Terv,
Kas keegi oskab öelda, kas on vahet elektrikulul olenevalt dimmeri asendist või tarbib ühtemoodi koguaeg?
Ütleme, et mul on dimmer põhja keeratud, kas siis tarbib nii nagu lambi võimsus on (ntx 2x60W magamistoas) või tarbib ka dimmer ise mingil määral voolu? Ja kui mul on valgus suht maha keeratud (teleka vaatamiseks), kas siis hoian voolu kokku või tegelikult ei hoia, tarbib ikka sama palju voolu kui varem?
Samas lähevad need 60W hõõgniidiga väikese sokliga pirnid läbi koguaeg dimmeri otsas, kas see on norm? Umbes 1tk nädalas läheb kindlalt, vahel olen 2x päevas pidand vahetama. Pirnid ise juba üle 1 euri hinda läinud.
Samas elutoas on halogeenid dimmeri taga ja kordagi pole vahetama pidanud.
Uurin seda kuna mõtlesin, et miks elektriarve niipalju suuremaks on läinud peale remonti, siis sai ka need dimmerid pandud ja lampe vahetatud.
Kasutuses Schneideri dimmer ja mingi tundmatu Krautast.
Valgusti dimmeri elektrikulu
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
- Uus kasutaja
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Re: Valgusti dimmeri elektrikulu
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Kõik dimmerid tarbivad elektrit, kuid vähe.
Dimmerdades tarbib lamp vähem voolu. Dimmerdades peaks lambi eluiga just pikenema, kui just mingi piikimpulse dimmer ise ei tekita (lülitades drosselit neid tekib?).
Dimmerdades tarbib lamp vähem voolu. Dimmerdades peaks lambi eluiga just pikenema, kui just mingi piikimpulse dimmer ise ei tekita (lülitades drosselit neid tekib?).
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas eltskari »
Minu arust see mahadimmerdatud normaalne valgus kuidagi häirib. Miks mitte panna vähem pirne ja säästu omasid? Või osta ükskord ja led ja ära enam elektriarve pärast muretse või sellepärast, et õhtul tuleb uus pirn sisse keerata.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Pisikese pesaga lamp (E14 tõenäoliselt) on oma ehituselt selline, et tekkiv soojus kuumutab seda materjali rohkem. See võib ka üks põhjus olla, miks see lambike tihedamini vahetamist nõuab. LEDide puhul ma küll väga ei hõiskaks. Alguseks on neil spekter üsna suvaline. Sama tootja sama mudel ei pruugi enam järgmisel partiil sama värvi olla. Edasi on neil 230V toitega asjadel kõigil toiteplokk sees ja kuskil 3 v 4 aastga on pea pooltel see toide kutu. Konde kuivab ära lihtsalt. Järgmiseks on neil see valgusvihk tavalise niidiga võrreldes ikka üsna niru. Pannakse küll igasugu peegleid ja reflektoreid aga niipalju kui ma neid võrrelnud olen siis niidi vastu nad ei saa. Kindlasti on ka mingeid kallemaid mudeleid aga kui niidiga asi maksab 70 senti ja mõistlik LED maksab 30 € või enam siis mina küll pikalt ei mõtle.
Mis aga dimmeri elektrikulusse puutub siis see on lambiga võrreldes pea olematu. Pakun, et kuskil 8mA aga näiteks 100W pirn on 500mA.
Mis aga dimmeri elektrikulusse puutub siis see on lambiga võrreldes pea olematu. Pakun, et kuskil 8mA aga näiteks 100W pirn on 500mA.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit