Plaat ja segu
-
- külaline
Plaat ja segu
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kui seinale paigaldada keraamilised plaadid, siis tegelikult ei peab olma terve plaadi alune seguga kaetud? Oluline on see põranda puhul, kus on koormused ja kui plaat on alt segust tühi siis see läheb katki.
Seinale ma võin ju tegelikult kinnitada ka mu tehnoloogiaga et plaadid kinni seisavad?
-
- külaline
Re: Plaat ja segu
Lugemata postitus Postitas timburi »
Olen ise põrandat pestes harjaga liiga kõvasti edasi-tagasi liigutades seinas alumise plaadi pooleks löönud. Sama teeb seda naine pesurestiga või laps vannis mingi klotsiga vehkides.
Tahad omaarust segu või aega kokku hoida?
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 43 korda
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas onu41 »
-
- külaline
timburi kirjutas:Noh, teoreetiliselt on vaja minimaalselt 60% seinaplaadile segu alla.
Teoreetiliselt kust tuleb see 60% kas see on RYL'is või on lihtsalt ajapikku väljakujunenud fakt?onu41 kirjutas:Teoreetiliselt võid jah panna nad sinna millega tahad
Mõtlen selle peale, et aasta või paari pärast tahaksin plaadid välja vahetada ning plaate saaks kuskil mujal taaskasutada ning seda võimalikult lihtsalt teha, et mitte kahjustada aluspinda.timburi kirjutas:Tahad omaarust segu või aega kokku hoida?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas taaskasutaja »
Loomulikult hakkate te nüüd sapiseid märkusi loopima, et ma teen nalja ja kuidas see kõik püsti seisab, aga vastan kohe ette ära, et toestasin siiski kõik seinad paari prussiga. Loomulikult ma ei hakanud prussi kinnitamiseks sinna naela lööma, sest naela on mul plaanis kunagi hiljem kasutada pildi seinale riputamiseks. Sidusin lihtsalt prussi nööriga kinni, sest sõlme saab lahti võtta millal iganes, kui tekib vajadus kas prussi või nööri järgi.
Plaatimistööd lahendasin ise silikooniga, väike törts sanitaarsilikooni plaadi nelja nurka ja üks törts keskele. Nüüd seob plaat ära vannitoa seina (prussi+naela+nööri kokkuhoid). Hiljem, kui vaja, lükkan võinoa plaadi vahele ja ta tuleb tervena seinast ära ja teisaldan selle uude vannituppa, või miks mitte näiteks hoopis köögipõrandale. Silikooniga plaadi paigaldamisel on ka eeliseks see, et sa saad tükk aega plaadi asendit korrigeerida. Eriti abiks on see korrapäratu mustri või mosaiigi ladumisel.
Mis ma veel tegin geniaalselt - on esimese ja teise korruse vahelise trepi ärajätmine. Kuidas on see võimalik? Olles kaua enne jooniste tegemist mõtisklenud, leidsin lahenduse! Ehitasin teise korruse hoopis maa alla, keldri tasapinnale. Ja nüüd saan mina lihtsalt esimese korruse põrandasse tehtud avast hüpata alla "teisele korrusele". Tavainimesed peavad selleks ronima ja ehitama trepi, mis jällegi nõuab materjali ja reeglina hiljem pole neid treppe kuskile panna, kui neid üldse lahti saabki võtta.
Keenius Vladiimer
Laokülast,
Paldiskist.
-
- külaline
Kuidas üles tulemisega lood on?taaskasutaja kirjutas: Ja nüüd saan mina lihtsalt esimese korruse põrandasse tehtud avast hüpata alla "teisele korrusele"
-
- Ehitusspets
Külaline kirjutas:timburi kirjutas:Noh, teoreetiliselt on vaja minimaalselt 60% seinaplaadile segu alla.Teoreetiliselt kust tuleb see 60% kas see on RYL'is või on lihtsalt ajapikku väljakujunenud fakt?onu41 kirjutas:Teoreetiliselt võid jah panna nad sinna millega tahadMõtlen selle peale, et aasta või paari pärast tahaksin plaadid välja vahetada ning plaate saaks kuskil mujal taaskasutada ning seda võimalikult lihtsalt teha, et mitte kahjustada aluspinda.timburi kirjutas:Tahad omaarust segu või aega kokku hoida?
Eestis ju tegelikult polegi selle( palju peab segu olema plaadi all) kohta normi kui sellist. Tootja on andnud oma toodetega juhised kaasa jne. Kui sul sellisel eesmärgi on vajadus kokku hoida siis kahjuks ei oskagi mingit lahendust. Ehk paned väiksed plaadisegu pätsid igasse plaadi nurka !?

Aga mis aluspind sul siis on et sa seda nii kardad kahjustada?
-
- Ehitusspets
Külaline kirjutas:timburi kirjutas:Noh, teoreetiliselt on vaja minimaalselt 60% seinaplaadile segu alla.Teoreetiliselt kust tuleb see 60% kas see on RYL'is või on lihtsalt ajapikku väljakujunenud fakt?onu41 kirjutas:Teoreetiliselt võid jah panna nad sinna millega tahadMõtlen selle peale, et aasta või paari pärast tahaksin plaadid välja vahetada ning plaate saaks kuskil mujal taaskasutada ning seda võimalikult lihtsalt teha, et mitte kahjustada aluspinda.timburi kirjutas:Tahad omaarust segu või aega kokku hoida?
Eestis ju tegelikult polegi selle( palju peab segu olema plaadi all) kohta normi kui sellist. Tootja on andnud oma toodetega juhised kaasa jne. Kui sul sellisel eesmärgi on vajadus kokku hoida siis kahjuks ei oskagi mingit lahendust. Ehk paned väiksed plaadisegu pätsid igasse plaadi nurka !?

Aga mis aluspind sul siis on et sa seda nii kardad kahjustada?
-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas to taaskasutaja »

-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Teooria teooriaks, aga praktiliselt pole RYL-i nõuetega Eesti Vabariigis teha mitte essugi! Siinmail tuleb järgida tootejuhendeid! Muide, seda, et tuleb järgida tootejuhendeid, on kirjas ka RYL-s. Isegi soomlased pole suutnud iga erineva tootja juhendeid RYL-i toppida.Külaline kirjutas:[Teoreetiliselt kust tuleb see 60% kas see on RYL'is või on lihtsalt ajapikku väljakujunenud fakt?

-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
taaskasutaja kirjutas:Sa oled vägagi õigel teel. Ma ise just ehitasin endale nn. ajutise maja ja ei hakanudki kivide vahele segu panema. Paari aasta pärast lihtsalt võibolla tahan kas juurde ehitada, või siis maja teise kohta üldse aias paigutada. Võibolla leian parema (odavama) krundi ja siis kolin lihtsalt sinna oma kivid. ...
Keenius Vladiimer
Laokülast,
Paldiskist.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas timburi »
Plaadiliimid on praegu nii tugevad ja kui sa väikese plaadi kuivamise ajal ära toestad, siis jääb ta kindlasti teelusikatäie seguga ka seina, aga siis kaob ju plaatimise mõte üldse ära. Kindlasti läheb ka vuugisegu rohkem ja vuukimisele rohkem aega, kui vuugisegu plaatide taha ära kaduma hakkab.
Kui sa ei taha pesemise ajal ülemisest reast allakukkunud plaadiga vastu pead saada, siis plaadi nii nagu vaja ja ära muretse tuleviku pärast.
Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu