Vannituppa 10mA RVK (General Electric) - poolt ja vastuargumente?
Saan aru, et siis väiksem võimalus vannis fööniga ära lõppeda (võrreldes 30mA RVK'ga), aga samas föön, pardel, mullivann võivad ise lekkida ja seda pidevalt välja peksta? On kogemusi või igaljuhul tasuks paigaldada kui võimalik?
10mA RVK
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
- külaline
Re: 10mA RVK
Lugemata postitus Postitas Külaline »
kas sa oled miskist eriliigist, et 30mA sind ei kaitse? 10mA on ikkagi rohkem haiglate rida kus seadmed on inimesel küljes või lausa naha all. no kui see kaitse sul juba on, siis pane ta aga külge. eks siis pärast näha, palju see lekete summa tuleb.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas hallmees »
Vähem sapiseid kommentaare ja räägime rohkem asjast!Külaline kirjutas:kas sa oled miskist eriliigist, et 30mA sind ei kaitse? 10mA on ikkagi rohkem haiglate rida kus seadmed on inimesel küljes või lausa naha all. no kui see kaitse sul juba on, siis pane ta aga külge. eks siis pärast näha, palju see lekete summa tuleb.
30mA on standardi järgi igale pistikupesale ja see on olemas, aga vannitoas võid kirstu ka selle olemasolul minna. Ma ei pea selleks eriliigist olema. Siin ühes teemas soovitati 18mA RVK, aga sellist poest ei leia.
Sellepärast küsingi teiste kogemusi, et kas olete paigaldanud ja on sellel mõtet või on kõigi vannitoad 30mA?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Ei ole ka haiglates 10mA rikkevoolukaitseid. Seal on mõnedes kohtades eraldustrafodega kaitse.Külaline kirjutas:10mA on ikkagi rohkem haiglate rida kus seadmed on inimesel küljes
Tundub, et kaitseviisidest on üldiselt väga lihtsustatud arusaam, et mida väiksem rikkevoolukaitse, seda parem ja kogu lugu.
Rikkevoolukaitse on ette nähtud ühe lisakaitsena (rikkekaitse) kaudpuute korral ja selle rakendusvool ei tähenda sugugi seda, et kui sa jalgupidi vannis seisad ja isoleerimata faasijuhtmest kinni võtad, siis 30mA saad surma ja 10mA korral jääd ellu. RVK eesmärk on ennetada elektrilöögi ohtu, mitte kaitsta otsepuute eest.
Usaldage rohkem spetsialisti tehtud elektriprojekti, kuigi ega see 10mA ei ole paha mõte, kui ta ka sees püsib.
Viimati muutis Küülaline, 06 Jaan 2014, 12:05, muudetud 1 kord kokku.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
10 mA rakendumisvooluga RCBO - sid nõutakse on minuteada vannitubade pesade jaoks Saksamaal miski kohaliku eeskirjaga alusel. Millise täpselt, pole järgi uurinud.
Kas see mainitud GE vidin on ka RCBO - st rikkevooluvabastiga kaitselüliti?
Mullivanni on ehk RVK juba ise sisse ehitatud.... Balteco omadel peaks küll olema...
Kas see mainitud GE vidin on ka RCBO - st rikkevooluvabastiga kaitselüliti?
Mullivanni on ehk RVK juba ise sisse ehitatud.... Balteco omadel peaks küll olema...
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas A.S. »
Nii on see mõeldud jah, aga midagi halba pole ilmselt ka selles kui RVK suudab kaitsta lisaks otsepuute eest. Seda enam, et pardlil ja föönil üldjuhul ikkagi kaitsejuht (PE) puudub, seega midagi "ennetavat" see RVK ju korda saata ei suudaks. Käeshoitavate seadmete ette võiks võimalusel panna tõesti 10mA, terve vannitoa sellesama RVK taha ühendamisel peab aga arvestama, et ei pruugi teine hästi sees püsida. Eriti kui seal veel mingi boiler ja pesumasin on.Küülaline kirjutas:RVK eesmärk on ennetada elektrilöögi ohtu, mitte kaitsta otsepuute eest.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit