Vundamendi konstruktsiooni sobivus

vanad postitused
Jyrarrac
külaline

Lugemata postitus Postitas Jyrarrac »

Ehitan 1,5 korruselist 180m2 suurust maja. Vundamendi projekteerija väidab, et taldmikku valada pole vaja, kuna paekivi pinnas on all. Lihtsalt peenike kild alla, kild loodida ja u 2cm jagu sama segu mis kivi vahelegi. Fibost siis üles laduda. Vundamendi kõrgus umbes 1m. Plaanis teha plaatvundament ja maja seinad fibost.
<BR>Vundamendi seina paksus 400mm (300+100mm fibo).
<BR>
<BR>Ise olen suhteliselt skeptiline sellise lahenduse suhtes. Oodatud oleks kommentaarid antud lahenduse suhtes.
<<<< vundamendi konstruktsiooni sobivus <<<<
AndresR
külaline

Lugemata postitus Postitas AndresR »

Paekivi võib olla ühel juhul ideaalne ehitusalus teisel aga põhjustada paksu pahandust. Jama võib tekkida, kui paekivis esinevad rikked (lõhed, praod jne) ja kui pae pealmine kiht on jää poolt lahti raputatud ning murendatud, esineb klibu jne. Kui paekivis esinevad rikked siis põhjavesi võib enda kulutava ning uuristava toimega tekkitada suured käigud. Kui aga paekivi on ühes kihis ilma lõhedeta ja pealmise rähata siis peaks selle kandevõime olema päris suur. Heaks näiteks on Lasnamäe kortermajad, mis on tugeva paekivi pinnase peale ehitatud.
<BR>
<BR>Minu teada peaks taldmiku üheks ülesandeks olema maja koormuse jaotamine suuremale pinnale. Kui aga aluspind on suure ja hea kandevõimega siis võib ehk tõesti taldmiku ära jätta. Olen ka kuulnud sellest, et Fibo plokid pannakse ilma taldmikuta otse killustikule madala segukihi peale.
<BR>Endal kahjuks kogemus puudub.
teadja mees
külaline

Lugemata postitus Postitas teadja mees »

point lihtne sul ju plaatvundament - pole probleemi ikka kannab- ja kui projekteria tahab las annab sulle paberi ja peatee....
<BR>
<BR>ää põe - jääb kestma kyll
<BR>
erkki
külaline

penoplasti kinnitus vundamendile

Lugemata postitus Postitas erkki »

ehitan ise ka paepinnasele,kuid killu peale oleks vaja valada u.10cm paksune betoonvöö ja selle peale alles fibo.
Vasta