Kuumaõhupuhurid

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Külaline
külaline

Kuumaõhupuhurid

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kas keegi omab kogemusi kuumaõhupuhuri ülekuumenemisega. Kas seade on võimeline töötama keskmiselt 8 tundi päevas järjest ning töötades iga päev?
Tänud!
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Re: Kuumaõhupuhurid

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Nii põhjaliku info puhul pole võimalik üleüldse mingit vastust anda. Mida tootja selle asja kohta lubab ?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

igas kasutusjuhendis on kirjas, et kuumuskontroll hoiab ära ülekuumenemise.
Metabo puhuritel on 3 režiimi.
1. režiim 50 kraadi
2. režiim 350 kraadi
3. režiim 550 kraadi
Minul oleks vaja, et talveti oleks vormi sees (40x40 cm) pluss kraadid, et vedelik ei külmuks kivinemisel.
Piisab mul ka sellest kui väljapuhutav õhk on 50 kraadi ja mul on vormi sees kenad plusskraadid.
Küsimus on selles, kas puhurid on võimelised vähemalt 8 tundi järjest töötama kuni mul vedelik on kivinenud (8 tundi kivinemise aeg)
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kui puhuri müüja pole sätestanud juhendiga, et ei tohi kestvalt üle 8h töötada keskonna temperatuuril (+40...-40 C) siis on prääks.
Neid väheseid, mida mina näppinud olen, neil sellist piirangut peal pole.
Seega teadmata sinu puhurit, võib arvata, et on üldjuhul on lubatud.
Kasutaja avatar
Elektric
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Elektric »

Külaline kirjutas:Kas keegi omab kogemusi kuumaõhupuhuri ülekuumenemisega. Kas seade on võimeline töötama keskmiselt 8 tundi päevas järjest ning töötades iga päev?
Tänud!
Mina oman. Üks mu klient pidi peaaegu puukuuri maha põletama! Pärast soovis, et ma sellele pooleldi sulanud käkile uue juhtme külge paneksin. :lol: selline säästuvana oli! Täpset põhjust tagantjärele ei tuvasta. Puhuri tootjat ka ei õnnestunud tuvastada kuna korpus oli liiga sulanud. Samuti olen näinud kahte sulanud plastikust kerega soojapuhurit, mille termokaitse polnud oma ülesannete kõrgusel olnud.

Üldiselt on tegemist eriti ohtliku tootega. Tootjad oma deklaratsioonides ja kasutusjuhendites leierdavad seda ette ja taha.Nii eestikeelne otsing "kuumaõhuföön tulekahju" kui inglisekeelne "heat gun fire" annavad üsna palju tulemusi.

Ja mis puutub juttu, et kas tootja lubab seda või toda, siis mina ei ole küll ühegi pastaka kasutusjuhendis näinut kirjet selle kohta, et seda ninna ei topita või kirve kasutusjuhendis, et seda sõbrale selga ei lööda. :grin: Samuti, ei pea föönitootja kirjutama, et keegi nupumees käsitööriistast statsionaarset kuumutusseadet ei ehitaks. Föönide ja ka teiste soojendus/kuumutusseadmete kasutusjuhendites on niigi tonnide viisi ohutusalast informatsiooni.
Kuna tõenäoliselt keegi kuskil maailmas pole võimeline hommikust õhtuni ja igapäevaselt uksi/aknaid värvist puhastama, siis tõenäoliselt ei ole ka see föön võimeline ohutult niikaua töötama. ja kui keegi ka on võimeline hommikust õhtuni uksi värvist puhastama, siis reaalsuses seda keegi ei tee ja niimoodi ei ole ka tõenäoliselt ükski seeriatootmise
föön sellise võimekusega disainitud ja toodetud.

Natuke rääkisid, et paned selle kuskile vormi sisse. Sealt tekib veel täiendav risk, et föön veel eriti iseennast kuumutama hakkab.

Aga nohh, julge hundi rind on rasvane. Keegi penskar rääkis mulle, et tema riputas oma veoautol elektripirni (220V) otsapidi paaki rippuma kütuse soenduseks. Midagit ju ei juhtunud!?
Elektritööd, elektriprojekteerimine
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Kui tööstuslik puhur, siis ei tohiks midagi juhtuda.
Plastist "asi" vist ei toimi.
Vasta