Hiired ja elektrikaabel

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Kylaline123
külaline

Hiired ja elektrikaabel

Lugemata postitus Postitas Kylaline123 »

Tere,

Viimased paar nädalat on mul renoveeritud puitkarkassmajas hiired aktiivselt seina sees ragistanud. Eile juhtus selline asi, et ühes toiteliinis kadus vool :(
Kilbis olemas ja kaitse korras, aga teisest otsast "pime". Kas võib olla realistlik, et probleem hiirte / rottide tekitatud? Kui nad isolatsiooni läbi näriks ja kaabel lühises oleks, siis peaks ju rikkevoolu ja/või tavalise kaitsme välja lööma?

Kas on üldse realistlik, et närilised ka vasksoone läbi närivad?

Aitäh juba ette oma kogemuste jagamise eest :)
A.S.
külaline

Re: Hiired ja elektrikaabel

Lugemata postitus Postitas A.S. »

Rotid närivad probleemideta käsivarrejämeduse kaabli läbi kui see neile tee peale ette jääb, asi hiirtel see peenike kaabel katki hammustada pole. Vask on üsna pehme materjal, sooned kokku ei lähe, rikkevoolukaitse tahab rakendumiseks aga lausa 30mA saada ja selliseks see vool ei pruugi minna.
loomasõber
külaline

Lugemata postitus Postitas loomasõber »

Kurat sul endal häbi ka karvaotsatäitki pole? Toida siis närilisi jumal hoia, sa ise tahaksid kaablit ja plastikut närida või?
Nende teha on tähtis töö ja reguleerida igasuguste putukate ja tigude tasakaalu looduses ja sina ei oska seda hinnata?

Vot täiesti paras, vea nüüd uus kaabel ja pane tükk juustu ka kõrvale, kirjaga "vabandust, Jerry!"
Alexy
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 39 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Alexy »

Närivad raiped nii läbi, et ükski kaitse ei rakendu :(Ja hoidkugi seda tasakaalu looduses, majas on nad vastikud, ropud sissetungijad. Aastate jooksul on nad "välja lülitanud" külmkapi, nõudepesumasina, valgustuse ja pumba. Iga sügisene nuhtlus ja eelmine aasta tuli neid lõksudest välja noppida 26 tk. Tavaliselt on saak 5-6 ja hirmuga ootan lühise tekitamist...pole üldse naljakas. Aastaid tagasi kui põllumajandusega tegelesin ja majast väljas oli neil süüa rohkem, oli olukord veel jubedam.Hiirte kahju on muidugi nagu memme musi rottide kõrval aga need õnneks väga majja ei kipu. Omal ajal said seinad küll terasvõrguga osaliselt kaetud, et seda vältida kuid eelmine aasta nägin kuidas sell jalutas mööda vertikaalset seina üles ja kadus kuskile räästa alla...tervele majale võrku peale tõmmata ei tulnud pähegi :(
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

kas sa kassi peale pole mõelnud? mul surid ka hiired tihti seina vahele, vana karkassmaja, haisu oli terveks sügiseks. kui võtsin emase (steriliseeritud) kassi, hakkas ta räigelt murdma! hiiri langes nagu loogu. nüüd pole mitu aastat ükski hiir majja tulnud.
Külaline123
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline123 »

Tänud vastuste eest! Tundub, et minu kartus osutuski tõeks :(

Kass on majas täeisti olemas ja murrab ka nii mis hirmus, aga tundub, et päris kõiki kätte ikka ei saa. Toas jääb tal üle ainult seina passida, mille taga hiir krõbistab. Tuleb vist minna poodi mürgi järele ja hakata uut kaablit vedama.
Külaline123
külaline

...ja tänud veel vihje eest, et kuradid ka mööda seina üles ronivad. Seda ei osanud küll karta. Räästakastid on veel tegemata, nüüd tuleb mõelda ka kuidas need närilisekindlaks teha.
Alexy kirjutas:Närivad raiped nii läbi, et ükski kaitse ei rakendu :(Ja hoidkugi seda tasakaalu looduses, majas on nad vastikud, ropud sissetungijad. Aastate jooksul on nad "välja lülitanud" külmkapi, nõudepesumasina, valgustuse ja pumba. Iga sügisene nuhtlus ja eelmine aasta tuli neid lõksudest välja noppida 26 tk. Tavaliselt on saak 5-6 ja hirmuga ootan lühise tekitamist...pole üldse naljakas. Aastaid tagasi kui põllumajandusega tegelesin ja majast väljas oli neil süüa rohkem, oli olukord veel jubedam.Hiirte kahju on muidugi nagu memme musi rottide kõrval aga need õnneks väga majja ei kipu. Omal ajal said seinad küll terasvõrguga osaliselt kaetud, et seda vältida kuid eelmine aasta nägin kuidas sell jalutas mööda vertikaalset seina üles ja kadus kuskile räästa alla...tervele majale võrku peale tõmmata ei tulnud pähegi :(
A.S.
külaline

Lugemata postitus Postitas A.S. »

Külaline123 kirjutas:...nüüd tuleb mõelda ka kuidas need närilisekindlaks teha.
No sa võid ju muidugi üritada, aga arvesta sellega, et sisse poevad nad vajadusel ka üsna pisikese (5mm on enam kui piisav) pilu kaudu.
Külaline123
külaline

Nojah, ega vist täiesti välistada nende sissetungi on tõesti keeruline, aga püüan selle teha võimalikult keeruliseks :)
A.S. kirjutas:
Külaline123 kirjutas:...nüüd tuleb mõelda ka kuidas need närilisekindlaks teha.
No sa võid ju muidugi üritada, aga arvesta sellega, et sisse poevad nad vajadusel ka üsna pisikese (5mm on enam kui piisav) pilu kaudu.
Külaline
külaline

Kui sul kass majas, siis ära mürki küll pane - saad selle mürgiga mõned hiired tapetud, aga kass saab mõne kärvand hiire kätte ja leiab ka otsa ! Parem ikka panusta kassile - kui üks ei jõua, võta teine abiks.
Mul oli ka pidevalt probleemid nii hiirte kui ka rottidega. Viimased 10 aastat on üks kass majas peremeheks ja ühtki närilist pole ma kohanud !
tommy4
Külaline123
külaline

Kuskilt lugesin, et pärast mürgitamist hiires sisalduv mürgi kogus pidi olema niivõrd väike, et kassidele ohutu. Samas kass mul püüab küll hiiri, aga kunagi ei söö neid. Nii, et suurt ohtu vast ei tohiks olla.

Kõige suurem "probleem" ongi selles, et hiir(ed) askeldavad seina sees ja ei tule tuppa kus kass need üsna ruttu kinni püüaks :(
Külaline kirjutas:Kui sul kass majas, siis ära mürki küll pane - saad selle mürgiga mõned hiired tapetud, aga kass saab mõne kärvand hiire kätte ja leiab ka otsa ! Parem ikka panusta kassile - kui üks ei jõua, võta teine abiks.
Mul oli ka pidevalt probleemid nii hiirte kui ka rottidega. Viimased 10 aastat on üks kass majas peremeheks ja ühtki närilist pole ma kohanud !
tommy4
Alexy
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 39 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Alexy »

Ma isegi ei tea kas tahan meenutada aega kui kodus valvas kolm hiirekuningat ja kogu elu toimus äsja renoveeritud maja seintes...ega see mürgitamine kah suurt ei aita, proovisin seda ripplagede peal olevate nn.lõksudega. Siiani on ainsaks tõhusaks vahendiks olnud tavaline, veneaegne roostes lõks :) neid hiinakaid on hiired rohkem jõusaalina kasutanud ja kohta kuhu neid panna, leiad väljaheidete järgi(minul on täiesti müstiliste kohtade pealt tulnud korralik loomus).Koera söögikauss ja prügikast on olnud kõige lahjemad kohad kus lõksud töötavad. Edu ja kannatust!
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Kui see kass sul toas vahib, siis tõesti jäävad hiired püüdmata. Kass peaks ikka kondama ümber maja kõikjal, et hiirtel ei tekiks mõtetki maja lähedale tulla. Või siis nad jääks parasjagu majast väljudes "vahele"...
vanaema on sul veteran...
Külaline
külaline

Pole vahet, kus kass parajasti viibib. Kui ta on püüdja kass, ja hiired tajuvad seda kohe, siis piisab, kui kass majas elab - hiired tunnevad lõhna ja sellest piisab, et nad oma nina sinna majja ei topi ! Loomad on targemad, kui meie !
Külaline
külaline

Külaline kirjutas: Loomad on targemad, kui meie !
Minu kass on loll nagu lauajalg! Ei tea ta aatomifüüsikast, molekulaarbioloogiast ja tänapäeva geenitehnoloogiast mitte essugi. Ta ei oska liita-lahutadagi! :)

Urmas
Külaline
külaline

Külaline kirjutas: Minu kass on loll nagu lauajalg! Ei tea ta aatomifüüsikast, molekulaarbioloogiast ja tänapäeva geenitehnoloogiast mitte essugi.

Urmas
Ja Sina tead vä ?
tommy4
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:Ja Sina tead vä ?
tommy4
Jah, sest olen püüdnud temalt saada seletust termotuumareaktsioonide alahoidmise eri liikidest, aga vaikib nagu partisan vanast vene filmist ja vahib apla näoga hoopis käes olevat vorstitükki. :)

Urmas
timburi
külaline

Lugemata postitus Postitas timburi »

Kõige tähtsam siinkohal on, et kass oleks saabastega!

:hello:
Vasta