korstna ehitus

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
eko
külaline

korstna ehitus

Lugemata postitus Postitas eko »

Tere,

Milline on parem : kas kivikorsten või fibo moodul saunakorstna jaoks.
Palju maksab üks või teine ja töö mõlema puhul.
Vaja oleks ka korralikku tegijat.
Töö läheks käima Märtsis .
martinson
külaline

Lugemata postitus Postitas martinson »

fibo moodulkorsten tuleb odavam, mul küll täpsed andmed puuduvadpalju moodul maksab, aga tean ühte kes selle endale pani, ülesse saad sa selle mõne tunniga.
tellise laduja tahab juba ise saada vähemalt 10 krooni kivi eest ja korralik kivi maksab ise kah pea kümneka pluss segu, arvesta palju kive läheb.
muide moodulkorsten näeb eriti nõme välja.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

moodul tuleb tunduvalt odavam. mitmelõõriline see korsten on? olen teinud kaks korstent. 1 umbes 15m ja kahelõõriline. teine ühelõõriline ja 8m.

täpsemad hinnad võiks välja uurida

ragnar.juhkental@mail.ee
Külaline
külaline

Anonymous kirjutas:moodul tuleb tunduvalt odavam. mitmelõõriline see korsten on? olen teinud kaks korstent. 1 umbes 15m ja kahelõõriline. teine ühelõõriline ja 8m.

täpsemad hinnad võiks välja uurida

ragnar.juhkental@mail.ee

Moodul tuleks 1 lõõriline- saunaahju jaoks ( 160 -se auguga )
koppees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

telliskorsten

Lugemata postitus Postitas koppees »

Tere!

Minu hinnangul üks korralik keskmiste võimetega müürsepp laob kvaliteetset plokkmüüri keskmiselt 100 plokki 8 tunnise päevaga (müürid ka keskmiste suuruste pindadega) kui arvestada paigaldushinnaks 20 kr, siis päevas tuleks 2000.EEK Korstna ladumisel keskmise suurusega ristlõike puhul jõuaks sama taseme müürsepp mustal vuugil kuid kvaliteetselt keskmiselt 120 kivi. Et teenida sama ajaga võrdväärselt plokiladumisega, (mis on tegelikult väiksema keerukusega töö) peaks korstna tellise tk paigalduse hinnaks olema 2000/120=16,7 EEK Vastasel juhul oleks kasulikum plokki paigaldada 20 EEK tk. Mis arvata? Kas tellijad on nõus sellise hinnaga korstnaid tellima? Kas mu arutlus tundub ka teistele müürseppadele loogiline? Ehk mõni parandab mind oma loogika kohaselt. Võimed ju erinevad...
Kasutaja avatar
numan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas numan »

ma korstnaid ei ehita aga seda tean kindlalt et FIBO on parem kui tavakivi! südamik on õigest materjalist ja ei hakka sul mõne aasta pärast vingugaase läbi laskma, soojustus on vahel ja hea tõmme garanteeritud ka siis kui korsten väljast külm, välimine pind ei kuumene ja sellepärast hea viimistleda.
Tavakorstna puhul on rohkem tööd ja kõvera käe puhul, suurem tõenäosus mööda panna :)
üks küsimus korstnaehitajatele; kes teist teab et korstna sisu ei tohi teha silikaatkivist, olgu siis pööningul või katusel? õige on teha "sisevooder" punasest tellisest (ma pole küll näinud et keegi seda oleks teinud, käib ikka nii et punane tellis katuseharja alla ja silikaatkivi edasi).
nb kasutage õiget mördisegu!(mitte seda mis külapoetädi soovitas või kus mingi ahjutaoline asi peal, konsulteerige asjatundjatega)
Alati on alternatiivlahendus!
Kasutaja avatar
Fog
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas Fog »

Mina otsustasin fibo kasuks ja ei kahetse. Pole enne seda tööd teinud, aga korstna sain valmis kolme päevaga.
Esimesel päeval 7 plokki(seal need väljaviigud jms jama mis aega võtab)
Teisel 11 plokki - siis sai segu otsa.
kolmandal lõpuni (12) Aega võttis katusesse augu tegemine ja üleüldse redeliga katusel mässamine.

Maksma läks kokku mingi 16000. (7,5m)

Kõige otsem ei saanud, samas väga propeller ka mitte. Ei midagi, mida 1,5cm krohvikiht sirgeks ei aja.
kaidu
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas kaidu »

minul korstjnaladujaga kokkulepitud hind 8000 8m ja punane korstnatellis ei teagi ostsin vist5500
onu41
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 43 korda
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas onu41 »

Kas fibo korstna jaoks on vaja eraldi vundamenti või saab ka valatud 8 cm betooni (armatuur ka sees) peale ehitada?
Kasutaja avatar
Fog
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas Fog »

onu41 kirjutas:Kas fibo korstna jaoks on vaja eraldi vundamenti või saab ka valatud 8 cm betooni (armatuur ka sees) peale ehitada?
160mm fibo korsten on 105kg/m vist(vaata igaks juhuks üle). Seega 8m korsten kaalub 840kg ja toetub umbes 0,1m2 peale. seega 8400kg/m2 peab aluspind kandma. Minul oli valatud koos vundaga kohe ka korstna vunda.
koppees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Kaidule

Kaidu, tundub, et keegi, kas Sina või Su töömees on suurusjärguga eksinud. Kas koma on valesti läinud või üks null on kusagile kogemata juurde tulnud. Rehkendus näitab, et Su korstna ühte kihti läheks ligi 50 tellist, et kõik see kupatus 8-sse m-sse mahutada. Ja tk paigaldus hind tuleb vaid 1,5 kr. Hästi saad.
isetean
külaline

Lugemata postitus Postitas isetean »

Kahe lõõriga korsten
ringi läheb 17 kivi. 17x8=136.- ring
1m kõrguseks 13 rida.x17=221 kivi x 8.- =1768.-
8 meetrine korsten siis 8 x 1768=14144.-
8000.- jagame siis 1768 kiviga ja ühe kivi paigaldus tuleb 4,5.- :roll:
14144.- on siis kivi hind. lisame segu ca 1000.-
kokku: 14 000 .-kivid
8 000.-tööraha
1 000 segu
300.- transa . Jämedalt siis ca 24 000.- kivikorsten
Fibo
8m kõrgune. ca 1900.- x 8m =15 200.-
tööraha 300.- m x8 = 2 400. Jämedalt 20.000.- koos segude ja transaga.
Külaline
külaline

Kivi muidugi kallim aga ilusam.Kivi miinuseks veel,et nädalake läheb ladumise peale ära.
koppees
Korralik postitaja
Korralik postitaja

vea parandus

Vabandust, :oops:
oma eelmises postituses eksisin. Olen Kaidu teksti valesti tõlgendanud. Pidasin arvu 5500, millel ühik agant puudus tükiarvuks, mis ilmselt rahanumber.

5500 EEK /8=675 tellist. Kui tööraha on 8000, siis 8000/675=11,8EEK/tk,.

675/13/8=6,5 tk/ringil.
Täiesti loogiline.
kaidu
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas kaidu »

jajah vot nii, ei kirjutanud jah vist selgelt, kivi tüki hind oli 6,5 kr kauplesin 5,5. Kokku 900 kivi 3 alust.
Vasta