Vesi läbi hüdrofori või hüdroforist mööda
veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
-
- külaline
Vesi läbi hüdrofori või hüdroforist mööda
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Tere !
Plaanin osta kaks 1000L veemahutit, et saaks suvel piisavas koguses kastimisvett kasutada. Hetkel käib mul kogu maja veetarbimine 60L hüdrofori kaudu. Minu küsimus on, kas nende mahutite täitmiseks oleks mõistlik teha nö otseühendus. Tundub veits niru hüdroforist sellist kogust vett lühikese aja jooksul läbi lasta. Teiseks tahaksin teada, kas idee on õige, et otseühenduse loomiseks on ainuke variant hüdrofori suunduvale magistraalile sobivasse kohta sulgarmatuuri paigutamine? Või on veel lahendusi ? Kui kraan on ainuke variant, siis minu loogika järgi jätab selle sulgemine ülejäänud maja veeta (mahutite täitmise ajaks).
Kui jäi arusaamatuks, miks ma üldse hüdroforist seda vett ei taha läbi lasta, siis seepärast, et vähendada tsentrifugaalpumba sisse- ja väljalülituste arvu.
Plaanin osta kaks 1000L veemahutit, et saaks suvel piisavas koguses kastimisvett kasutada. Hetkel käib mul kogu maja veetarbimine 60L hüdrofori kaudu. Minu küsimus on, kas nende mahutite täitmiseks oleks mõistlik teha nö otseühendus. Tundub veits niru hüdroforist sellist kogust vett lühikese aja jooksul läbi lasta. Teiseks tahaksin teada, kas idee on õige, et otseühenduse loomiseks on ainuke variant hüdrofori suunduvale magistraalile sobivasse kohta sulgarmatuuri paigutamine? Või on veel lahendusi ? Kui kraan on ainuke variant, siis minu loogika järgi jätab selle sulgemine ülejäänud maja veeta (mahutite täitmise ajaks).
Kui jäi arusaamatuks, miks ma üldse hüdroforist seda vett ei taha läbi lasta, siis seepärast, et vähendada tsentrifugaalpumba sisse- ja väljalülituste arvu.
-
- külaline
Re: Vesi läbi hüdrofori või hüdroforist mööda
Eks Te varsti tule ise ka selle peale, et seda 2x1m³ mahutit on odavam täita vihmaga. Hüdrofoori selleks küll vaja pole. Las ma aiman, et see olemasolev 60L hüdrofoori töötab ka puurkaevu pealt? Kas see vaene puurkaev üldse välja annab "lühikese" aja jooksul 2000L? Kahtlen ... samas puurkaevude andmebaas on kõigile vabalt kasutanmiseks, vaadake sealt ise täpsemalt (kui on legaalne puurkaev).
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
kui on piisavalt suur toru, siis pump ei jõua ju täita ja sisse/välje tsükleid praktiliselt ei toimu.
Või on sul süsteem 1/2 torude baasil ehitatud?
Või on sul süsteem 1/2 torude baasil ehitatud?

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Kui peale pumpa tood siis pole rohkem vaja kui piisavalt jäme voolik ja sinna otsa kraan. Kui väga vale pumbasüsteem pole ehitatud (või aretatud) siis töötab kõik just nii nagu peab. Omal on selline asi ehitatud ja töötab.
-
- külaline
Pumba andmed üritan kuskilt tagantjärgi välja uurida. Tootlikkuse kohta seesugune info puudub, kas 2m3 vett korraga kätte saaks (pigem täidaksin neid mahuteid ühe kaupa ehk 1m3 korraga). Ainuke asi mida tean öelda, et puurkaev on ainult 14m sügav, pump ca 1m põhjast kõrgemal. Looduslik veetase on ka kõige kõvema põuaga kuskil 1m maapinnast allpool.
Süsteem on omal ajal nii välja ehitatud, et kaevust hüdroforini tuleb 3/4" toru, hüdroforist edasi samuti 3/4". Pärast hüdrofori jaguneb skeem kaheks: 1) majapidamine 1/2" ja 2) õuekraan 1/2".
Kas saan õigesti aru, et õuekraaniga ühendatud torustik peaks vähemalt 3/4" olema, siis ei suudaks pump hüdrofori samaaegselt täita kui oma mahutisse vett pumpan ?
Teine küsimus siis kastmiskraani kohta: kui torustik kraanini on 3/4" aga aiavooliku tarbeks paigaldatud kiirliides on hetkel ikkagi 10mm siseläbimõõduga, siis põhimõtteliselt tuleks osta ka uued liidesed, voolikud jms ?
Süsteem on omal ajal nii välja ehitatud, et kaevust hüdroforini tuleb 3/4" toru, hüdroforist edasi samuti 3/4". Pärast hüdrofori jaguneb skeem kaheks: 1) majapidamine 1/2" ja 2) õuekraan 1/2".
Kas saan õigesti aru, et õuekraaniga ühendatud torustik peaks vähemalt 3/4" olema, siis ei suudaks pump hüdrofori samaaegselt täita kui oma mahutisse vett pumpan ?
Teine küsimus siis kastmiskraani kohta: kui torustik kraanini on 3/4" aga aiavooliku tarbeks paigaldatud kiirliides on hetkel ikkagi 10mm siseläbimõõduga, siis põhimõtteliselt tuleks osta ka uued liidesed, voolikud jms ?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
Proovi olemasoleva süsteemiga ära. Kui olemasoleva torustikuga paaki täites pump end siiski välja lülitab (ning praktiliselt kohe uuesti sisse), siis on torustik liiga väike ning seda läbiv vooluhulk on väiksem kui pumba poolt toodetav.
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
1.umbes nii jahhKülaline kirjutas:
2.Nagu rostfrei ütles, proovi järgi. Kui hakkab plõksima, siis saad kraani ja voolikud välja vahetada omakompunni vastu.
Need kastmisvooliku adapterid on närused tõesti.
1/2 ja 3/4 voolikul sisu on ikka sama väike....

-
- külaline
Selge. Suured tänud !
Mine “Veevarustus, kanalisatsioon, käimlad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed