Hüdrofori vibratsioon

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
Külaline
külaline

Hüdrofori vibratsioon

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere,

Otsisin foorumist märksõnaga "hüdrofor" kuid ei leidnud samasugust probleemi kellelgi.
Asi nimelt selles, et hüdrofor vibreerib teatud rõhu juures. See vibratsioon on piisav, et lähedal asuv torustikki kaasa vibreeriks.
Hüdrofor ise AFE 60, aastast 2005. Sisselülitusrõhk 2,5 bar. Välja lülitab 3,4 bar-ga. Eelrõhk 1,5 bar (märgitud kleebisega hüdrofori kestale).
Viimane kord kui veefiltreid vahetasin (aasta alguses), sai ka eelrõhku pandud 1,8-1,9 bar (täpselt ei mäleta). Siis igatahes mingit probleemi ei olnud. Mingi aeg täheldasin hüdroforis kerget "lööki/vibratsooni" rõhul 3,2 bar. Nüüd on see aga juba 3,0 bar korral. Korraks käib selline tugev vibra läbi ja siis pumpab edasi kuni 3,4-ni.
Ausalt öeldes, pole hetkel aega olnud probleemiga tegeleda. Ainus asi, mida saaks kiiremas korras teha, oleks vesi hüdroforist välja lasta ja rõhku mõõta. Kuid ma ei näe, et see minu mure lahendaks. Sisse-välja lülitus vahe (ajaliselt) on ka OK. Tavaliselt vahetan kuskil 3x aastas veefiltreid ja siis kontrollin ka hüdrofori üle. Seni pole probleeme olnud.
Üldiselt ei ole ma ka kindel kas kummikott on terve või mitte. Sest suvel kui toas õhuniiskus kõrge ning veetarbimine suur. Võib külm vesi seal kummikoti sees ka õhku jahutada ? mis omakorda kesta temp. madalaks tõmbab ja seega rohkelt kondensaati tekitab. Muidugi kui kott katki, siis oleks see kondensaadi teke veel loogilisem. Välise vaatluse põhjal võin öelda, et rooste eksisteerib juba paar head aastat. Hüdrofor asub köetavas keskkonnas.

Kas kellelgi on mõtteid ? Töömeest kohe kutsuda ei tahaks, pigem juba ostaks selle raha eest uue hüdrofori.
Vasta