Kalvis KO2A-1 pliit ainult toidu valmistamiseks

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
rein113
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 57 korda
On tänatud: 41 korda

Kalvis KO2A-1 pliit ainult toidu valmistamiseks

Lugemata postitus Postitas rein113 »

Küsimus: kas Kalvis KO2A-1 pliidiga süüa teha kannatab? Nii plaadil kui praeahjus. Pliit on ilma veesärgita ja soojamüürita. (Kuna ma ei lugenud tootja deklareeritud väljuvate suitsugaaside temperatuuri kusagilt välja, siis kas mingi väiksemat sorti soemüüri lisamine on mõeldav?) Köök-toa kubatuur on 180m3 ja on ilma ukseta käiguteega ühendatud maja teiste ruumidega. Kas toiduvalmistamisel, mis kestab nt 2...3 tundi, tekib ikkagi ruumi ülekütmise oht? (See tekib sel juhul vist ka tellispliidi korral?)

Samasse ruumi on kavas ka tellisahi ehitada, nii et neid kahte küttekeha saab siis sõltuvalt vajadusest kütmiseks kasutada. Korsten on 200mm Isokern, kõrgus napp 5m. Pean tegema valiku köögipliidi osas, kas valmispliit või tellispliit.

Vastata võivad kõik, nii teoreetikud kui ka praktikud :)
Müügimehed: millise vähima hinnaga seda pliiti Eestis osta saaks?
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Re: Kalvis KO2A-1 pliit ainult toidu valmistamiseks

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Ämmal peaks midagi sarnast olema nüüdseks ca 1,5 aastat käigus. Väike soemüür on ka taga, süüa teeb sellel aeg-ajalt, praeahjus ka midagi, aga kasutab elektripliiti samuti. Põhiliselt on see tal sooja vee saamiseks, taga on kahesüsteemne boiler. Oli ükspäev suurem kütmine olnud, vist paar korvitäit ja siis olevat köögis olnud 28 kraadi. Otseseid pretensioone paigaldajale ta esitanud nagu pole või ta ei julge või ta on väga viisakas või ta on väga kannatlik või ta on kõik see eelnimetatu kokku. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
rein113
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 57 korda
On tänatud: 41 korda

Lugemata postitus Postitas rein113 »

Jah, olen kuulnud, et Kalvis katel-pliidid on asjalikud keskkütteks ja sooja tarbevee tegemiseks. Aga toidu valmistamiseks ikkagi liiga kärtsud.
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
Olaf
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Olaf »

rein113 kirjutas:---Kalvis katel-pliidid on... ikkagi liiga kärtsud.
Kui tahad ka toiduvalmistamist, pane väiksema võimsusega Pioneer pliit. Mul on soemüüriga, vajadusel kütab tuba ja kööki ja annab sooja vett ( selleks on kahesüsteemne boiler ). Muide väga vastupidav, mul vennal on kasutuses juba ca 25 aastat, ainult pliidi plaadi on selle aja sees vahetanud. Vasest küttekeha väsimuse märke pole ilmutanud. Mälu järgi oli ta võimsus vist 5 kW.
Vasta