Kaminahju ehitusraha

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
fertiger
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 3 korda

Kaminahju ehitusraha

Lugemata postitus Postitas fertiger »

Tere!
Soov siis ehitada uus kaminahi. Soome tüüpi, laskuvate lõõridega külgedelt, 2 siibriga. 50 cm puudega kütmiseks. Kas siis 3,5x3,5 kivi või siis 4x4 kivi. Nagu meister ise heaks arvab. Puhasvuuk punane tellis, üle krohvida jõuab alati. Ahju ehitus oleks siis kevad-suvel mai, juuni. Asukoht Põltsamaa lähistel. Huvitab just tööraha. Materjali toon ja tarnin ise vastavalt pottsepphärra nõudmistele. Siiani olen saanud siukesi materjali hindasid, et pool on õhku. Alati võib lisada ka omapoolse hinna materjalidest. Kui siin leidub keegi, kes on huvitatud, siis palun vastused siiasamasse või siis privasse. Aitäh!
raga
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 22 korda

Re: Kaminahju ehitusraha

Lugemata postitus Postitas raga »

No räägi, mis need pool õhku jutud on olnud! Tegelt on asi väga individuaalne, nii meistri hinna kui materjaliga. Järgmisena tuleb ahju töökindlus, välimus ja viimistlus mängu...iga tükk võtab oma aja kahjuks.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Lase jah korraliku jämeda puhasvuugiga tellisetöö paika panna ja siis hakka uurima, miks ja kuidas ka krohvitav ahi peaks ja eelistataks teisiti lapitama, ehitatama. Hinnast seda, et ma lasen mehhaanikuhärral omale auto nüüd ehitada. Jupid toon ise. Mõtle, mida nad võivad vahelt võtta, need Honda või BMW poemehed ;) Siis veel seda, et kas plaanid Sinagi tuua meistrile ikka kõik, viimseni, viimse kruvi ja vidinanai?
Naljakas lihtsalt poodides näha kuidas vanamemm koos noore "lõhnastatud" pottsepaonuga pliidirauda ostavad :blush:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
fertiger
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas fertiger »

Jah, loomulikult eelistaksin tikud kätte projekti. Oleks tohutult lihtsam
Miks tahan ise materjale tuua?
1. Pottsepad räägivad ise, et nende töö hind võrdub materjali hind. Tegelikult tehakse materjali hinnaga veel kõvasti vahelt.
2. Kui ilmub pottsepp kohale materjaliga, peab reeglina selle kohe kinni maksma. Sama hästi võin ma selle juba ise tuua ja tunduvalt soodsama hinnaga kui on letihind
3. Mitte keegi ei nõustu materjali hinda lahti kirjutama. Olen küll võhik aga selle ahju materjal ei maksa 1500+ uks.
Ootan endiselt pakkumisi
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

fertiger kirjutas:Jah, loomulikult eelistaksin tikud kätte projekti. Oleks tohutult lihtsam
1. Pottsepad räägivad ise, et nende töö hind võrdub materjali hind. Tegelikult tehakse materjali hinnaga veel kõvasti vahelt.
2. Kui ilmub pottsepp kohale materjaliga, peab reeglina selle kohe kinni maksma. Sama hästi võin ma selle juba ise tuua ja tunduvalt soodsama hinnaga kui on letihind
3. Mitte keegi ei nõustu materjali hinda lahti kirjutama. Olen küll võhik aga selle ahju materjal ei maksa 1500+ uks.
Ootan endiselt pakkumisi
Sa ei tea isegi millist ahju tahad ehk millele hinnapakkumist ootad. Usun, et juba asjatult ootad :blink: :blink:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

fertiger kirjutas:Jah, loomulikult eelistaksin tikud kätte projekti. Oleks tohutult lihtsam
2. Kui ilmub pottsepahärra kohale materjaliga, peab reeglina selle kohe kinni maksma. Sama hästi võin ma selle juba ise tuua ja tunduvalt soodsama hinnaga kui on letihind
Ootan endiselt pakkumisi
Eeehh, tellija fertiger, käiks see nii lihtsalt nagu 1+1=2! :)
1. Kas pottsepahärra aja- ja transpordikulu materjalidega varutamiseks ei kuulugi tasustamisele. Kes sulle maksab kinni aja- ja transpordikulud? Kirjutad avalduse KOV-le kulude kompenseerimiseks? Kas nad kompenseerivad?
Kui maksad omast taskust kinni oma aja- ja transpordikulud, siis sulle teenust osutades pottsepahärra ei pea seda teps mitte tegema.
2. Miks peaks pottsepahärra selle raha andma sulle paariks nädalaks krediiti! Poes maksad ju küll kohe või on sul krediidiarve poes? See letihinna ja sooduse vahe kulubki üldiselt materjalide hankimise aja- ja transpordikuluks.
3. Kui sa nii tark oled, siis miks peaks pottsepahärra üldse sulle materjalide nimekirja andma? Kas maksad kinni pottsepahärrale ajakulu nimekirja koostamiseks? Kui ei, siis miks? Miks peaks pottsepahärra oma vabast ajast pere või ükskõik mille muu arvelt sulle osutama eelarvestuse teenust tasuta?

Oletame, et oma tarkuses lähed pottsepahärra nimekirjaga poodi, kus poekarla näitab rõõmuga sulle laonurgas ilusti aluse peal olevat hunnikut, mainides, et see hunnik on veel soodsama hinnaga kui soodushind ongi, "me maksame sulle veel pealegi", teadmata, et see hunnikus, pealtnäha ilusaid ahjutelliseid on tegelikult juba mõne pottsepahärra poolt poes tunniaja töö tema poolt väljapraagitud kive. Olen enam kui 100% kindel, et ostad selle kupatuse ilma pikemalt mõtlemata ära, sest see on ju nii-nii-nii soodus, võrraldes pottsepahärra pakutuga.
Kuna üldiselt on poekarlad läbinud materjalidetootjate koolitused, siis peaksid nad hakkama saama ka vajalike materjalide nimekirjaga sellisele ahjule:
fertiger kirjutas:... Soome tüüpi, laskuvate lõõridega külgedelt, 2 siibriga. 50 cm puudega kütmiseks. Kas siis 3,5x3,5 kivi või siis 4x4 kivi...
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Pottsepana võtan alati materjali kaasa liiaga ehk rohkem kui rehkenduses ja teen rahus tööd, teades, et jätkub. Ülejäägi tõstan autosse ja tuba puhas. Kuhu arvele pistad sina "jäägid". Kolm kotti erinevat segu, poolikud segukotid, kolmkümmend punast ja kakskümmend samaotti jne. Et võtad töö hinnast maha :)
Aga kindlasti leidub ka amatöör, kes on nõus sedasi talitama sinuga, sest temalgi elada ju vaja.
------------------
www.ehituspenskarid.com
lepp
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas lepp »

Otsi kure sull üles.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Ja ära siis kure sulli kohe umbusaldama hakka. Muidu ei taha tema ka teha.
.
Tel 5o9279o
raga
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas raga »

Mõni objekt tagasi, mingi ajuvaba koristus käis. Siis viidi kõik asjad maakeldri, üle poole koti valu ja muuruslaasti...siis ma nagu seletasin talle, et ei ole mõistlik ja lubati ära võtta. Ummi jutuga igati nõus, kuigi ma ise olen seni ikka helgemalt käitunud. Tavaliselt, kui kogu orgunn minult, siis kogu materjali minu soodus läheb mõtteliselt pooleks, pool kliendile, pool mulle orgunni eest. Vahest nigu klapib nii. Suvaline spetsorgunn või muu teema läheb eraldi ja suure auto transa. Aga olenevalt kliendist, siis huumorit nende orgunniga ikka saab. No vahest juhtub endalgi miskit:)
t800
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 9 korda
On tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas t800 »

Ootan endiselt pakkumisi
Miks te siis ei raatsi inimesele materjali hinda öelda :D
Ma tegin omale 3,5x3,5 kõrgus kuskil 1900mm ahju (koos lesoga)ja materjal läks 680EUR pluss transport.
t800
Ehitusspets
Ehitusspets

t800 kirjutas:
Ootan endiselt pakkumisi
Miks te siis ei raatsi inimesele materjali hinda öelda :D
Ma tegin omale 3,5x3,5 kõrgus kuskil 1900mm ahju (koos lesoga)ja materjal läks 680EUR pluss transport.
Vabandust,unustasin,ahju uks oli olemas,seda ei pidanud ostma.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

t800 kirjutas:...Vabandust,unustasin,ahju uks oli olemas,seda ei pidanud ostma.
Kindlasti oled veel midagi unustanud.
Materjalidega ise varustajatega ongi just see probleem, et arvestamata/toomata jäetakse pisiasjad, mida aga on päris palju ja arvestatava maksumusega. Ahi ei koosne ainult savisegust, punastest ja valgetest kividest.
Minu stiil on ütelda kliendile kogu ahju maksumus. Tema kas nõustub sellega ja saab kvaliteetse ahju või teeb keegi teine. Kui kundel on mulle sobivat materjali kodus olemas, siis lahutan selle hinna, oma kalkulatsiooni alusel, üldmaksumusest maha.
.
Tel 5o9279o
t800
Ehitusspets
Ehitusspets

motamees kirjutas:
t800 kirjutas:...Vabandust,unustasin,ahju uks oli olemas,seda ei pidanud ostma.
Kindlasti oled veel midagi unustanud.
Materjalidega ise varustajatega ongi just see probleem, et arvestamata/toomata jäetakse pisiasjad, mida aga on päris palju ja arvestatava maksumusega. Ahi ei koosne ainult savisegust, punastest ja valgetest kividest.
Minu stiil on ütelda kliendile kogu ahju maksumus. Tema kas nõustub sellega ja saab kvaliteetse ahju või teeb keegi teine. Kui kundel on mulle sobivat materjali kodus olemas, siis lahutan selle hinna, oma kalkulatsiooni alusel, üldmaksumusest maha.
Ei ole unustanud,et olen sulle endiselt õlled võlgu,vahepeal viis elu mu mujale aga praegu olen Eestis jälle.
Nii et anna oma asukoht!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Räägin veel ühe nüansi, millest unustasin eelmises postituses mainimata ja selleks on garantii. Kui sa soovid täisgarantiid kogu ahjule, siis pead usaldama materjalidega varustamise pottsepahärra hoolde või kirjutab natukenegi targem pottsepahärra Lepingusse järgmise punkti, millega sa oled sunnitud nõustuma või ta lihtsalt keeldub sulle ahju ehitamast:
- Töövõtja poolne garantii ei kehti Tellija poolt toodud materjalidele (näide minu Lepingust).
See punkt tähendab seda, et kui garantii ajal juhtuvad mõned defektiga tellised pragunema keset ahju, siis pottsepahärra neid telliseid garantii korras tasuta välja vahetama ei ole kohustatud, sest tema ei vastuta sinu toodud praaktelliste eest. Selline viga ei pruugi välja paista paigalduse käigus koheselt, vaid võib vabalt tekkida ahju kasutamise käigus.
Kui sa nüüd oleksid usaldanud pottsepahärrat ja lubanud temal tegeleda ka materjalide varustamisega, vot siis peab pottsepahärra andma garantii kogu kupatusele ja on kohustatud eeltoodud näites tasuta välja vahetama defektidega tellised.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
fanatic
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 30 korda
On tänatud: 44 korda

Lugemata postitus Postitas fanatic »

Olles olnud enda maja ehitusel pea viis kuud vabatahtlikult ja tasuta varustaja projektijuht, kuni pistikuteni välja ja näinud ka ühe kaminahju tegu lähedalt, siis pottsepa varustamine materjaliga oleks üks lihtsamaid tegevusi kogu maja kontekstis, seda enam, et poes tuli käruga pea üle päeva käia :D
Ka minu kaminahi valmis võtmed kätte lahendusena, väljaarvatud luugid, plaadid ja liim, kuid siiski ma ei arva, et pottsepameister ei teadnud hinnapakkumist tehes ja hiljem käsilüües, et palju tal materjali kulub ja tegi pakkumise puusalt. Kahtlen, et poes alusega kive ostes kõik kivid ükshaaval läbi koputatakse, pigem ikka enne paigaldust kohapeal. Mis puutub materjali ülejääki, siis minul oli ehituse ajal poega kokkulepe, et terved asjad saan tagasi viia, kuigi lõpuks suurt midagi üle ei jäänudki. Mis puutub materjali hinda, siis olles mõnes muus hinnapakkumises(mis pidi olema super alega)prooviks lasknud materjali hinna välja kirjutada, kuid siiski päeva lõpuks ei saanud seda ikka poe omaga võrrelda.
Eks need pottsepad ole juba loomult väheke teistmoodi käsitöölised, mis paistab ka siin foorumis selgelt välja :)
Ja olgem ausad, teiste erialade esindajate vahel saab kerge konkurentsi tekitada ja justkui valida kellele raha annad, siis minu kaminahju tingimuste puhul loobusid paljud ja nii oligi lõpuks heas mõttes võta või jäta :)
Samas kahtlustan, et kui toongi materjali ise, võtab hea meister õigustatult kokkuvõttes ikka oma, küsides töö eest lihtsalt rohkem.
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »

Turule orienteeritud süsteemis kujuneb hind alati pakkumise ja nõudluse koosluses. Teisiti öeldes, soovitakse saavutada tasakaal toote või teenuse müügis, kus tootjad, tegijad on valmis pakkuma toodet, teenust sellise hinnaga, millega tarbijad on valmis seda ostma. Majandusteaduslikus kirjanduses nimetatakse kirjeldatud seisundit turutasakaaluks. Kui tõuseb piltlikult toote hind, suureneb ka kogus, mida soovitakse pakkuda, kuid nõudlus väheneb, ja vastupidi. Muutused toimuvad, kuni tekib uus tasakaal.
Piiramatute ressurssidega maailmas poleks arutelul tarbijate nõudluse üle sügavat mõtet. Reaalses maailmas aga on kombinatsioon tarbijate soovist maksimeerida rahulolu limiteeritud eelarve juures ning tootjate (antud juhul siis pottsepa) soovist maksimeerida kasum tarbijate vajaduste rahuldamise kaudu, kasutades selleks madalaimate tootmiskuludega meetodeid, majandussüsteemi liikumapanev jõud. Seejuures on hind võtmeinformatsiooniks, mis aitab nii tarbijail kui ka tootjail piiratud ressursse paremini kasutada.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

t800 kirjutas:...Ei ole unustanud,et olen sulle endiselt õlled võlgu...
Foorumis räägin ma ikka ahjudest. Õlled olid mul omal ununenud. Paistab, et kütab häste, kui jätkuvalt pakud.
.
Tel 5o9279o
Vasta