu ja toppimist vajavaid aknaid, mida mina kohanud olen, on vajunud ja viltused ehk ühes otsas on pragu lai ning teises kahaneb see olematuks. Mina olen nende toppimiseks kasutanud tavalisi porolooniribasid, mida kruvika või ümara lauanoa otsaga pragudesse suruda.
Kui on tõesti soov aknavahesid hermeetiliseks tihendada, siis võib ju kasutada valget või läbipaistvat hermeetikut, mida silikoonipüstoliga vahele lasta, aga tuleks arvestada, et hilisemaks avamiseks tuleb see kõigepealt vaibanoaga lahti lõigata.
Teine asi, kui tegu on vanade akendega, siis tõenäoliselt käib ruumi ventileerimine läbi aknavahede. Kui nüüd need täiesti hermeetiliseks teha (ja muud ventilatsiooni ei ole), siis võivad juhtuma hakata igasugused ebameeldivused - niiskus ruumis tõuseb, aknad higistavad, raamid ja ruumi külmemad nurgad võivad hallitama hakata jms.
PS. Ülalviidatud kleebitavad aknatihendid sobivad sellistele akendele-ustele, mis käivad täpselt ning pragu on igal pool ühelaiune. Enamus vanu ja toppimist vajavaid aknaid, mida mina kohanud olen, on vajunud ja viltused ehk ühes otsas on pragu lai ning teises kahaneb see olematuks. Mina olen nende toppimiseks kasutanud tavalisi porolooniribasid, mida kruvika või ümara lauanoa otsaga pragudesse suruda.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 11 korda
Lugemata postitus Postitas Olaf »
Nüüd suvel tõesti aktuaalne teema, sest nagu ütleb vanasõna "rege rauta suvel ja vankrit talvel".
Ostsin ka oma keldriakendele tihendid ära, kuna seal on jäänud need panemata ja külma tuleb sealt talvel läbi nii et kolinal.
Lisaks on plaanis enne talve panna veel akna avaustesse (kuskil 100x60 cm) 100 mm EPS plaadist katted. Ma vaatan veel, millega ma ääred tihendan.
Eks talvel näha ole, kui palju siis keldri temperatuur tõuseb.
Ostsin ka oma keldriakendele tihendid ära, kuna seal on jäänud need panemata ja külma tuleb sealt talvel läbi nii et kolinal.
Lisaks on plaanis enne talve panna veel akna avaustesse (kuskil 100x60 cm) 100 mm EPS plaadist katted. Ma vaatan veel, millega ma ääred tihendan.
Eks talvel näha ole, kui palju siis keldri temperatuur tõuseb.
-
- Ehitusspets
- DSC00345.JPG (250.02 KiB) Vaadatud 3548 korda
Tegin eile ära. tuli välja nagu pildil näha. Katsin EPS 80 100 mm paks, ääred on veel tihendamata. Arvan ka, nagu vtl soovitas, selleks sobib suurepäraselt poroloon.Olaf kirjutas: Ostsin ka oma keldriakendele tihendid ära, kuna seal on jäänud need panemata ja külma tuleb sealt talvel läbi nii et kolinal.
Lisaks on plaanis enne talve panna veel akna avaustesse (kuskil 100x60 cm) 100 mm EPS plaadist katted...
Tegelikult aknaavaus laieneb ääre poole, sisse läks peaaegu see 100 mm ära ja üks serv on vastu aknapalet. Nii et veel tihendamise vaev, aga selle teen talvel või enne talve. Eks näis, kui krõbe talv tuleb...
Viimati muutis Olaf, 22 Juun 2014, 14:07, muudetud 1 kord kokku.
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Kui see EPS on nüüd akna siseküljel siis on see ikka väga vale lüke. Vesi/jää soojustuse ja akna vahel on garanteeritud!
Soojustus sobiks vaid akna välisküljele.
Soojustus sobiks vaid akna välisküljele.
55678786
ehitusremont@gmail.com
ehitusremont@gmail.com
-
- Ehitusspets
Eks näis, võin ka välisküljele panna. Tegelikult vist jah... soojustused pannakse ju välisküljele.
Tegelikult see aken on krooni alguses tehtud puitaken, ega ta nii õhukindel pole.
Tegelikult see aken on krooni alguses tehtud puitaken, ega ta nii õhukindel pole.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu