Pahteldamine.
siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Pahteldamine.
Lugemata postitus Postitas SNooCE »
Kaua võiks minna 2 mehel : 100 ruuduse 4 toalise korteri pahteldus ja värvimistöö tükitöö alusel, osad seinad on betoon ?
-
- külaline
Re: Pahteldamine.
Lugemata postitus Postitas Külaline »
On välja kujunenud, et valmispinnani arvestatakse 8-10 m2 päevas. Ehk siis 2 meest = 5 -7 tööpäeva.SNooCE kirjutas:Kaua võiks minna 2 mehel : 100 ruuduse 4 toalise korteri pahteldus ja värvimistöö tükitöö alusel, osad seinad on betoon ?
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Esiteks- kui külaline oleks lugenud küsimust natuke tähelepanelikumalt, siis ta oleks kindlasti lugenud välja, et küsimus käis 100m2 korteri kohta, mitte ainult 100m2 lae- või seinapinna kohta. Sellise keskmise tambovi koefitsendiga(2,5) korrutades saame seinte mahuks ligi 250m2+lagi 100m2 ehk kokku 350m2. Seda teha 5-7 päevaga, isegi kahekesti tehes peaks vist rabama 24/7, siis ehk jõuaks valmis kui ainult pahtel ja värv nii kiiresti kuivaks.Külaline kirjutas:On välja kujunenud, et valmispinnani arvestatakse 8-10 m2 päevas. Ehk siis 2 meest = 5 -7 tööpäeva.
Teiseks- see 8-10m2 päevas on pensionärist tunnitöölise tiksumise tempo.

NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Urmas aga äkki sa avalikustaks siis väheke, et palju sa ühes kuus jõuad m2-eid kokku vehkida. Ja ära hakka keerutama, et objektid erinevad jne jne. Nende aastatega sul raudpolt selge kuu keskmine. Mina üle 300 ei jõua. Tavaline on 260 -270 m2. Muidugi vanust ka juba 48 aga suitsu ei tee ja ei moluta kah. Sina aga sisuliselt norid muhku viidates nagu minu laiskusele. Tohhoh tonti 

-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Aga objektid ju ongi erinevad! Ainult kipsplaadist pindade korral oleks keskmine 350-450m2 kuus ja seal, kus on ka umbes 50% krohvimist, jääb maht 300-350m2 kuus.Külaline kirjutas:Urmas aga äkki sa avalikustaks siis väheke, et palju sa ühes kuus jõuad m2-eid kokku vehkida. Ja ära hakka keerutama, et objektid erinevad jne jne. Nende aastatega sul raudpolt selge kuu keskmine...
See, et sina rohkem ei jõua, on sinu probleem ja seda pole vaja tuua etaloniks nagu eelmises postituses kirjutasid, et on välja kujunenud, et valmispinnani arvestatakse 8-10 m2 päevas. Sinu etaloni järgi olen lausa stahaanovlane ja eelmise riigikorra ajal oleks mu töötunkedel vähemalt 2-3 rida tööeesrindlase aumärke rippunud.Külaline kirjutas:... Mina üle 300 ei jõua. Tavaline on 260 -270 m2...

Sinu vanuses ma tegin kindlasti rohkem ja tegin suitsu, teen praegugi ja samamoodi ei moluta. Mida sa minu vanuses veel hakkad tegema, lähed eelpensionile?Külaline kirjutas:... Muidugi vanust ka juba 48 aga suitsu ei tee ja ei moluta kah...

Molutamisest. Ega efektiivsust ainult käte vehkimisega ei saavutata! Üks asi, millest ma olen siin foorumis lõpmatuseni rääkinud, on valmispahtlite kasutamisest jms, mis tunduvalt kiirendavad tööd. Ikka soiutakse edasi, et kui hea on LR+ ja selle valmissegamine ei võta kaua aega jne. Selle aja jooksul kui osad tegijad üritavad kuivsegust endale pahtlit valmis teha, on minul poti kaas avatud, korra kergelt läbi segatud ja vähemalt 5m2 juba pahteldatud. Siis paranduste tegemine. Kas ei osata niimoodi pahteldada, et parandusi pole vaja teha? Tõesti mõned üksikud, ikka juhtub, ikkagi käsitöö. Olles näinud mõnede tegijate seinu peale esimest lõppvärvi ja paranduste tegemist, siis peaks ütlema, et kui aluseks võtta lepatriinu tiib, see suurendada ja kanda see üle seinapinnaks, siis lepatriinul nagu polekski täppe. Ära võta seda lõiku jälle isiklikult, rääkisin üldiselt oma kogemustest!
Nagu väike pubekast solvunud neiu! Proua, palun vabandust!Külaline kirjutas:... Sina aga sisuliselt norid muhku viidates nagu minu laiskusele. Tohhoh tonti
No kurat, kas sa võtad igat kirjutatud arvamust nii isiklikult? See, et sina tundsid ennast puudutatuna on sinu mure.
Olen proovinud panna oma mõtete lõppu igatsuguseid emotikone, abistamaks lahti seletada mõnede lausete-mõtete tagamaid, aga ei mingit efekti, ikka loevad-tõlgendavad anonüümsed külalised enda jaoks ainult negatiivsena! Lootusetud!

NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit