Muhvrist kanalile

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Muhvrist kanalile

Lugemata postitus Postitas vtl »

Niipalju kui ma omal käel teemat uurinud olen, soovitatakse kirjanduses ja erinevates paigaldusjuhendites kanalisatsioonipüstikusse (ja kaevudesse) eri suundadest suubuvad ühendused teha eri tasanditelt. Mina olen põhjusest nii aru saanud, et ühest torust hooga tulev sodi teise toru otsa sisse ei lendaks.
Ruuminappuse tõttu oleks aga vaja aga eri suundadest saabuvad horisontaaltorud viia püstikusse sisse just sama kõrguse pealt. Uponori valikus on olemas selline tükk nagu muhvrist (pilt allpool). Kas see on mingi täiesti eriotstarbeline vidin või võib tänu selle risti laugjatele põlvedele ülalviidatud eritasandiliste sisenemiste reeglit ignoreerida?

Ühelt poolt tuleks 110-se toruga WC, teiselt poolt 75-se toruga vannituba ja köök. Muhvristi juurde 75->110 üleminek. Risti peale üles tuleks antivaakumklapp.

Pilt
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Re: Muhvrist kanalile

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Köök + WC liitumise korral ei tohiks midagi halba juhtuda.
Kui aga kaks WC liituks .... õige ajastamise korral võib hadronite põrgutiks muutuda ning musta augu tekkimise oht esindatud. :grin:
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kindlasti on toimunud uuendused võõraldes 50 aasta taguse ajaga, kui meil on keldris sarnane muhv(?), ainult malmist, millesse vasakult poolt jookseb kahe korteri kogu solk ja paremalt poolt teise kahe korteri solk. Ei tea veel juhust, et kellegi solgi oleks visanud kõrvalpüstakusse. Meie malmist muhvil on liitumiskohad samuti kergelt laugjad. Ma ei kujuta ette seda vee kogust ja survet, et peaks kõrval olevasse äravoolu selle suruma. Aga noh, võib-olla eksin, ma pole torumees, vaid lihtsalt maalri mingi loogika. :)
Viimati muutis Urmas, 26 Apr 2014, 20:06, muudetud 1 kord kokku.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Mnjaaa rokikas, selliseid hadroneid produtseerib vast ainult Kalevipoeg ise potil olles ja siis on läbi tolle risti potil istuva siili elu küll suures ohus (isegi kui hadronid lapiti tulevad). Kes on kanalisatsioonist lapsemähkmeid välja koukinud, see ...
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas vtl »

Muig @ hardonite põrguti. Ilmselt on põhjus tumeaines, mis torustikes liigub.

Asjalikuks minnes - Pipelifel säärast risti tootevalikus ei ole, aga selle asemel on 45 kraadine... topelt Y.
Kui sinna teha sisseviigud täiendavate 45-kraadiste põlvedega, peaks vist sama, kui mitte isegi parema asja saama ja poes nimetatud tükki käes veeretades tundus, et sealt küll ühest torust teise lennata ei saa. Vertikaalset ruumi läheb selle ehitise peale rohkem muidugi.

Pilt
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

vtl,
ega kaks juga teineteisele vastu liikudes sobilikult käitu, võrdle näiteks autodega. Kui aga nurga alt siis on törts teine tera (hadronid lapiti ja serviti).
Kodus pisikeste vooluhulkadega ei juhtu vast midagi (ummistusi siiski peab ennetama), suure(ma)d läbimõõdud Eestist vaevalt läbi käivad.
Vasta