Tartu Kutsehariduskeskuse õpilaste tehtud...küttekeha

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Tartu Kutsehariduskeskuse õpilaste tehtud...küttekeha

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Netiavarustest jäi silma selline ... asi. Pilt
Kuna tegemist (vist) pottsepaõpilaste õppetööga siis see ju näidis mida nad tulevikus "tootma" hakkavad.
Mind kui mittepottseppa hakkas huvitama et mis asi see ikka täpsemalt on? Pliit? Ahi? Pliitahi?
Kas selle ahjuukse taga on vanakooli umbkolle?
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Re: Tartu Kutsehariduskeskuse õpilaste tehtud...küttekeha

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Leevi on raudselt Koidu õpilane aga Pottkivi peaks ka ikka õpetajaks olema :scratch:
Pildilt paistab olema küsitavaid lahendusi. Oleks hea kui saaks projekti piiluda. Kui õpilased ühtäkki Ahjumaailma praktikale soovivad, siis oleks ka nagu moodsate õpetustega kurssi saanud. :idea:
Üks selgitus ka. Praegu jääb mulle arusaamatuks, miks on praeahju vasak külg vastu vasakut välisseina. Loodan muidugi, et eksin ja projektilt paistabki tõde.
Kindlasti huvitaks ka teisi, kuidas on moodsas koldes juhitud põlemisõhk?

:)
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Huvitav mis pikk varras seal jalus on?
raga
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas raga »

no eks ikka pole viitsitud lühendada, hoones ruumi veel jagub:)
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

raga kirjutas:no eks ikka pole viitsitud lühendada, hoones ruumi veel jagub:)
Ma annaks selle korduvakasutuse eesmärgi andeks. Lootes muidugi, et sellega jälle kusagile väljanäitusele "teadust" ei minda tegema. Mis ei tähenda, et ma teadusest lugu ei oskaks pidada.

Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Nii et need selle "asja" ehitamiseks kasutatud "jubinad" müüakse veel mõnele kliendile maha?
Mulle kui üldehitajale kõlab see tiba kummaliselt aga ... juu siis ka nii saab ja sobib.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Kunagi oli nüüdse õppejõu, Mati Malmiga arutada, kui suures osas jääb see siiber sulgemata ja kas seda on hea mõte kasutada lõppsiibrina. http://www.svt.ee//index.php?main_page= ... ge&pID=131
Kellel siis huvi, saab ise täpse vastuse aga ma selgitan eelnevat, et kui mina võtsin tagasihoidlikkusest need numbrid üle poole väiksemad, siis Mati kurjustas minu arvutusoskuse üle ja jättis sellest poole veel välja.
Kes kasutab seda põõrdsiibri mudelit lõppsiibrina, pakkugu kindlasti ka ruutsentimeetrid, mis jäävad "tõmbama" kinnise siibriga.
See ei tähenda, et selles köögikombainis peaks see olema just lõppsiiber.
------------------
www.ehituspenskarid.com
meelisvaiksaar
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 71 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas meelisvaiksaar »

Õhtust lugupeetavad.
Kõigepealt küsin (Peale Kaminahju) Kes Te üldse olete?,Et ilkuda. Rokikas...Mitmenda kati pottsepp oled,et ilkuda Leeviga??? Oled järsku mõne ahju teinud??Eksami??? Oled kogu oma nn. tarkuse 3 aasta jooksul siin kokku kogunud ja...arvad,et oled õige mees igas teemas sõna võtma....Vaata mis Su nime all on..üldehitaja..Vaevalt..niisuure postituse arvuga..igas teemas Sa üldse naela oled seina löönud..INIMESTEL TULEB TEADMINE JA KOGEMUS praktilise tööga....(On see siis selline,või teistsugune...See on juba meistri nime teema)
Olen korduvalt öelnud ja ütlen nüüd ka......Las igaMEISTER. teeb nii nagu TEMA HEAKS PEAB.Ei ole ainult ühte tõde....Eks Ahjusaaja otsustab,keda tellib. ...Teise inimese peedistamine ei ole veel kedagi suuremaks meistriks teinud....
(Nüüd on õige aeg inimestel arhiividest välja otsida pilte,lausejuppe(3-7 aasta tagustest sõnavõttudest ja kasutada koheselt kommija peedistamiseks))))))))))))))))))))
Meelis Vaiksaar
Mõned teevad külma,mina teen sooja.(Koldevaim)
Tel. 53 966 469
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Ma ei näinud ühtegi põhjust, Hr pottsepp, miks peaksid Leevit kaitsma Rokika peedistamisega. Neid mehi ei saa ju võrrelda. :blink: :blink:
Aga tegelikult, räägi edaspidi pottsepandusest sina, õpetuseks rokikatele. Kes sa oled, et ilkuda....
------------------
www.ehituspenskarid.com
meelisvaiksaar
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 71 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas meelisvaiksaar »

Veel õhtust.
Paar ndl. tagasi küsiti kas mina teen pottsepa tööd.Arvasin,et kuna mõned olen teinud,et miks selline küsimus.? Oli foorumist saanud palju targemaks ja tahtis ka tööd saada....4.(neli usinkommentaatorit) ei pidavat seda tööd tegema...Sellest ka küsimus.
Küsimus siis neile...Kui ise ei tee( Ei oska) kas siis õpetama on ikka õige mees?
(Tean ette juba ka teema arendust,piltide,ja muu najal) Kas on õiged õpetama...................?
Ma ei tea ja pole ka minu asi.
Täna käisin külas pottsepal...Krt kui keeruline ja ilus töö ....Ta ei kõi siin jauramas. Nädal tagasi käisin pottsepahärral külas...Ilus ja korrektne vaatepilt..Ka Tema ei käi siin inimesi peedistamas.Ütleb mis öelda on ja...Teeb oma tööd edasi.
Kas Inimestel pole tööd??? Piisavalt kiitust ,või milles on asi???
Töö kiidab tegijat
Või mind ei kiida keegi...Vbl. asi selles ongi,et mina tööd ei teegi)))))
Meelis
Mõned teevad külma,mina teen sooja.(Koldevaim)
Tel. 53 966 469
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

meelisvaiksaar kirjutas:Veel õhtust.
Paar ndl. tagasi küsiti kas mina teen pottsepa tööd.Arvasin,et kuna mõned olen teinud,et miks selline küsimus.? Oli foorumist saanud palju targemaks ja tahtis ka tööd saada....4.(neli usinkommentaatorit) ei pidavat seda tööd tegema...Sellest ka küsimus.
Küsimus siis neile...Kui ise ei tee( Ei oska) kas siis õpetama on ikka õige mees?
(Tean ette juba ka teema arendust,piltide,ja muu najal) Kas on õiged õpetama...................?
Ma ei tea ja pole ka minu asi.
Täna käisin külas pottsepal...Krt kui keeruline ja ilus töö ....Ta ei kõi siin jauramas. Nädal tagasi käisin pottsepahärral külas...Ilus ja korrektne vaatepilt..Ka Tema ei käi siin inimesi peedistamas.Ütleb mis öelda on ja...Teeb oma tööd edasi.
Kas Inimestel pole tööd??? Piisavalt kiitust ,või milles on asi???
Töö kiidab tegijat
Või mind ei kiida keegi...Vbl. asi selles ongi,et mina tööd ei teegi)))))
Meelis
Ära põe. Aga ära enda peale ka kaeba . Jaura vähem. Kui ei ole pottsepandusest rääkida, siis tee tööd.
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Lisan, et siin tigedalt nõutud EKUK-i tulemuste presenteerimisel viibis minule tuttavatest pottseppadest 0 isikut, aga kohal oli just Rokikas ja tema osales ka EKUK-i töötoas.
Sinna see pliiditeema läks.

------------------
www.ehituspenskarid.com
Keskmine
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Keskmine »

Kolde kõrval olev siiber peaks olema eemal-tõusva osa peal. Liialt nö.tule käes. Samas,miks ehitada pliiti,mille otstarve on siiski poti kuumaks ajamine,siin see ei toimi ! Ka küpsetus(praeahi) jääb juba nii kaugele,et saad kõigest 'sokke' kuivatada.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

meelisvaiksaar kirjutas: Rokikas...Mitmenda kati pottsepp oled,et ilkuda Leeviga???
Miks Leevi siia teemase puutub? Tegemist ju õpilastööga või ....mis?
meelisvaiksaar kirjutas:Vaata mis Su nime all on..üldehitaja
Olen jah üldehitaja ja ise rahul sellega. See et sina ei suuda taibata üldehitaja olulisust ehitusprotsessis ei muuda seda ametit kuidagi halvemaks. Kui "suurt pilti" vaadata siis on "kaminasüdamikupaigaldaja" maja ehitusel nagu "puru p..sinurgas" oma "TEADMISTE JA KOGEMUSTEGA" ning üldehitaja see kelle teadmised ning oskused määravad kliendi kodumaja lõppkvaliteedi.
meelisvaiksaar kirjutas:igas teemas Sa üldse naela oled seina löönud..

Ei ole. Elektriteema veel naelutamata.
meelisvaiksaar kirjutas:Las igaMEISTER. teeb nii nagu TEMA HEAKS PEAB.Ei ole ainult ühte tõde....
On vaid üks ja ainukene füüsika ning see et sina või mina seda piisavalt ei valda ei muuda selle seaduspärasusi. Need "meistrid" kes käivad nina püsti ning on uhked oma salapäraste üleeelmise sajandi teadmistega .... mul on teile sitt uudis - te olete väljasurev liik! Järjest rohkem kasvab peale põlvkond tellijaid kes juba oskavad ja suudavad ise eelnevalt infot otsida ning ei lepi jutuga "juba minu MEISTER tegi nii ja järelikult see parim ning muu maailm on sosssepad".
Keskmine
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Üld'ehitaja teab(peab) kõigest midagi! Kes just mida.? Ning olenevalt suuremast objektide hulgast oskab tuua välja puuduseid,vist. On ta ju näinud igasuguseid *ime*asju. Toon välja just potsepa etiketist 'vanakooli'tegijad-kes laovad tellisahju(sünniaasta 1940+),nähtu seni kaka(kui mitte pask) ja uued üritajad.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Keskmine kirjutas:... Ka küpsetus(praeahi) jääb juba nii kaugele,et saad kõigest 'sokke' kuivatada.
Äkki nähtav praeahi ongi "sokkide kuivatamiseks" ja õige küpsetusahi on meile nähtamatu poole peal?
.
Tel 5o9279o
edevuse laat
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas edevuse laat »

motamees kirjutas:
Keskmine kirjutas:... Ka küpsetus(praeahi) jääb juba nii kaugele,et saad kõigest 'sokke' kuivatada.
Äkki nähtav praeahi ongi "sokkide kuivatamiseks" ja õige küpsetusahi on meile nähtamatu poole peal?
Äkki ja äkki :?:
Äkki nimetaks teema siis juba ümber "Selgeltnägijate tuleprooviks" ;) või valiks vähe lihtsama tee ning kontakteeruks õppejõuga täpsemate selgituste saamiseks- internet peaks tel. nr. ja mailiaadressi kiiresti loovutama. Kuigi siiani tundub, et teatud seltskonnal seda soovi polegi, on vaid järjekordne võimalus pisukeseks egotripiks :thumbsup:
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

edevuse laat kirjutas:
motamees kirjutas:
Äkki ja äkki :?:
Äkki nimetaks teema siis juba ümber "Selgeltnägijate tuleprooviks" ;) või valiks vähe lihtsama tee ning kontakteeruks õppejõuga täpsemate selgituste saamiseks- internet peaks tel. nr. ja mailiaadressi kiiresti loovutama. Kuigi siiani tundub, et teatud seltskonnal seda soovi polegi, on vaid järjekordne võimalus pisukeseks egotripiks :thumbsup:
Vabandust, et püüdsin asja natuke siluda. Paraku oled ka sina nüüd egotripitajate rivis.
.
Tel 5o9279o
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Edevuse laadal oleks aeg nüüd oma tripid üle vaadata. :D

Teades nende koolitajate edevuse taset, oleks neil hea võimalus ennast näidata ja lausa kaitsta.

PS
Ei tea küll midagi Tartu Ametikooli õppekavadest ja õpetajatele esitatavast pädevusnõuetest aga olles koostamisel osalenuna otseselt teadlik pottseppade kutsetasemete pädevustest siis peaks olema iga õpetadasooviv isik tõesti vähemalt keskharidusega ja omama vähemalt Pottsepp III kutsetaset.
Uues seadustikus on tasemeid kokku 8 ja III tase vastab selles V tasemele. Seega saaks õpetada soovijad omandada ka kõrgema kui V taseme.
------------------
www.ehituspenskarid.com
edevuse laat
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas edevuse laat »

kaminahi kirjutas:
Teades nende koolitajate edevuse taset, oleks neil hea võimalus ennast näidata ja lausa kaitsta.

Miks sa Kaminahi arvad, et koolitajad ennast näitama ja kaitsma peaksid :this: Nende osa on vist ikka põhiliselt koolituste läbiviimine või on foorumiruum muutunud osade jaoks sujuvalt "Seltsimeheliku kohtu " kooskäimiskohaks :blackeye:
Kas pole liiast arvata, et asjaga seotud koolitajad istuvad hommikust õhtuni foorumis oodates võimalust selgitusi jagada :confused:
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Lugemata postitus Postitas keemik »

Tõmban Rokika üldehitusega paralleeli: ilus ja korrektse vuugiga laotud ahi võib olla siiski mittetoimiv nagu ideaalselt pahteldatud seinte taga võib hullata hallitus, sest sein on valesti ehitatud.

Selles mõttes võiks riik panna oma õla alla, EKUK-i ehitatakse mõned ahjud (EN ahi, umbkoldega ahi, restkoldega jms), mõõdetakse ära, TTÜ teeb oma inseneridega veidi statistikat, miksib nendest lahendustest ühe ja kindla reeglistiku/projekteerimisjuhise kokku ja see saab kohustuslikuks. Selge on see, et restkolle ja sekundaarõhk peab olema, lõõride pikkus suudetakse ka välja arvutada ja õhuavade kogu pindala ja nende jaotus (EN seda vist teebki juba). Umbkoldega ahjude ehitamine keelatakse ära. Miks? Sest kellegil pole õigust enda parema äranägemise järgi loodust ja teiste tervist rikkuda. Muidugi, kui mõõtmine näitab, et umbkolle põletab sama puhtalt kui restkolle, siis tohib ehitada mõlemat, aga lõõride pikkus on jällegi ette määratud (pottsepp arvutab välja), et ahi oleks energiatõhus (ei kütaks õhku).

Tehke ära! Mina tellijana saan ka kindluse. Kodumasina tootjatel on olemas energiamärgised, miks mitte ka ahjudel?
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

keemik kirjutas:Tõmban Rokika üldehitusega paralleeli: ilus ja korrektse vuugiga laotud ahi võib olla siiski mittetoimiv nagu ideaalselt pahteldatud seinte taga võib hullata hallitus, sest sein on valesti ehitatud.

Selles mõttes võiks riik panna oma õla alla, EKUK-i ehitatakse mõned ahjud (EN ahi, umbkoldega ahi, restkoldega jms), mõõdetakse ära, TTÜ teeb oma inseneridega veidi statistikat, miksib nendest lahendustest ühe ja kindla reeglistiku/projekteerimisjuhise kokku ja see saab kohustuslikuks. Selge on see, et restkolle ja sekundaarõhk peab olema, lõõride pikkus suudetakse ka välja arvutada ja õhuavade kogu pindala ja nende jaotus (EN seda vist teebki juba). Umbkoldega ahjude ehitamine keelatakse ära. Miks? Sest kellegil pole õigust enda parema äranägemise järgi loodust ja teiste tervist rikkuda. Muidugi, kui mõõtmine näitab, et umbkolle põletab sama puhtalt kui restkolle, siis tohib ehitada mõlemat, aga lõõride pikkus on jällegi ette määratud (pottsepp arvutab välja), et ahi oleks energiatõhus (ei kütaks õhku).

Tehke ära! Mina tellijana saan ka kindluse. Kodumasina tootjatel on olemas energiamärgised, miks mitte ka ahjudel?
Tore ja ilus aga raha antakse teatud eeldustel ja esmane on omaosalus. Raha saab taotleda firma(d), MTÜ või midagi muud organisatsiooni. Rahad on antud. Nii vastataksegi.
Kui tähelepanelik lugeja on pannud tähele, mida MTÜ Eesti Pottsepad juhatuse liikmed arvavad EKUK-i labori tööst siis kuidas koostööst saab olla juttu. :blink:
TTÜ -st . See allüksus http://www.ttu.ee/mehaanikateaduskond/s ... stujale-6/ on valmis tegema koostööd kuni sertifikaatide väljastamiseni. Sealsed juhid teavad kuidas ja mida mõõta ja neil on selleks ka aastakümnete kogemus. Pean tunnistama, et seal on meestel, kellega olen kohtunud, huvi olemas. Nad on väga hästi kursis ka Euroopas ja kogu maailmas ahiküttega toimuvast ja oskavad teha ka järeldusi nii restita kui restiga.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Keskmine
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Pitsa olla seal ära küpsetatud aga antud kütteseade olevat kõvasti tahmunud.Siiber reguleerivat otsema tee praeahjuni.
Vasta