Tuli otse korstnas

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Kasutaja avatar
janekk
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Tuli otse korstnas

Lugemata postitus Postitas janekk »

Mul Tartus kivimaja keskküttekatlast tuleb tuli peaaegu otse korstnasse. Tundub nagu maailmalõpp, aga küsimus, kas tohib katla ja korstna vahele ehitada soojamüüri, et mitte otse korstnasse kütta.
Mis on ühist tomatil ja jänesel? Mõlemad on punased välja arvatud jänes.
Vaata ka http://www.lammutamine.ee
Same s**t different day!
Külaline
külaline

Re: Tuli otse korstnas

Lugemata postitus Postitas Külaline »

pane parem katel, millel suurem kasutegur.
Külaline1954
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline1954 »

Tere.

Mul sama probleeem. Kütan UNI katlaga ja suitsugaasi temperatuur on hullumeelne.

Räägiti küll suurtest numbritest, aga tehase paberite järgi puiduga kasutegur vaid 62%.

Siin ka link: http://www.opop.cz/ke-stazeni/prospekt-UNI.pdf

Aavo
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Viimane aeg parem katel panna, kus otse korstna ei küta.
asjasthuvitatu
külaline

Lugemata postitus Postitas asjasthuvitatu »

Kalvis kirjutas:Viimane aeg parem katel panna, kus otse korstna ei küta.
Ja see/need oleks?
Tänan.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kui kütad puudega siis puugaasikatlad, üksjagu neid nagu Atmos, Kalvis jt.
Kasutaja123456
külaline

Lugemata postitus Postitas Kasutaja123456 »

Külaline1954 kirjutas:Tere.

Mul sama probleeem. Kütan UNI katlaga ja suitsugaasi temperatuur on hullumeelne.

Räägiti küll suurtest numbritest, aga tehase paberite järgi puiduga kasutegur vaid 62%.

Aavo
Huvitav jah, mul on küll hea meel, et eelmine punane VIADRUS katki läks ja UNI asemele sai. Ma arvan, et see ikka kütja probleem. Katlal ju siibrid ka olemas.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Võrdle vahelduseks näiteks UNI ja Atmose kasutegureid. Siis näed, iga mitmes halg sul nö korstnasse lendab.
asjasthuvitatu
külaline

Lugemata postitus Postitas asjasthuvitatu »

Külaline kirjutas:Võrdle vahelduseks näiteks UNI ja Atmose kasutegureid. Siis näed, iga mitmes halg sul nö korstnasse lendab.
Vabandge mu rumalat küsimust,kuid kui Viadruse suitsugaas on 200-250c ja Atmosel 250-300c,kas siis läheb hoopis atmosest mõni halg nö. korstnasse või on seal veel midagi,millele tavaline talupojamõistus ei suuda kohe pihta saada? Kas saan õigesti aru,et 250c suitsugaasiga on need katlad oma kasutegurilt võrdsed,või siiski mitte?
Võtab ehk keegi vaevaks seda väljuva suitsugaasi temperatuuri ja katla kasutegurit täpsemalt selgitama.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Puu põleb pea igas katlas ühtemoodi. Tekib soojus. Katla ülesanne on lisaks põlemisele see soojus ka vette toppida. Mida rohkem seda soojust vette õnnestub ajada, seda vähem läheb korstnasse. Edasi on aga asi piiratud korstna suurusega, korstna temperatuuriga ja veel mõnede asjadega millega saab leida selle temperatuuri millest madalamat asja pole mõistlik korstnasse ajada. See on aga iga korstna puhul erinev.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

MA ei soovi katlamüüjate tegematta tööd siin foorumis tasa teha. Esiteks müüvad paljud katlamüüjaid mitmeid eritüübilisi katlaid - tüüpselt on söekateldel otsetee korstnasse ja pole vahet kas firmanimi on Viadrus või Atmos. Mõlemal juhul saad 250 kraadi otse korstnasse. Selleks oligi lisamärkus puugaasikatel kuid ka see pole piisav vältimaks kehva katelt. Samas on osadel kallimatel söekatelde mudelitel juba tagatud pikem tee või täiustus, et suits liigub ribide vahel rohkem ja mitte niiväga otse. Mõni mudel võib väga OK olla.
Spets vaatab et küttepinnad oleksid võimalikult palju puudega kütmise jaoks ja suits ei paneks nagu bursuikal otse korstnasse vaid teeks rohkem ringe küttepindade vahel.
Puugaasikateldel võib oluline miinus olla - liiga pikk ja keeruline katlakäik nõuab head tõmmet või kõrgharidusega kütjat.

Kui on kuskil siis jälgi katla kasutegurit puude osas - eks see kellel on ausas testis parem number kasuteguril, seda tasub vaadata. Kuid ilustamist ja hämamist võib ka siingi kohata.

Üks variant on veel - on teada mitmeid nõukaaegseid isetehtuid katla täiustusi, kus suitsu otsetee plaatide või trikkidega on takistatud nii, et otseteega korstnasse minna ei saaks ja söekatlal ikka korra üles-alla -üles korstnasse ringi enne ära teeks.
kah külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas kah külaline »

Külaline1954 kirjutas:Tere.

Aavo

Terve hooaeg köetud Uni katlaga. Ei saa küll väita, et suitsugaasid hullumeelse temp. oleks olnud. Kui on mega tõmme, siis tuleb paigaldada tõmberegulaator või reguleerida õhu pealeandmisega sobiv reziim. Mina oma katlal suitsugaaside tempi üle 175 pole saanudki, samas tuli põleb katlas isuga ( katlatäis põleb umbes 2 tundi)
Külalinetln
külaline

Lugemata postitus Postitas Külalinetln »

Tere.

Eks kasutajalt Kalvis ole õigus. Tehase antud kinnitatud kasutegureid on vaja vaadata puudega küttes.
See number on õige ning vaidlustamisele ei kuulu.

Lisaks tuleb nüüd välja, et OPOP kasutab Türgi malmi.

Leidsin ka tootjamaa kodulehe, kus näha, et sealne sama katel kannab nime solidmaster.

Siin ka link
http://www.adarad.com.tr/en/Catalog/sol ... log_EN.pdf

OPOP'i kasutegur ju puudega välja toodud 62%.
Vasta