Mida soovitate tuuletõkkeks?

ehitaja897
külaline

Mida soovitate tuuletõkkeks?

Lugemata postitus Postitas ehitaja897 »

Tere,
Mul vana viilkatusega puidust maja.
Ehitan tuulekaste.

Maja seinad jätkuvad ka tuulekastides ja soojustan neid kivivillaga.
Väga ebamugav on sinna tuulekastidesse villa peale seda tuuletõkkeplaati paigaldada.

Soovitage midagi selle asemele.
See peaks olema siis mingi materjal, mis kaitseb seina sees olevat villa tuule eest, kuid vist peaks välja laskma ka niiskuse, mis maja seest pool seina sisse satub?

Ette tänades!
algataja
külaline

Re: Mida soovitate tuuletõkkeks?

Lugemata postitus Postitas algataja »

ei oska keegi nõu anda?
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Valida on ju kas tuuletõkkeplaat või kangas ning mina eelistaksin ilmselt siiski plaati seal.
algataja
külaline

mis kangas täpsemalt? soovita midagi?
aga miks eelistaksid tuuletõkkeplaati?
kas tuuletõkkeplaat laseb niiskuse konstruktsioonist välja ka ikka?
algataja
külaline

okei, seintele panen tuuletõkkeplaadi peale.

teine mure:
mul on katusel täislaudis. ja täislaudise peal väikse õhuvahega on hingav aluskate, otse laudise peale ei saanud panna, kuna laudis nii ebatasane ja lõhub aluskatte ära. hingav aluskate, kuna soojustus on seestpoolt otse vastu laudist.
nüüd siis selline mure: et tuul ei pääseks katusel laudise ja aluskatte vahele, siis ma pean tuulekasti seestpool katuse laudise kinni katma, et laudade vahelt tuul ei pääseks sisse.

mida selleks kasutada?
tavalist kilet?
onuremus
külaline

Lugemata postitus Postitas onuremus »

hingava aluskatte puhul peab soojustus olema paigaldatud vastu aluskatet ning kanga vuugid liimitud-teibitud kui soojustust ei ole võimalik paigaldada vastu kangast ,tuleb kasutada tuuletõkke plaati ning kanga ühendusi ei ole vaja teipida , eelpool toodud konstruktsioon oleks pidanud olema - soojustus,tuuletõkke plaat,laudis,distantsliist-õhuvahe,tavaline aluskate.
algataja
külaline

mul on aluskatteks see divoroll universal 2s

mismoodi saab üldse aluskate olla täislaudisega katusekonstruktsioonis vastu soojustust?
divorolli kasutatakse väga palju täislaudisega katuste puhul.
enamasti pannakse otse laudise peale - aga ka siis ta ei ole ju vastu isolatsiooni.

ta ju toimib mul aluskattena ikka? peab vett, kaitseb tuule eest ja laseb niiskuse välja ka ikka ma loodan?
Villakast
külaline

Lugemata postitus Postitas Villakast »

Nis tuulekastist sa räägid, ise ehitades villakasti...?????
algataja
külaline

mis villakastist sa räägid?
mõtle kaasa vähe
maja püstine sein jätkub ka tuulekastis mul ca 0,8 meetri jagu
edasi keerab viilkatuseks ja tekivad niiöelda kaldseinad/katusseinad
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Muidu sein tehakse tuulekastist kuni sarikateni peaaegu nagu ikka seinana - vahtplasti paned seina nagu allpool tuulekasti, ülalpool pole krohvida vaja. Kui on vill siis karkass sarikani ja vill vahele ja tuuletõke peale. analoogselt - fassaadikate lõpeb tuulekasti piiril ära. Peaasi, et sarikate vahelist õhuvahet kinni ei pane.
algataja
külaline

minul ei ole konstruktsioonis sarikate vahel õhuvahet.

minul on täislaudise pealõhuvahe ja siis divoroll universal aluskate.
sai laudisest eemale tõstetud, kuna laudis ebatasane ja lõhuks aluskatte ära.

kuna aluskate toimib ka tuuletõkkena, siis kõik on teibitud kinni igaltpoolt.

ainukene koht kust tuul aluskatte ja laudise vahele võib pääseda, on laudise alt tuulekasti poolt.

soovitage midagi, millega katta katuse laudis tuulekastides altpoolt, et tuul laudade vahel ei läheks aluskatte ja laudise vahele.

aitäh
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Tuulekastid ongi ette nähtud tuulutamiseks. Nii seintele kui sarikatele pealpool soojustust peab olema õhuvahe, et välja tuulutada seintest tulev niiskus. Ja mida rohkem tuul sees puhub, seda parem katusele.
Klassikalisel ehitusviisil neid probleeme ei teki, kuna ei tea mismoodi on teistmoodi ehitatud siis ei oska aidata.
algataja
külaline

lugege palun natukenegi mu teksti.
mul on teistsugune lahendus veidi.
aga reaalselt asi toimib ja on õige.
monier ütles nii.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Lugesin. See "veidi" ei ole sugugi veidi. Ehitasite ventileerima mõeldud katuse kandekonstruktsiooni, mitteventileerivaks ja arvate asja parandama laudisele tuuletõkke lisamisega. Laudis muutus teil aluskatusest, suletud konstruktsiooni väliskihiks (täidavad erinevaid fuktsioone ja esitatakse erinevaid nõudmisi).
Ehk tegemist on ehitusliku praagiga.
...monier ütles...
:scratch: - et käib küll? Juhul kui sisekihtide aurutakistus on ideaalilähedane (millele ma väga ei loodaks).
...Mul vana viilkatusega puidust maja...
Imelik (kasutajast diletant). :hello:
asdc
külaline

Lugemata postitus Postitas asdc »

nii et ma peaksin ikkagi laudise alla tuulutuse ehitama?
Külaline
külaline

ma peaksin ikkagi laudise alla tuulutuse ehitama?
Huvitav, kuidas see antud olukorras teostuks ja mis oleks asja mõte?
Saage inimene aru, et Teil on laudis üldse vale koha peal (konstruktsioonis). Ise rääkisite ilusti kuidas Teil sein jätkub katusekonstruktsioonis (muuseas täiesti adekvaatne arusaam). Ometi ei paigaldanud Te seinas voodrilauda vastu villa (ma vähemalt loodan).
....nii et ma peaksin...
Te võiksite kaasata oma renoveerimisprojekti spetsialisti.
Ei pea Te midagi tegema kellegi ütlemiste põhjal, kes oma sõnade eest vastutust ei kanna.

Imelik.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kui laudise ja aluskatte vahel ei saa teha tuulduvat õhuvahet siis allpool soovitus ei kõlba!
Katuse osas kui on aluskatte all tuulduv õhukanal siis on mitu varianti:
1. Paned tuuletõkke plaadi altpoolt vastu laudist
2. Paned vaid tuuletõkke paberi altpoolt vastu laudist

Siin on eeldatud, et õhk laudise ja aluskatte vahel ilusasti liigub. Antud juhtumil ei oma aluskatte hingavus erilist rolli. Tuuletõkkepaber omab isegi antud juhtumil võibolla paremat lahendust, kuna on piisavalt kõva laudis kinnitamiseks ja laudis takistab tuule räigemat puhumist läbi. Aga ega tuuletõkkeplaadil muud viga pole va. pärnu isoplaat, too raibe paisub ja kahaneb niiskusega meeletult sarikate vahel.
Külaline
külaline

Kalvis kirjutas:Kui laudise ja aluskatte vahel ei saa teha tuulduvat õhuvahet siis allpool soovitus ei kõlba!

Kas see muudab kuidagi olukorda, et täislaudis on vastu villa?

...
...mul on katusel täislaudis. ja täislaudise peal väikse õhuvahega on hingav aluskate... kuna soojustus on seestpoolt otse vastu laudist.
Imelik.
algataja
külaline

täislaudis katusel on mu majal juba 60 aastat olnud. osa villast on vene klaasvilla, osa on veel vana saepuru, osa on uuem vill, mis pandud ca 10 aastat tagasi.
täiesti tavaline tüüpiline katus vanadel majadel.
sarikate vahel on soojustus - minul vill, sarikate peal täislaudis (60 aastat juba olnud seal).
täislaudisele peale löödud distantsliist 25 mm, selle peal divoroll universal ja siis omakorda jälle distantsliist 25 mm ja siis juba kiviroov ja kivi.

kõik on ju täiesti okei, kui laudise all oleks ka tuulutus ja villa ning tuulutuse vahel oleks tuuletõkkeplaat?
olemasolev lahendus ei toimi, kuna divoroll on õhus ja ta ei hinga niiöelda? kuna ta ei ole vastu isolatsiooni?
algataja
külaline

jah Kalvis, põhimõtteliselt tundub mulle ka sinu 1. variant õige.
seestpoolt otse vastu laudist panna tuuletõkkeplaat j tuuletõkkeplaadi vastu võin juba villa panna.
niiskus läheb läbi tuuletõkkeplaadi ja läbi laudise. laudade peal on juba tuulutus.
Külaline
külaline

ja seinad on mul ju täiesti õigesti tehtud.
vill ja villa peal on tuuletõke ja siis on juba tuulekast.
vale on võibolla see, et vill ja tuuletõke läheb altpool otse vastu katuselaudist.

jutt käib siis seintest tuulekasti sees.
Külaline
külaline

juba 60 aastat olnud
Sarikate peal täislaudis on OK. OK ei ole vill vastu laudist.
kõik on ju täiesti okei, kui laudise all oleks ka tuulutus ja villa ning tuulutuse vahel oleks tuuletõkkeplaat?
olemasolev lahendus ei toimi, kuna divoroll on õhus ja ta ei hinga niiöelda? kuna ta ei ole vastu isolatsiooni?
Olemasolev "lahendus" on segapuder, kus ükski kiht ei täida oma funktsiooni. Hingavaid materjale pole olemas. Auru läbilaskev membraan ei tööta kui puudub piisav osarõhkude vahe. Kui kasutate tuuletõket/suunajaid ja ventileerivat katusekonstruktsiooni, ei vaja Te membraane.
Külaline
külaline

Eelmine postitus on minu sulest :wave:
Imelik.
algataja
külaline

aja pikku siseremontide käigus tekitan siis laudise alla tuulutuse pööningult tuulekastidesse ja siis on õige lahendus?
onuremus
külaline

Lugemata postitus Postitas onuremus »

õige lahendus teie katuse puhul oleks olnud soojustus sarikate vahel , laudis ,tuuletõke , tuulutus vahe 50 mm , tavaline aluskate , distants liist-pruss , roov , katusekate.Seina ja katuse tuuletõke peavad olema kokku viidud.Tuulutus vahe peab olema alt ja ülevalt avatud.Kuna teil on seal paras kompott kokku keeratud siis parem on kutsuda kohale mõni ehitust tundev spetsialist . Arvata võib et praegu seestpoolt tulev niiskus jääb soojustuse sisse
Vasta