Sarikad?

Kasutaja avatar
Dolby
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
Kontakt:

Sarikad?

Lugemata postitus Postitas Dolby »

Kuna liimpuit oleks raskelt eelarve lõhki löönud siis tuleb talad ise teha. Vaja siis kokku panna 5,45 m + 3 m talad. Milline liitmisviis oleks targem? Otsad üle ja poltidega või ogaplaatidega. Olen veel näinud, neid nurgikud või mis nende nimi on?
Ma ei ole ehitusspets...!
Külaline
külaline

jobu

Lugemata postitus Postitas Külaline »

kas sa ise ehitad või on sul ehitustöölised.
Kasutaja avatar
Dolby
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Momendil tundub, et ise. Kuna pole kuskilt ehitustöölisi võtta. On 90nendatel ise pandud kolmele majale katuse koos sarikatega. Eterniit oli siis veel. Nüüd vist tuleb ise jälle teha. Arvestades veel seda mida need (loomulikult mitte kõik) ehitustöölised teha võivad, siis ikka vist ise jah.
Taastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas Taastaja »

Ära pane tähele mõningaid jobusi.
Teema on sul sarikad aga uurid talade ühendamist või ikka sarikate jätkamist? Ogaplaatidega vast päris põlveotsas pole küll võimalik? Eeldan et kasutad ühestküljest õhemat prussi, siis ikka poltidega lõikele ühendus. Kandilistel ristlõigetel kasutatakse ka rööplukku. Muidugi ühendusi pole hea jätta kõiki järjest ühele kõrgusele jne.(pole ka puusepp)
Kasutaja avatar
Dolby
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Taastaja kirjutas:Ära pane tähele mõningaid jobusi.
Teema on sul sarikad aga uurid talade ühendamist või ikka sarikate jätkamist? Ogaplaatidega vast päris põlveotsas pole küll võimalik? Eeldan et kasutad ühestküljest õhemat prussi, siis ikka poltidega lõikele ühendus. Kandilistel ristlõigetel kasutatakse ka rööplukku. Muidugi ühendusi pole hea jätta kõiki järjest ühele kõrgusele jne.(pole ka puusepp)
Sarikate jätkamist uurin. Sarikad ka nagu talad? Arvasin :D Sarika pikkus 8,1 m 0,6 m vahega, mis kontekstis tähtsust ei oma. Prusse saadaval ainult kuni 6m. Seega tuleb 5,45 + 3. Sellised saadaval. See hea mõte, et kahelt poolt mingi kolmanda, neljanda prussiga ja poltidega need liita. Soojustusega natuke raskem on, aga mitte eriti. Ja liite kohad jätta erinevatesse kohtadesse! See ka aru saadud. :)
Tänud.

Vahelae talad tulevad nagunii 6 + 6m aga neid toetab alt sein. seega seal probleemi ei näe.
Taastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas Taastaja »

Kui need saadaolevad prussid on niisuguste pikkusmõõtudega, siis pikemad ulatavad ehk pennideni välja ja kõik jätkamised saab siis teha ülevalpool penne või ka kõik kokku liita pennide kinnitussõlmedes. Ja üldse nii tihedalt sarikaid panna on minu silmis küll raiskamine, aga noh katust peale lüüa on küll parem - roovitus ei vetru nii palju... aga selleks pole sarikaid küll raisata, saab lihtsamaltki.
Kasutaja avatar
Dolby
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Kivikatus on. Neljast kandist. Pikema räästa pikkus on 16,8 ja harja pikkus 8 m. Samas, jah, pennideni ulatab välja küll see 5,4. See jälle hea idee. Teeks kahes osas. Pennideni ja edasi. 0,6 valitud esiteks kivi katuse pärast ja teiseks soojususe pärast.

Taastaja:

Anna veel mingit nõu. . .

Tänud.
Plaanis veel käia LaFarge kahe päevastel kursustel. Saab mingigi kogemuse. Vot kivi pole ennem pannud. :D
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas restauraator »

Noh, egas kivi siis mingi koll pole! ja soojustus tule kindlasti paksem, kui sarika kõrgus nii, et neid roikaid tule sinna sisse veel millede sammu saab kitsamaks sättida.On ju ka laiemaid soojustusplaate... Muidugi, mina olen kasutanud enamasti puhurvilla, sel kama kui lai ja kui täpne sarikavahe on.
Paistab siis tulema püramiid - soovin edu kivide saagimisel ja pikkade kelbaharjade kokkuajamisel :x Konstruktsioonilt on see siis ju iseenesest tugevamatest tugevam katusekonstrui. Kõik kirikutornid ju püramiidid ja mulle hästi tuttavad...
Iga ehitus on norm iseendale.
Vasta