Katusekatte uuendamine

insippo
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 5 korda

Katusekatte uuendamine

Lugemata postitus Postitas insippo »

Kuidas peaks asi välja nägema? Vana maha kuni laudiseni,katusekile,reikad 22x50,osb ja peale see mis ennem. Alusmaterjal ja siis need rombid.Kas ääreplekk peaks ulatuma ikka päris katuse peale mitte nende rombide alla jääma ? Neeluplekist ma saan aru.
20140602_142015_2.jpg
20140602_142015_2.jpg (86.93 KiB) Vaadatud 2335 korda
20140602_142033_2.jpg
20140602_142033_2.jpg (74.66 KiB) Vaadatud 2335 korda
20140602_142100_2.jpg
20140602_142100_2.jpg (69.58 KiB) Vaadatud 2335 korda
20140602_142244_2.jpg
20140602_142244_2.jpg (70.42 KiB) Vaadatud 2335 korda
Külaline
külaline

Re: Katusekatte uuendamine

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Täpselt sellist katust, kuid ilma vaheräästasteta kutsutakse "vana rootsi" ;)

Piltidel olevale katusele sai kohe tõsteliist 50x50 peale looditud ja roovile uus katusekate. Pehmed kohad muidugi ka ära plommitud.

Pilt

Pilt

taastaja
insippo
Ehitusguru
Ehitusguru

aga see see mul seal selline kumer. Panen laudisele siis 50x50 aga kuhu ma kile panen ? Osb tuleb ikka alla katte materjalile. Õhuke ma arvan.
Külaline
külaline

Ega päris aru ei saa, miks just kilet plaanitakse kuhugi! Kas vana katusega on mingeid probleeme? Katuse pinda tahetakse siledamaks, kas sellest uute reikade paigaldussoov? Või kile pärast?
Ääreplekkidele tuleks uus kate ikka peale kleepida.

taastaja
insippo
Ehitusguru
Ehitusguru

Kas vana võib alla jätta ?

Vana jookseb läbi aga see on korstna juurest.Kilet vist tõesti ei ole vaja panna.Siis ainult reikad 22x50 ülevalt alla ja õhuke osb ning kate? Osb tuleb siis kinni lasta kruvidega ?Nael tuleb lahti kui painutad katusele tahvli.Plekid tuleb ka välja vahetada.Kas aga on olemas selliseid kofreeritud ääre plekke ja sisenurkadesse plekke mida saab ilusalt ümaralt painutada ?
insippo
Ehitusguru
Ehitusguru

Selline küsimus, et kui kasutada vana peale reikat 22x50 siis osb ja ülejäänu ? Kas liiga väheks ei jää? Õhk peaks läbi küll käima.
Külaline
külaline

Siin jälle! On siis vana katusekonstruktsiooniga mingi probleem (korstnaga on selge, kehv korstnakrae), et nüüd uuega tahetakse tuulevahe lisada või suurendada? Tuulutusvahe võib olla konstruktsiooni oluline osa nagu soojustuski ja keegi ei tea seda, milline on antud katuse läbilõige.
Minu katuse tuulutusvahe on näiteks 100 mm. See, aga ei ütle mitte midagi ja selle teadmisega pole midagi teha.

taastaja
insippo
Ehitusguru
Ehitusguru

Kui aga teha otse peale vanale siis tahes tahtmata tekib kondents kahe katuse vahele kuna ükski neist ei lase niiskust läbi. Seega väike tuulutusvahe oleks vajalik ikka. Vaatasin bituumensindli hindasid ja tuli mõte , et äkki ikkagi teha valtsplekk. Mnuarust on see ilusam kui mingid bituumen lapakad. Kirjuta mulle meil gunnar @ estonianbags punkt eu . Katus asub Uulus Pärnumaal.
Külaline
külaline

Eks alumise katuse tuulutus saab siin vaheräästast välja ja see vahe ei pea eriti suur olema. Ülemise viiluga peaks vaatama, et ehk saab seda alumise katuse harja lahti lõikamisega tuulutada, kui sel harja alla üleüldse tuulutus on olemas.
Enda kogemus kahe sarnase katusega ja mõlemad olid pehkinud kohti täis. Läbiviigud olid aurutõkkega sidumata ja need kohad olid eriti hullud.
Kahjuks ei julge enam see aasta selliseid suuremaid töid oma kaela peale võtta. Küllap saate hakkama.

taastaja

Pilt
insippo
Ehitusguru
Ehitusguru

Eks saab hakkama ikka. 200m2 on katust ainult.Bituumen sindel läheb peale.
Külaline
külaline

Siis on ehk mõtekas vana kate maha võtta ja mingi õhukese plaadiga kohe pind siledamaks saada. Siis on ka sarika kohad nähtaval. Muidu reikade panekul vana katte peale on sarika kohti päris keeruline leida, et neid kinnitada. Ka all olevad räästatõstjad ei pruugi sarikate peale olla paigaldatud, vaid kõrvale ja siis tuleb mingi maa tagant jõnks sisse teha jne. Võimalik, et sel katusel on räästatõstja otsad ka räästastest näha.

taastaja

Pilt

Kasvasid suureks :lol:
insippo
Ehitusguru
Ehitusguru

Eks ole näha mis saab. Raha läheb igatahes palju.Peab leidma kellegi nii ehk naa. See katus on mul ülemuse oma.
Vasta