vedeltapeet

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
ziret
külaline

vedeltapeet

Lugemata postitus Postitas ziret »

Kas kellelgi on kogemust vedeltapeediga? Sooviks elutuppa panna. Maja on 1930 ehitatud, seinad kõrged ja all sada tapeedikihti. Kipsi ei taha panna ja praegu see tundub parim mõte. Aga suht kallis on. Et kuidas kestab, kuidas seina panna on jne?
ziret
külaline

Re: vedeltaleet

Vedeltapeet ikka :) suured sõrmed ja väikesed klahvid!
A A
külaline

Re: vedeltapeet

Lugemata postitus Postitas A A »

Tere. Minul on üks kogemus, seda "vedelat" seina paigaldades.
Olen peaaegu, et kindel, et see sada tapeedikihti tuleb eemaldada, sest see vedeltapeet,
ajab kuivades meeletult niiskust ja hautab nii mõnegi kihi, sellest vanast kihist lahti.
Nagu ikka peab, aluspind olema üsna tasane, stabiilne, tolmuvaba. Esmalt värvitakse lagi
ja kõik muud pinnad, mis ehk ei lähe tapeedi alla:näit akna- uksepõsed, seina-laenurk jm.
Need pinnad kaitstakse vedeltapeedist teibiga, mille emaldamine mu meelest õnnestub
paremini siis, kui tapeet on kuivanud.
Seejärel krunditakse tapeeditav pind niiskustõkkega, mille järel krunditakse tootja enda
spets krundiga, mis jääb selline teraline, et tapeet paremini nakkuks.
Muidugi peavad kõik paigaldatavad krundid enne järgmist kihti, olema kuivanud.
Tööriistad: plastik silurkellu, veel üks pahtlilabidas, maalrinuga, suurem plastikkast vm.
Segasin korraga 2 kotikest. Vett, lisasin veidi enam, kui nõutud, lasksin asjal liguneda,
et liimid im. koostis oleks sulanud ja korralikult vettinud...
Kallis on küll see vedeltapeet, aga noh - üks tuba võib ju olla midagi teisem...
Kui vaatad katalooginäidiseid siis seal näha, et osa näidised on paksemad, osa õhemad. Arvan, et need viimased, on ehk veidi odavamad.
Tegelikult on selle "mõrri" paigaldamiseks hea vaadata videosid - massiliselt olemas,
aga mina paigaldasin "iseenesetarkusest", vaid tootjajuhendit lugedes.
ziret
külaline

Uhh...ma ei kujuta ettegi, kuidas kõik need tapeedikihid maha saada. Neid ikka tohutult ajaga sinna pandud... siis vist ei mängi välja ikka vedeltapeet. Ilus on see küll :)
ziret
külaline

Uhh...ma ei kujuta ettegi, kuidas kõik need tapeedikihid maha saada. Neid ikka tohutult ajaga sinna pandud... siis vist ei mängi välja ikka vedeltapeet. Ilus on see küll :)
ehitustark
külaline

Lugemata postitus Postitas ehitustark »

Vot täpselt, piltlikult öeldes just nii sa need maha saadki. Valad aga vett seina ja samal ajal ütledki: "Uhhhh!"

Mis iganes seinaviimistlusmeetod eeldab, et sa need sealt maha uhuks...
siimsusi
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas siimsusi »

ziret kirjutas:Uhh...ma ei kujuta ettegi, kuidas kõik need tapeedikihid maha saada. Neid ikka tohutult ajaga sinna pandud... siis vist ei mängi välja ikka vedeltapeet. Ilus on see küll :)
Vana tapeedi kihi eemaldamiseks kasutasin aiapritsi (selline 5 liitrine , kuhu pumpad surve sisse). Sellega tegin seina korralikult märjaks ja lased siis seista. Kui siis ka vana tapeet lahti ei tule, siis ei tee ka vedel tapeet midagi sellele.
Mul oli ühes toas enne nn pestav tapeet (pealmine kiht on plastik ja kannatab vett), see tuli enne lihvmasinaga kergelt üle käia, et vesi tapeedile sisse pääseks.
Vedeltapeet ise on küll tiba kallis, aga korralikul paigaldusel väga hea asi! :-)
Mul kass kriipis paaris toas seinu päris korralikult, Seal, kus on vedeltapeet, sai väga lihtsalt asi korda. Teistes tubades on tapeet, siiani parandamata. :-(
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

Vana tapeedi eemaldamiseks soovitan rendist võtta tapeedi auruti, säästad aega ja närve.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
Vasta