Tere.
Mu maamaja naaberkrundil hakatakse maakütet paigaldama. Kontuurid jooksevad peaaegu minu krundini välja. Omanikuga on kokkulepe, et saan nende veevärgist endale vee krundile tõmmata, kuna kopal pole keeruline paari lisaliigutust teha. Pean ainult materjalid ise ostma. Küsiksin, et millise läbimõõduga toru peaksin ostma. ühenduspunktist minu majani on umbes 100m. Naaberkrundil on puhkekeskus millel oma pumbajaam. Mida peaksin veel jälgima.
Arvan, et soodsamat võimalust keeruline leida praegu ja patt oleks sellest loobuda.
Ei tahaks ka väga puusse asjaga panna. Igasugune info oleks abiks. Tänud ette
Kui Jäme toru veetrassile
veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
-
- külaline
Re: Kui Jäme toru veetrassile
Lugemata postitus Postitas Külaline »
No ja mida seal maamajas siis tegema hakatakse? Kui lähedal juba puhkekeskus siis ... varsti teie krundil ka rahamasin puhkamise näol?
100m on kaugus, sellisel juhul mina näiteks de32 toru ei kasutaks. Aga kasutaks juhul, kui suuremat veetarbimist ei planeeri või siis vastav maatükk keskkonnanõuete tõttu ei võimaldagi. Muudel juhtudel ikka de40. Kui eriline villa plaanis jõe äärde püsti panna siis ikka de50+läbipesu.
100m on kaugus, sellisel juhul mina näiteks de32 toru ei kasutaks. Aga kasutaks juhul, kui suuremat veetarbimist ei planeeri või siis vastav maatükk keskkonnanõuete tõttu ei võimaldagi. Muudel juhtudel ikka de40. Kui eriline villa plaanis jõe äärde püsti panna siis ikka de50+läbipesu.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas lauri77 »
Plaanis on lihtsalt ennast normaalselt tunda, kuna hetkel vesi puudub. joogivee peab iga kord kaasa vedama. aga plaanis on ka maja selliseks kõpitseda, et saaks aprillst oktoobrini seal elada, võibolla kunagi ka päriselt sinna kolida, sest Tallinnasse 20 minutit sõitu ainult. nii, et vee tarbimine oleks sellise tavalise 5 liikmelise pere tarbimine, et siis 32 või 40 toru.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Täpse vastuse saaks arvutades. Tegelikult piisab lühikesele maale juba 28 mm-sest aga pikal maal on rõhukadu ja oleks vaja välja arvutada tarbimisel tekkiv rõhulang. 32 mm piisab küll, eratarbimine pole külalistemaja oma. Vajadusel paned hüdrofoori lisaks.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Pisut abi Kalvise selgitusele: ju on mõeldud siseläbimõõtusid, torutootjad annavad aga erinevaid märgistusi läbimõõdu osas, de -> väline läbimõõt (aga miks ka mitte ekvivalentne), so näiteks viidatud 32mm toru võiks olla torutootja tähistusega PE100 tugevusega PE plastist, De40 (see De on pipelife kataloogist, mõni kasutab ka de, dn ja DN on hoopiski teised asjad), surveklassiga PN16 (160m veesammast ehk "maakeeli 16 atti"). Too PN16 on natuke liiga "hea" surve mõistes, kui saate PN10 (pigem saate De40 puhul siiski PN12,5) on hea ja vast ka odavam. Mehaanilistest keermesliitmikest soovitan mina eemale hoida.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
KUI ma omale teeksin, siis PELM 40 toru (seest 32,6 mm) ning maa sees AINULT keevi liited.lauri77 kirjutas:Tere.
Mu maamaja naaberkrundil hakatakse maakütet paigaldama. Kontuurid jooksevad peaaegu minu krundini välja. Omanikuga on kokkulepe, et saan nende veevärgist endale vee krundile tõmmata, kuna kopal pole keeruline paari lisaliigutust teha. Pean ainult materjalid ise ostma. Küsiksin, et millise läbimõõduga toru peaksin ostma. ühenduspunktist minu majani on umbes 100m. Naaberkrundil on puhkekeskus millel oma pumbajaam. Mida peaksin veel jälgima.
Arvan, et soodsamat võimalust keeruline leida praegu ja patt oleks sellest loobuda.
Ei tahaks ka väga puusse asjaga panna. Igasugune info oleks abiks. Tänud ette
Mine “Veevarustus, kanalisatsioon, käimlad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed