Praod laes
-
- külaline
Praod laes
Lugemata postitus Postitas Küsin »
Mure järgmine. Olemasoleva koridori laes (paneelidest) olid venttorud. Et neid peita, on paigaldatud ripplagi kipsplaatidest. Paneellae ja kipsplaatidest lae vahe on ca 50 -60 cm. Katusele on paigaldatud valguskastid mis omakorda on seestpoolt viimistletud kipsplaatidega. Probleem seisneb selles, et lakke tekivad liitekohtadesse praod. On korduvalt lahti lõigatud ja uuesti viimistletud aga mõne päeva pärast praod tagasi. Üks ehitajatest väidab et selle kipsplaatide lae peal peaks olema ka vill. Et kuna seda ei ole siis läbi paneellae tulev jahe õhk ja altpoolt tulev soojus panevad lae mängima. Ja teine ehitaja ütleb et kips on paigaldatud valesti. Et ümber valgustuskasti oleks pidanud kips olema n.n hambaga nagu U tähti siis. Tean et ümber uste-akende tehakse nii kuna viimased liiguvad aga et ka laes! Kumb arvamus on õigem või on veel arvamusi
-
- külaline
-
- külaline
Re: Praod laes
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Küsin kirjutas:...Kumb arvamus on õigem või on veel arvamusi
Mis seal vahet on, kumb arvamus on õige, sest ega see probleemi olemust korda ei tee. Lammuta laiali ja tee korralikult!Vastan kirjutas:Ja mitte ühtegi arvamust![]()
Urmas
-
- külaline

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Projekti järgiKüsin kirjutas:Ütle siis kuidas on õigesti tegemine.

Kas laeplaatide otsad on seinte küljes kinni?
-
- külaline
Projekti polnud. Õeldi et on vaja ja tehke pakkumine. Esialgne meie pakkumine sisaldas ka laepealset soojustust. See lükati välja põhjendusega, et katus (paneelid) on soojustatud. ... Loomulikult on metall karkass terve ring + kübar iga 400 mm tagant. Kübarate peal piki koridori jookseb 2 ematala ehk U rennid kus siis omakorda riputid sammuga 600 mm. .. Praod ei ole seina ääres vaid liidetes, ehk siis iga 1200 mm tagant... Kusjuures enne viimast paranduste tegemist märkisin (sinise teibiga) paarimehega kohad ära kus sellel kütteperioodil tekkinud praod on ja järgmisel päeval läksime tegema. Üllatus oli suur, et ööga oli rohkem pragusi juurde tekkinud kui viimase kolme kuuga ;(madis64 kirjutas:Projekti järgiKüsin kirjutas:Ütle siis kuidas on õigesti tegemine.![]()
Kas laeplaatide otsad on seinte küljes kinni?
Tellija vastuvõtu aktile alla ei kriba. Ütleb, et kuna ümber valgus kastide ei ole kips n.n U-na paigaldatud siis sellest kogu jama ja käsib kõik lahti lõhkuda. Minu väited et kaste on neli tk (1200 x 1200). kokku aga koridori pikkus üle 30 jm. et praod on ju ka mujal, et asi siiski soojustuse vajaduses, ta kuulda ei taha. Eile läksime tüliga laiali... No aga see ju pole lahendus ja olukorda ei paranda!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas fgh »
Villa puudumine ei saa olla probleem ja sellises kohas seda olema ei pea eeldusel, et lagi paneelide pealt või seest on tõesti soojustatud. Temperatuur on sisuliselt sama mõlemal pool plaati.
Fakt, et anomaalia on ainult kütteperioodil viitab otseselt mahukahanemisele.Kui palju lagi 30 meetri peale kahaneb tuleb juba otsida tootja lehtedelt.
Ilmselt ripplagi ei tööta ripplaena, st kusagilt on plaadid kinni nii, et ei ole võimaliks plaatide minimaalne liikumine. Kui selle 30 meetri peale kahaneb plaat võrreldes suve niiskusega näiteks 3 mm, siis kuhugi peavad praod tulema ja reeglina on need liitekohad. Samuti on lagi fikseeritud katuseakende juurest , seega on situatsioon minu meelest paratamatu ja nõuab töövuuke. Kelle nõudmisel on sellises kohas üldse 1 kiht plaati mitte kaks ?
Kas vuugid on viimistletud võrgu, paberi või klaaskiudriidega? Mis pahtliga? Kas torud võivad põhjustada vibratsiooni jne? Millise kasutusega on antud koridor ? Palju esineb liikumist jne ?
Lahenduseks on vaja algandmeid.
Kahtlaselt viitab valedele võtetele ja konkreetne u paigutus ja vill ei puutu asjasse. Kumbagi nõuet pole tootja juhistes ja mõlemas puudub loogika.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Piits ja präänik koos!Küsin kirjutas:Ära haugu .. Kui ei oska vastata siis ole lihtsalt vait ... Kulla Urmas! Sa tark mees. Ütle siis kuidas on õigesti tegemine. Teeks ju küll, Tahtmist rind täis ja duhhi on

Kui sa arvad, et ole kõik õigesti teinud, siis kahtlen selles. Alustades kasvõi sellest, et kui sa nägid ette, et soojustuse puudumine laes võib tekitada hilisemaid probleeme pragude näol ja sa väidad, et Tellija ikkagi soovinud soojustust, siis, kas see hoiatus oli märgitud ka Lepingusse? Kui Tellija ikka ei nõustunud soojustusega, mis sinu arvates oleks ära hoidnud probleemid, siis, kas sa pakkusid Tellijale üldiselt ühte kõige lollikindlamat varianti pragude vältimiseks-topeltkips lakke? Kui sa teadsid ette, et sellises kohas võivad tekkida probleemid, kas sa pakkusid Tellijale alternatiivseid variante, millega Tellija polnud nõus, siis, miks sa üleüldse võtsid selle töö vastu?
Vaata, on olemas selline asi nagu kirjalik Töövõtuleping, milles määratakse kindlaks, mida keegi ehitab ja mille eest keegi vastutab. Toon mõned näited oma Lepingutest.
- Teostama kõik tööd kvaliteetselt vastavalt Eesti Vabariigis kehtivatele eeskirjadele ja ehitusnormidele
Oled 100% kindel, et tegid õigesti, kasvõi 2x kips? Kui Tellijapoolset projekti ei olnud, siis võtsid sina endale vastutuse selle konstruktsiooni lollikindluse eest. Alati tuleb konstruktsioonide ehitamisel arvestada hullemate variantidega. Ma ei mõtle selle all force majore juhtumeid!
Varjatud tööde aktid koos fikseerimistega fotode või video näol?
- Objekti kinnitatud siseviimistluslahenduse või selle osa teostamise mittevõimalikkusel teavitama koheselt tellijat ning pakkuma välja alternatiivlahendusi;
Kas olid Tellijat probleemidest hoiatanud kirjalikult?
- Lepingus ettenähtud tööde kvaliteedi ja maksumuse osas esitatud pretensiooniga mittenõustumisel määravad Pooled sõltumatu ekspertiisi, mis teostatakse mõlema Poole juuresolekul.
Kui sa leiad, et sul on õigus, siis miks sa seda varianti ei kasuta?
- Töövõtja annab kõigile oma tehtud töödele 2 aastase garantii ja see hakkab kehtima peale üleandmis-vastuvõtmisakti allakirjutamist Tellija poolt.
Kui teostatud tööd antakse üle varjatud vigadega, mida ma siiski kahtlustan, siis Tellijal ongi õigus nõuda kõiki neid parandustöid.
- Vigade ilmnemisel Tellija poolt varustatud materjalide kvaliteedi osas vastutab nende eest Tellija.
- Garantiiaja kestel Töövõtja süül ilmnenud defektid ja vaegtööd ning puudused on Töövõtja kohustatud kõrvaldama omal kulul Tellija esimesel nõudmisel Poolte vahel kokkulepitud tähtajaks.
- Kõik Lepingust tulenevad vaidlused ja lahkhelid kuuluvad lahendamisele vastastikusel mõistmisel põhinevatel läbirääkimistel. Kui Pooled omavahel kokkuleppele ei jõua, kuuluvad lahkhelid lahendamisele ........ Maakohtus Tingimuste ja teiste Eesti Vabariigi seaduste alusel.
Kui ikka vigade põhjuses omavahel kokkuleppele ei jõua, siis tuleb hakata rakendama seda Lepingu punkti.
Lepingu alguses peab olema alati fikseeritud, kas töid teostatakse vastavalt projektile(kelle projekt) või üksikasjalik teostavate tööde ja kasutatavate materjalide kirjeldus(minul üldiselt on see Lepingu Lisas).
Aga võib-olla poleks pragusid tekkinud kui oleksid kipsi paigalanud mitte risti koridori suhtes, vaid pikisuunaliselt?
Oleks pikisuunalise paigalduse puhul pidanud seina äärtesse panema lisakarkassi, mille külge oleksid kruvinud kipsi, mitte fikseerinud laevöö külge. Las see kips seal töllerdab, vähemalt oleks konstruktsioonide liikumise korral sõltumatult paigal seisnud. Seina servadesse oleks saanud teha minimaalse elastse vuugi.
Hetkel ei leia üles, aga meelde on jäänud mingist juhendist, et laeplaate ei fikseerita vöö külge.
Probleemid võivad vabalt olla tekkinud konstruktsioonide liikumisest, aga seda ütleb juba ekspert.
Palju õigeid küsimusi on küsitud juba fgh poolt.

-
- külaline
fgh kirjutas:Paluge seda u tähe juttu sellelt eksperdilt kipsplaadi tootja juhisena ! Seejärel näidake seda mulle ka palun!
Villa puudumine ei saa olla probleem ja sellises kohas seda olema ei pea eeldusel, et lagi paneelide pealt või seest on tõesti soojustatud. Temperatuur on sisuliselt sama mõlemal pool plaati.
Temperatuuri vahe on mega. Tean, sest laes oleva lambi ümbrus oli läinud kollaseks ja teadsin et seal on ka venttoru. Võtsime selle koha pealt lae lahti.Venimeeste paigaldatudsSoojustus isolatsioon oli über toru lahtu tulnud ja kondentsi oli omajagu. Selle kohapeal on ka torude ja välisseina liitekohad. Seal täitsa tuul vedas
Fakt, et anomaalia on ainult kütteperioodil viitab otseselt mahukahanemisele.Kui palju lagi 30 meetri peale kahaneb tuleb juba otsida tootja lehtedelt.
Ilmselt ripplagi ei tööta ripplaena, st kusagilt on plaadid kinni nii, et ei ole võimaliks plaatide minimaalne liikumine. Kui selle 30 meetri peale kahaneb plaat võrreldes suve niiskusega näiteks 3 mm, siis kuhugi peavad praod tulema ja reeglina on need liitekohad. Samuti on lagi fikseeritud katuseakende juurest , seega on situatsioon minu meelest paratamatu ja nõuab töövuuke. Kelle nõudmisel on sellises kohas üldse 1 kiht plaati mitte kaks ?
.. Ühe kordne kips oli Tellija tahe, pigem nõue. Loomuklikult ma pakkusin topeltkipsi. Ma teen seda alati. Pakkusin ka kergmoodul ripplage nagu Acusto. Peeti kalliks
Kas vuugid on viimistletud võrgu, paberi või klaaskiudriidega? Mis pahtliga? Kas torud võivad põhjustada vibratsiooni jne? Millise kasutusega on antud koridor ? Palju esineb liikumist jne ?
.. Vuugid on viimistletud Sheetrock paberiga, peale parandusi olen kasutanud seda imeõhukest võrku. Vuugipahtliks Sheetrosk All purpose. ..Kui vendi vibra kohta ei oska öelda. .. Koridor on piisavalt tiheda liiklusega kuna seal on kontorid k.a. minu enda
Lahenduseks on vaja algandmeid.
Kahtlaselt viitab valedele võtetele ja konkreetne u paigutus ja vill ei puutu asjasse. Kumbagi nõuet pole tootja juhistes ja mõlemas puudub loogika.
-
- autodidakt

Ma ei ole siiani veel välja lugenud mitte ühegi kipsplaadi tootja infolehelt, et oleks soovitatud vuukimisel kasutada "all purpose" pahtleid, vaid alati on soovitatud kasutada spets vuugipahtlit. Kui endale teed, siis palun väga, aga teenustööna võiks ikkagi see paar € rohkem kulutada. Ekspert võib vabalt ühe põhjusena välja tuua vale pahtli kasutamise.

-
- külaline
... Tellija on suht mõjukas persoon. Usun, et ta suudab saavutada just sellise experthinnangu nagu talle sobib.. aga jah. eks me näe.. Jama selles et üsna suured rahad on kinniUrmas kirjutas:Piits ja präänik koos!Küsin kirjutas:Ära haugu .. Kui ei oska vastata siis ole lihtsalt vait ... Kulla Urmas! Sa tark mees. Ütle siis kuidas on õigesti tegemine. Teeks ju küll, Tahtmist rind täis ja duhhi onKõigepealt võiks vigade põhjust küsida ka peeglist vastu vaatavalt kujutiselt!
... Sul Urmas on vist peegli fetiš. Sinu komme siin lugedes saadad sa inimesi peegilt kaema ühe tihedamini
Kui sa arvad, et ole kõik õigesti teinud, siis kahtlen selles. Alustades kasvõi sellest, et kui sa nägid ette, et soojustuse puudumine laes võib tekitada hilisemaid probleeme pragude näol ja sa väidad, et Tellija ikkagi soovinud soojustust, siis, kas see hoiatus oli märgitud ka Lepingusse? Kui Tellija ikka ei nõustunud soojustusega, mis sinu arvates oleks ära hoidnud probleemid, siis, kas sa pakkusid Tellijale üldiselt ühte kõige lollikindlamat varianti pragude vältimiseks-topeltkips lakke? Kui sa teadsid ette, et sellises kohas võivad tekkida probleemid, kas sa pakkusid Tellijale alternatiivseid variante, millega Tellija polnud nõus, siis, miks sa üleüldse võtsid selle töö vastu?
Vaata, on olemas selline asi nagu kirjalik Töövõtuleping, milles määratakse kindlaks, mida keegi ehitab ja mille eest keegi vastutab. Toon mõned näited oma Lepingutest.
- Teostama kõik tööd kvaliteetselt vastavalt Eesti Vabariigis kehtivatele eeskirjadele ja ehitusnormidele
Oled 100% kindel, et tegid õigesti, kasvõi 2x kips? Kui Tellijapoolset projekti ei olnud, siis võtsid sina endale vastutuse selle konstruktsiooni lollikindluse eest. Alati tuleb konstruktsioonide ehitamisel arvestada hullemate variantidega. Ma ei mõtle selle all force majore juhtumeid!
Varjatud tööde aktid koos fikseerimistega fotode või video näol?
..Olemas järelvalve poolt ülevaadatud ja allirjastatud varjatud tööde akti
- Objekti kinnitatud siseviimistluslahenduse või selle osa teostamise mittevõimalikkusel teavitama koheselt tellijat ning pakkuma välja alternatiivlahendusi;
Kas olid Tellijat probleemidest hoiatanud kirjalikult?
.. juba eelpool kirjutasin et teavitasin kõikidest võimalikest ohudest.. Tegelikult see oli ühele suurele hoonele II korruse juurde ehitus kontori ruumideks... ja enamus töid teostati n.ö. arhidekti eskiisjooniste järgi. Projekt tehti hiljem järgi ... Ütleme, et nii arhidekt kui ka tellija ei olnud mulle võõrad inimesed ja kui ehitus valmis sai siis rentisin seal oma ettevõttele ka ühe ruumi kus pesitsen... Meie koostöö on kestnud alates 2008 aastat ja sellist jama pole varem olnud. Meie vahel oli usaldus.
- Lepingus ettenähtud tööde kvaliteedi ja maksumuse osas esitatud pretensiooniga mittenõustumisel määravad Pooled sõltumatu ekspertiisi, mis teostatakse mõlema Poole juuresolekul.
Kui sa leiad, et sul on õigus, siis miks sa seda varianti ei kasuta?
Üleeile võetigi see teema üles
- Töövõtja annab kõigile oma tehtud töödele 2 aastase garantii ja see hakkab kehtima peale üleandmis-vastuvõtmisakti allakirjutamist Tellija poolt.
Kui teostatud tööd antakse üle varjatud vigadega, mida ma siiski kahtlustan, siis Tellijal ongi õigus nõuda kõiki neid parandustöid.
kaks aastat sai eelmise aasta augustis täis
- Vigade ilmnemisel Tellija poolt varustatud materjalide kvaliteedi osas vastutab nende eest Tellija.
- Garantiiaja kestel Töövõtja süül ilmnenud defektid ja vaegtööd ning puudused on Töövõtja kohustatud kõrvaldama omal kulul Tellija esimesel nõudmisel Poolte vahel kokkulepitud tähtajaks.
- Kõik Lepingust tulenevad vaidlused ja lahkhelid kuuluvad lahendamisele vastastikusel mõistmisel põhinevatel läbirääkimistel. Kui Pooled omavahel kokkuleppele ei jõua, kuuluvad lahkhelid lahendamisele ........ Maakohtus Tingimuste ja teiste Eesti Vabariigi seaduste alusel.
Kui ikka vigade põhjuses omavahel kokkuleppele ei jõua, siis tuleb hakata rakendama seda Lepingu punkti.
.. mööda kohtuid tellial meelddib käia .. ta kohe selline mees et 5-6 geissi kohe peavad kohtus olema
Lepingu alguses peab olema alati fikseeritud, kas töid teostatakse vastavalt projektile(kelle projekt) või üksikasjalik teostavate tööde ja kasutatavate materjalide kirjeldus(minul üldiselt on see Lepingu Lisas).
Aga võib-olla poleks pragusid tekkinud kui oleksid kipsi paigalanud mitte risti koridori suhtes, vaid pikisuunaliselt?
Oleks pikisuunalise paigalduse puhul pidanud seina äärtesse panema lisakarkassi, mille külge oleksid kruvinud kipsi, mitte fikseerinud laevöö külge. Las see kips seal töllerdab, vähemalt oleks konstruktsioonide liikumise korral sõltumatult paigal seisnud. Seina servadesse oleks saanud teha minimaalse elastse vuugi.
.. See kõik on võib olla ja oleksid-poleksid !!! .. Lisan, et koridori üks osa seinast on puitkarkassil klaasist sein ja teine pool igivana silikaat. Tähendab see seda, et igal plaadil me lõikasime silikaadi poolsed servad kõik isemoodi. Sein ju kõver.
Hetkel ei leia üles, aga meelde on jäänud mingist juhendist, et laeplaate ei fikseerita vöö külge.
.. Tõesti huvitav !!!! .. Olen ehituses aastast 1996 .. ja seda kuulen esimest korda. Ja selline n.ö vigade parandus on samuti esmakordne. Meie meeskonnal on üldse ses suhtes hästi läinud .. pidev tagasiside ja koostöö varasemate tellijatega on tihe. Loomulikult juhtub, et nipet näpet vajab korrastamist aga sellisst ämbert mis nüüd.. ei ole ja ei soovita kellelegi.
Probleemid võivad vabalt olla tekkinud konstruktsioonide liikumisest, aga seda ütleb juba ekspert.
Palju õigeid küsimusi on küsitud juba fgh poolt.
-
- külaline
.. No nüüd sa mees ajad küll jama... sa oled seda ise kasutanud ja mitte vähe.. Ka minu käest soovisid osta !!!!!!!!!!!!!! Kuna teadsid et ma olen maaletooja siis lootsid kommi rahaga saada ja äri jäi katkiUrmas kirjutas:Ja-jaa, kasutage ikka igal pool ja igaks otstarbeks mõeldud pahtleid. Alati ei ole nii, et mõeldud meestele, aga sobib ka naistele!Pidulike teatrikingadega võib vihmas ka pläterdada, aga vihma korral on kummikud etemad.
Ma ei ole siiani veel välja lugenud mitte ühegi kipsplaadi tootja infolehelt, et oleks soovitatud vuukimisel kasutada "all purpose" pahtleid, vaid alati on soovitatud kasutada spets vuugipahtlit. Kui endale teed, siis palun väga, aga teenustööna võiks ikkagi see paar € rohkem kulutada. Ekspert võib vabalt ühe põhjusena välja tuua vale pahtli kasutamise.
... All Purposet oleme kasutanud nii siin Eestis kui Soomes aastaid ja Soome poole on juba objekti materjalide selgitusee selle lisanud... See töötab suurepärselt ja sellepärast võeti ka n.n spetsiaalne Sheetrocki vuugiliim tootmisest maha ...aga sina ütled siin kõva häälega et ei ole sobilik

-
- külaline
-
- Ehituspenskar
Kui tõesti piisaks ühest pahtlist igaks rakendusjuhuks, siis toodakski iga tootja ainult üht sorti pahtlit. Päris nii need asjad vist siiski ei oleKüsin kirjutas:See töötab suurepärselt ja sellepärast võeti ka n.n spetsiaalne Sheetrocki vuugiliim tootmisest maha ...aga sina ütled siin kõva häälega et ei ole sobilik

-
- Ehituspenskar
Kui sul on suured rahad kinni, siis ei jää sul muud üle kui investeerida mingi summa oma eksperdi hinnangusse.Küsin kirjutas:Tellija on suht mõjukas persoon. Usun, et ta suudab saavutada just sellise experthinnangu nagu talle sobib.. aga jah. eks me näe.. Jama selles et üsna suured rahad on kinni
-
- külaline
Ega see ei olegi enam tegelikult All Purpose... Rahvas lihtslat mäletab seda selle nimega. Tegelikult on SuperFinish.. Ja nagu ma näen ja näitan ka teile siis brandi ära ostnud Knauf, kasutab sama tünni: http://www.knauf.de/profi/sortiment/pro ... ish-3.htmlmadis64 kirjutas:Kui tõesti piisaks ühest pahtlist igaks rakendusjuhuks, siis toodakski iga tootja ainult üht sorti pahtlit. Päris nii need asjad vist siiski ei oleKüsin kirjutas:See töötab suurepärselt ja sellepärast võeti ka n.n spetsiaalne Sheetrocki vuugiliim tootmisest maha ...aga sina ütled siin kõva häälega et ei ole sobilik
-
- külaline
-
- autodidakt
Loomulikult ma uurisin sinu pakutud pahtli hinda kui pakkusid, et müüd odavalt, aga kui ma sain sinu pakutud hinnast odavamalt koos transpordikuludega, siis ma ei leidnud küll ühtegi põhjust sinu käest osta, ole sa maaletooja või kes tahes. Mis teha, ka mina oskan raha lugeda!Küsin kirjutas:... No nüüd sa mees ajad küll jama... sa oled seda ise kasutanud ja mitte vähe.. Ka minu käest soovisid osta !!!!!!!!!!!!!! Kuna teadsid et ma olen maaletooja siis lootsid kommi rahaga saada ja äri jäi katki
... All Purposet oleme kasutanud nii siin Eestis kui Soomes aastaid ja Soome poole on juba objekti materjalide selgitusee selle lisanud... See töötab suurepärselt ja sellepärast võeti ka n.n spetsiaalne Sheetrocki vuugiliim tootmisest maha ...aga sina ütled siin kõva häälega et ei ole sobilik![]()

See, et sa oled neid üldotstarbelisi kasutanud, ei huvita, aga kui asi läheb "nugade peale", siis mina, kes ma kasutan selleks ettenähtud tooteid, olen igasuguste ekspertide silmis ja kohtus iga kell eelisseisus. Kurb, aga tõsi!
Jah, ka mina olen käinud hiljem mõningaid tekinud pragusid üle tegemas ja garantii ajal, aga seda mitte garantii korras ega tasuta, sest eelnevalt olin teinud kõik endast oleneva pragude vältimiseks. Konstruktsioonide liikumise tõttu tekkinud pragude eest mina endale vastutust ei võta. Sinu jamade puhul kui see ikka on konstrutsioonide liikumisest tingitud, on sul järgmine mure, et kuidas seda tõestada.
Nüüd tuli sinu jutust üks fakt(üks sein puitkarkassil), mis tuletas meelde ühe minu sarnase jama, milles ise süüdi ei olnud.
Eramu, seinad Aeroc, II korruse laed kipsplaadist, tegin kõik ettevalmistustööd lõppviimistlueks valmis ehk krundi all ja laed valmis. Savivärvimise seintele pidi klient ise tegema. Kuna osa töid olid veel alumisel korrusel tegemata(klient ei jõudnud minu tempoga kaasas käia), siis võtsin teisi töid vahele. Umbes poole aasta pärast, tundes huvi kui kaugel järg on, sain teada, et jamad on majas. Läksin kohale ja vaatasin- praktiliselt kogu II korruse lagedel oli mööda perimeetrit praod, alates mikropragudest kuni 10mm välja. Viimistlesin suvel ja jama tekkis talvel. Otsis ka klient targematelt nõu ja jõuti kokkuvõttes kõige reaalsema möödapanekuni lae ehituses. Kogu jama tuli sellest, et lae karkass oli kinnitatud katuse(lamekatus) konstruktsioonide külge, talvel puidu niiskus vähenes ja hakkas mängima. Oli osaliselt lahti rebinud isegi sisenurkadesse paigaldatud paberteibid. Parandasin ära(enam ei teipinud), aga järgmine talv oli tal jälle sama jama, et kergitas lae üles ja taas praod. Imelikul kombel oli praod tõmmanud ainult mööda perimeetrit ja keset lage mitte ühtegi pragu. Huvitav oli veel see, et klieni sõnul suvel pragude efekti ei olnud.

Ühel teisel kliendil "sõidab" üles-alla 0-10mm-ni olenevalt aastaajast ventilatsiooni plafoon, mis on kinnitatud katusekonstruktsiooni külge.

Kuna kirjutasid, et üks sein puitkarkassil, siis see võibki olla pragude tekkimise põhjuseks.
Ma mäletan seda fakti, et vöö külge plaati ei kruvitud, kellegi kipsplaadi tootja juhendist ja see tekitas ka minus esialgu hämmastus, sest minu silmad nägid ehitusel hoopis midagi muud. Arvatavasti oligi see nõue vist selleks, et võimalike konstruktsioonide liikumise puhul ei oleks lagi jäigalt kinni ja annaks liikuma. Muidugi on suur võimalus, et aastatega juhendites palju muutunud, see enam ei kehti ja seepärast üles ei leiagi. Üks näide uuendustest on kasvõi kipsplaadi paigaldus karkassiga ristisuunas ja värvitootjate poolt lubatud põhivärvi kasutamine kruntvärvi asemel.

-
- Ehituspenskar
Kas laekarkassi ringvöö oli seina küljes kinni ning kas laenplaadid olid vöö külge kruvitud ?Urmas kirjutas:Imelikul kombel oli praod tõmmanud ainult mööda perimeetrit ja keset lage mitte ühtegi pragu. Huvitav oli veel see, et klieni sõnul suvel pragude efekti ei olnud.
-
- külaline
Vot, ma tõesti enam ei mäleta, sest mina seda lage ei paigalanud, see oli kliendi enda tehtud.madis64 kirjutas:Kas laekarkassi ringvöö oli seina küljes kinni ning kas laenplaadid olid vöö külge kruvitud ?
Urmas
-
- külaline
Urmas kirjutas:Loomulikult ma uurisin sinu pakutud pahtli hinda kui pakkusid, et müüd odavalt, aga kui ma sain sinu pakutud hinnast odavamalt koos transpordikuludega, siis ma ei leidnud küll ühtegi põhjust sinu käest osta, ole sa maaletooja või kes tahes. Mis teha, ka mina oskan raha lugeda!Küsin kirjutas:... No nüüd sa mees ajad küll jama... sa oled seda ise kasutanud ja mitte vähe.. Ka minu käest soovisid osta !!!!!!!!!!!!!! Kuna teadsid et ma olen maaletooja siis lootsid kommi rahaga saada ja äri jäi katki
... All Purposet oleme kasutanud nii siin Eestis kui Soomes aastaid ja Soome poole on juba objekti materjalide selgitusee selle lisanud... See töötab suurepärselt ja sellepärast võeti ka n.n spetsiaalne Sheetrocki vuugiliim tootmisest maha ...aga sina ütled siin kõva häälega et ei ole sobilik![]()
![]()
See, et sa oled neid üldotstarbelisi kasutanud, ei huvita, aga kui asi läheb "nugade peale", siis mina, kes ma kasutan selleks ettenähtud tooteid, olen igasuguste ekspertide silmis ja kohtus iga kell eelisseisus. Kurb, aga tõsi!
Jah, ka mina olen käinud hiljem mõningaid tekinud pragusid üle tegemas ja garantii ajal, aga seda mitte garantii korras ega tasuta, sest eelnevalt olin teinud kõik endast oleneva pragude vältimiseks. Konstruktsioonide liikumise tõttu tekkinud pragude eest mina endale vastutust ei võta. Sinu jamade puhul kui see ikka on konstrutsioonide liikumisest tingitud, on sul järgmine mure, et kuidas seda tõestada.
Nüüd tuli sinu jutust üks fakt(üks sein puitkarkassil), mis tuletas meelde ühe minu sarnase jama, milles ise süüdi ei olnud.
Eramu, seinad Aeroc, II korruse laed kipsplaadist, tegin kõik ettevalmistustööd lõppviimistlueks valmis ehk krundi all ja laed valmis. Savivärvimise seintele pidi klient ise tegema. Kuna osa töid olid veel alumisel korrusel tegemata(klient ei jõudnud minu tempoga kaasas käia), siis võtsin teisi töid vahele. Umbes poole aasta pärast, tundes huvi kui kaugel järg on, sain teada, et jamad on majas. Läksin kohale ja vaatasin- praktiliselt kogu II korruse lagedel oli mööda perimeetrit praod, alates mikropragudest kuni 10mm välja. Viimistlesin suvel ja jama tekkis talvel. Otsis ka klient targematelt nõu ja jõuti kokkuvõttes kõige reaalsema möödapanekuni lae ehituses. Kogu jama tuli sellest, et lae karkass oli kinnitatud katuse(lamekatus) konstruktsioonide külge, talvel puidu niiskus vähenes ja hakkas mängima. Oli osaliselt lahti rebinud isegi sisenurkadesse paigaldatud paberteibid. Parandasin ära(enam ei teipinud), aga järgmine talv oli tal jälle sama jama, et kergitas lae üles ja taas praod. Imelikul kombel oli praod tõmmanud ainult mööda perimeetrit ja keset lage mitte ühtegi pragu. Huvitav oli veel see, et klieni sõnul suvel pragude efekti ei olnud.![]()
Ühel teisel kliendil "sõidab" üles-alla 0-10mm-ni olenevalt aastaajast ventilatsiooni plafoon, mis on kinnitatud katusekonstruktsiooni külge.![]()
Kuna kirjutasid, et üks sein puitkarkassil, siis see võibki olla pragude tekkimise põhjuseks.
... Võib .. aga kohe tekib küsimus, et miks siis pragusi ei ole selle puitseina ja kipsi ühendustes vaid kipsplaatide omavahelistes liidetes? ! .. Mina juba arvan, et mingit rolli võib seal mängida ka mõlemal pool koridori asuvad käiguuksed sest igakord kui keegi ukse avab siis kontori siseuksed n.ö klõbisevad nagu õhusurvega, et siis a) puitsein b) külm lagi c) õhusurve ja samas ka nagu vaakum
Ma mäletan seda fakti, et vöö külge plaati ei kruvitud, kellegi kipsplaadi tootja juhendist ja see tekitas ka minus esialgu hämmastus, sest minu silmad nägid ehitusel hoopis midagi muud. Arvatavasti oligi see nõue vist selleks, et võimalike konstruktsioonide liikumise puhul ei oleks lagi jäigalt kinni ja annaks liikuma.
.. Ma hakkan ka seda versiooni järjest rohkem uskuma
Muidugi on suur võimalus, et aastatega juhendites palju muutunud, see enam ei kehti ja seepärast üles ei leiagi. Üks näide uuendustest on kasvõi kipsplaadi paigaldus karkassiga ristisuunas ja värvitootjate poolt lubatud põhivärvi kasutamine kruntvärvi asemel.
-
- külaline
Nonäedsa, juba hakkab välja tulema ka teisi tingimusi, mis kõik mõjutavad ja tunduvad isegi vägagi reaalsetena, et olla pragude tekke põhjustajaks.Küsin kirjutas:... Võib .. aga kohe tekib küsimus, et miks siis pragusi ei ole selle puitseina ja kipsi ühendustes vaid kipsplaatide omavahelistes liidetes? ! .. Mina juba arvan, et mingit rolli võib seal mängida ka mõlemal pool koridori asuvad käiguuksed sest igakord kui keegi ukse avab siis kontori siseuksed n.ö klõbisevad nagu õhusurvega, et siis a) puitsein b) külm lagi c) õhusurve ja samas ka nagu vaakum ...
Selle "vaakumiga" mängimise mainimisel tuli millegipärast meelde Solarise lagi. Ega sul seda ohtu ei ole?

Urmas
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 11 korda
Lugemata postitus Postitas Manowar »
Mütsprofiil toodud alla, sees 2 ematala, teatavasti ei saa otsavuuke korrektselt karkassiga siduda, mütsprofiiliga tehes.
Rasked uksed, olematu väärtusega seinad, kuhu on kinnitatud vöö, võivad mõjutada pragude teket laes.
Et olukorda hinnata adekvaatselt peaks nägema, arvan, et need praod on tekkinud halbade tegurite koosmõjul...

Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
-
- külaline
.. halbade tegurite koosmõju on üks s..t värk küllManowar kirjutas:Tekib küsimus, kuidas on paigaldatud kips, karkassi suhtes, kas risti või pikki, kuna praod on iga 1200mm tagant, siis on selline tunne, et risti, kas nö.
... Jah. Plaadid paigaldatud risti üle koridori .. otsavuugid, antud juhul plaadi pikiservad on seotud?
Mütsprofiil toodud alla, sees 2 ematala, teatavasti ei saa otsavuuke korrektselt karkassiga siduda, mütsprofiiliga tehes.
.. Ei saanud aru? .. ümberringi UD 28 profiil .. selles istub sees MP ... MP peal on kaks ematala ehk CD - ripplaekandurid. .. mida omakorda hoiavad üleval ja seotud riputitega.. Ma ei saa küsimusest aru, et kuidas ei saa korrektselt karkassiga siduda ???
Rasked uksed, olematu väärtusega seinad, kuhu on kinnitatud vöö, võivad mõjutada pragude teket laes.
Et olukorda hinnata adekvaatselt peaks nägema, arvan, et need praod on tekkinud halbade tegurite koosmõjul..., konkreetsemaks ei tahaks minna, hetkel.

-
- Ehitusguru
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 11 korda
Lugemata postitus Postitas Manowar »
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu