OSB viimistlemine

steely88
külaline

OSB viimistlemine

Lugemata postitus Postitas steely88 »

Siseseinad on kaetud osb-ga. Kuidas neid viimistleda, et saaks katta värviga, tapeediga, plaatidega? Osad spetsialistid arvavad, et oleks vajalik kohe kipsiga katta ja siis edasi toimetada. Teised, et saab küll, aga konkreetset lahendust ei paku.
Külaline
külaline

Re: OSB viimistlemine

Lugemata postitus Postitas Külaline »

steely88 kirjutas:Siseseinad on kaetud osb-ga. Kuidas neid viimistleda, et saaks katta värviga, tapeediga, plaatidega? Osad spetsialistid arvavad, et oleks vajalik kohe kipsiga katta ja siis edasi toimetada. Teised, et saab küll, aga konkreetset lahendust ei paku.
Usu neid esimesi spetsialiste, kes ütlevad, et vaja kipsiga katta ning teiste jutt lase ühest kõrvast sisse ja teisest välja kuna neil nagunii mingit lahendust pakkuda polnud.

Urmas
Külaline
külaline

Võid ka kohe pahteldada/lihvida ja värvida/kleepida. ...ja plaatide vuugid katad katteliistudega.
(Soome vanasõna) :lol:

taastaja
steely88
külaline

Lugemata postitus Postitas steely88 »

Kle külaline. Kas see oli nali või seletad rohkem lahti. Millist pahtlit jne?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kui kohe OSB-le tapeet peale kleepida jääb aluspinna ebatasasuste tõttu nati krobeline. Eks palju sõltu ka mis tapeeti paned. Võib piisav olla isegi vaid ajalehtedega aluspinnale kleepimine. Seega olen näinud plaati, kus enne pahteldati kergelt siseviimistluspahtliga üle ning voila, pind oli piisavalt sile edasiseks töötluseks.
Külaline
külaline

Mina olin kah see loll, kes üritas OSB-d ilusaks teha. Usu neid, kes pakkusid kipsiga katmist.
OSB kruntisin Robitixiga, seejärel vuugid vuugipahtliga ja lõpuks lauspahteldus, kulus 20kg teist, et kõik õõnsused täis saaks. Uuesti sama krunt ja siis värv/tapeet.
PS! mõni tumedam laast kumab isegi pahtlist ja värvist läbi (heledad värvid). Tööaeg 2 nädalat.
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Lugemata postitus Postitas keemik »

Mul naaber tõmbas MacGaivary teibi vuukidesse ja kleepis tapeedi otse OSB peale. Kõige hullem ei ole :)
Steely88
külaline

Lugemata postitus Postitas Steely88 »

Külaline kirjutas:Mina olin kah see loll, kes üritas OSB-d ilusaks teha. Usu neid, kes pakkusid kipsiga katmist.
OSB kruntisin Robitixiga, seejärel vuugid vuugipahtliga ja lõpuks lauspahteldus, kulus 20kg teist, et kõik õõnsused täis saaks. Uuesti sama krunt ja siis värv/tapeet.
PS! mõni tumedam laast kumab isegi pahtlist ja värvist läbi (heledad värvid). Tööaeg 2 nädalat.
Kas probleem oli ainult selles, et tumedamad kohad üaistsid välja?
Mul on punnsoonega plaadid seepärast vuugivahet pole.
Vasta