Pelleti katel + 300 l 3 süsteemne boiler + päikese kollektor
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Pelleti katel + 300 l 3 süsteemne boiler + päikese kollektor
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
300 l tarbeveeboiler, 3 süsteemne. Mõte liigub, et tahaks päikese sooja kasutada ka kütteks, nii palju kui teda üle jääb. Oskab keegi seletada, kas on võimalik viia vajadusel "ülejäävat" sooja boilerist välja, küttesüsteemi, kasutades sama pumpa, mis kütab tarbevett? Ehk kui tarbevee tootmine katlast lõpetatakse näiteks +55 C juures, siis boileri temperatuuri jätkuvalt tõusul päikese mõjul hakkab pump uuesti tööle, kuid sedakorda viib pump kõrgema temperatuurilist vett boilerist katlasse.
- JyriPaike
- Korralik postitaja
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 3 korda
Re: Pelleti katel + 300 l 3 süsteemne boiler + päikese kolle
Lugemata postitus Postitas JyriPaike »
Kombineeritud kütte variandid on jah kogumas populaarsust - eriti suvel sooja tarbevee tarvis päikeseküteRostfrei kirjutas:300 l tarbeveeboiler, 3 süsteemne. Mõte liigub, et tahaks päikese sooja kasutada ka kütteks, nii palju kui teda üle jääb. Oskab keegi seletada, kas on võimalik viia vajadusel "ülejäävat" sooja boilerist välja, küttesüsteemi, kasutades sama pumpa, mis kütab tarbevett? Ehk kui tarbevee tootmine katlast lõpetatakse näiteks +55 C juures, siis boileri temperatuuri jätkuvalt tõusul päikese mõjul hakkab pump uuesti tööle, kuid sedakorda viib pump kõrgema temperatuurilist vett boilerist katlasse.
http://www.akromex.com/2012/index.php#.UgiJOyvbzcs
, sügisel ja kevadel soojuspumbad http://www.akromex.com/eshop/et/12-kliimaseadmed
ja käreda külmaga katel või veesärgiga kamin. Liigset suvist sooja võiks kasutada akupaagi kütteks, basseini kütteks, soojuspumba maakontuuri eelkütteks sügiseks ja talveks kui on energiakaev siis selle üleskütmiseks.
Erinevad kontrollerid ja pumbad on selleks täitsa olemas.
Ei saa aru miks peaks katelt päikese soojusega kütma?
-
- Ehituspenskar
Seda ma usun, et koguvad populaarsust, küll ei näe ma viidatud lehtedel ühtegi vastust, mis mis mulle huvi pakub ja mida ma küsisin. Ma näen küll joonist, mis viitab, et ülemisest soojusvahetist saab suunata ülejääva sooja küttesüsteemi, kuid kuidas seda tehniliselt lahendada, seda ei kirjeldata. Ehk kuidas sa suunad boilerist ülejääva soojuse küttesüsteemi?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas nojah »
kui kogu selle süsteemi hind ka lõpuks välja tuleb,ongi teema pikaks ajaks jälle "kalevi" all paremaid aegu ootamas.C kirjutas:Seda ma usun, et koguvad populaarsust, küll ei näe ma viidatud lehtedel ühtegi vastust, mis mis mulle huvi pakub ja mida ma küsisin. Ma näen küll joonist, mis viitab, et ülemisest soojusvahetist saab suunata ülejääva sooja küttesüsteemi, kuid kuidas seda tehniliselt lahendada, seda ei kirjeldata. Ehk kuidas sa suunad boilerist ülejääva soojuse küttesüsteemi?
Rostfreiga nõus,idee on hea ja perspektiivikas,kuid karta on et meitel veel pikka aega suuremale huvigrupile unistuseks.
-
- Ehituspenskar
Aga arutada ju võib? Soojavee boileri tahaks nii või teisiti panna, mõte panna 300 l, siis "volüümi" piisavalt. Ning kui juba boiler, siis võiks ju 3 süsteemne olla. Ning kui juba 3 süsteemne, siis kuidas võtta maksimum? (eeldusel, et päike lisaks kasutusel). Samas - kas tekib üldse soojuse ülejääki, mida küttesüsteemi juhtida? - see sõltub vee kasutusest ja päikeseliste päevade arvust jne, nõus. Samas tahaks ikkagi veidi seda asja endale selgemaks teha.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Oli kuskil vastus, et kunst ei ole mitte muundada või mis iganes trikke teha vaid kunst on teha tasuva hinnaga.
Ma pole ise siiamaani kindelgi, et maapinna soojendamine on mõistlik tegevus sest pinnases ikka sooja kinni ei hoia. Mõistlikum on päikesepaneelidele mitte liigset raha kulutada, et suvel jääb niipalju sooja üle et ei ole kuhugi panna.
Ma pole ise siiamaani kindelgi, et maapinna soojendamine on mõistlik tegevus sest pinnases ikka sooja kinni ei hoia. Mõistlikum on päikesepaneelidele mitte liigset raha kulutada, et suvel jääb niipalju sooja üle et ei ole kuhugi panna.
-
- Ehituspenskar
Jah, seda viimast ma olen endale teadvustanud. Vaakumtorude kohta olla rusikareegel - 1 toru=10 l vett, seega ei tohiks midagi üle jääda, teoorias vähemalt.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 8 korda
Lugemata postitus Postitas Unkas »
Kui päikesekollektori pinda on piisavalt (4 lamepaneeli või 50 vaakumtor) võib midagi juba hakata üle jääma, aga siis peaks ka akupaak olema mõnevõrra suurem. Siit lehelt http://smartac.eu/esitlused/ leiab INTEGRA akumulatsioonipaagi põhjaliku esitluse, mille saad ühendada nii päikesekollektorite ja muu kütteseadmega (pellet, gaasikatel, soojuspump jne) ning seeläbi toota sooja tarbevett ja "ülejääva" osa kasutada küttesüsteemi toetuseks. Oma osa on kindlasti ka päikesekütte automaatikal, mis peab oskama kõike seda juhtida.
Vali Hewalex päikesekütte seadmed http://smartac.eu/
-
- Ehituspenskar
Hetkel olen ma selle päikese teema "ära unustanund", tasuvusaeg on ~22 aastat, arvestades hetke hindu. Ei näe mõtet.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu