Soojustamine puistevill + plaatvill.

kuidas soojustada oma elamist
donts
külaline

Soojustamine puistevill + plaatvill.

Lugemata postitus Postitas donts »

Tere, plaan on soojustada vana palkmaja. Maha on kakutud vooder ning selgunud, et voodri alune on äärmiselt ebatasane.
Olen nüüd uurinud ja puurinud ning peas on valminud sellin lahendus: palgi peale ajada sirgeks vertikaalselt 5x5 prussid ning need ära täita puistevillaga. Siis nende peale omakorda horisontaalselt 5x10 pruss ning sinna saab panna juba plaatvilla.
Mainiks ära, et puistevillaga ei julge kõike 150mm täita, sest väidetakse, et ajapikku vajub see kokku. Kui sisemine kiht tõesti kokku vajub siis jääb antud lahendusega vähemalt välimine kiht korralik.

Niisiis kõigepealt küsiks foorumitarkadelt, et kuidas selline lahendus kõlab? Kriitikat, soovitusi ja kõike muud on oodatud.

Teiseks, kui lahendus on OK siis küsiks toodete kohta. Nagu ma aru saan siis ainuke puistevill mida seina lubatakse panna on tselluvill. Kas oskab keegi soovitada firmat kelle toodangut ja tööd tellida? Asukohaks Tartu kant. Teiseks kui nüüd puistevillaks läheb tsellu siis kas on vahet mis see järgmine kiht tuleb?

Aitäh vastajatele! :)
Külaline
külaline

Re: Soojustamine puistevill + plaatvill.

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Olen asja veidi edasi uurinud ja leinud sellise toote nagu http://ekovilla.ee/.
Väidetavalt on neil mingi patendeeritud paigaldusmeetod, mis tagab selle, et vajumist ei toimu.

Nende poolt soovitatud konstruktsioon näeks siis välja selline:
Konstruktsioon seest väljapoole:
Palksein u. 150mm
EKOVILLA lisasoojustus 50mm laagid 50x50mm s 600
Tuuletõkkeplaat 12mm
Õhuvahe / laud 22x100mm s 600
Välisviimistlus
U-arv: 0,391 W(m2 K)

Ainult villa paneks siis näiteks 100mm mitte 50mm. See ei tohiks vist probleem olla?

Jällegi küsiks mis rahvas sellisest mõttest arvab? Igasugune abi on tõesti teretulnud kuna tahaks tõesti õige otsuse teha.

Samuti küsimus siis selline, et kas sellel ekovillal on mingi erinevus võrreldes tavalise tselluvillaga?
Vasta