Rohulõikuri pöörded

ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Lups
külaline

Rohulõikuri pöörded

Lugemata postitus Postitas Lups »

Hei, kas mõni kogenud sell saab kommenteerida, milline võiks olla rohulõikuril pöörete arv, et head tulemust saada? Vaatan, et need kõiguvad seinast seina.Mõnel on 3500 rmp, mõnel 10 000 rpm. On seal miskit vahet?
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 13 korda
Kontakt:

Re: Rohulõikuri pöörded

Lugemata postitus Postitas Veikko »

Milline see rohulõikur välja näeb? Muruniitjatel tavaliselt 3000 pööret.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
Lups
külaline

Sry, oleks pidandu täpsustama, et rohulõikur-trimmer, sõltuvalt kas kasutada lõiketerasid või trimmipead.
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Veikko »

Mida võimsam seda parem, sõltub milline maalapp on trimmerdada.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

No ühel Hecht 145 masinal on hobuseid lausa 2, aga pöördeid selle juures 3600. Enamikul teistel masinatel (ka väiksema võimsusega) tundub olevat 6000 pööret ja peale. Jäingi seetõttu mõtlema, et mida see vahe tähendab, kas 3600 (ilmselt ilma koormuseta) on piisav ka hea tulemuse saavutamiseks. Niita vaja ca 1000m2, mitte rohkem, peamise töö teeb traktor. Trimmerit vaja igasuguste servade, äärte jms lõikamiseks, vahel ka heinamaale raja tegemiseks vms.
siimsusi
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas siimsusi »

Minu arusaamist mööda peaks olema nii, et mida võimsam mootor, sed pikemat / jämedamat jõhvi saab kasutada. Pikemal jõhvil võib aga sama joonkiiruse juures olla vähem pöördeid.
Kui sul vaja ainult äärte jms tegemiseks, siis osta mingi kergem (ilma traksideta). Suurt ei viitsi töökorda seada mingi väikese asja pärast ja nii kipuvad ääred jääma tegemata.
Olen sellise laiskuse probleemi üle elanud (traktoriga niidan enamus pinda). Lõpuks ostsime naabriga kahasse (mõlemal olid võimsad võsalõikaja/trimmer olemas) Colibri nimelise asja. Eelmine suvi ei pannud suurt kordagi käima (võsa pole enam eriti jäänud, mida lõigata).
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

siimsusi kirjutas:Olen sellise laiskuse probleemi üle elanud
Laiskus on väga edasiviiv jõud. Trimmeri leiutas see laisk, kes ei viitsinud vikatiga vehkida. Aga muidugi 1000m², st. 33x33m traktoriga niita :scratch:
Külaline
külaline

Küülaline kirjutas:
siimsusi kirjutas:.. Trimmeri leiutas see laisk, kes ei viitsinud vikatiga vehkida...
Vahemärkus.
George Ballas ei pruukinud olla laisk, kui teda inspireeris võsa, polnud asi algselt ikkagi vikatis.
Külaline
külaline

Eh, ma ei lugenud enne postitamist ise läbigi ja "brush" polnud seal mitte võsa vaid hari.
Idee olevat tulnud autopesula pöörlevaid harju vaadeldes..

Pööretest niipalju, et mulle mu kuni 10 000-ne sobib, kuni sirel ja takjas nö menüüs püsivad. Ainult liblede jaoks oleks see liig..
Lups
külaline

Küülaline kirjutas:
siimsusi kirjutas:Olen sellise laiskuse probleemi üle elanud
Laiskus on väga edasiviiv jõud. Trimmeri leiutas see laisk, kes ei viitsinud vikatiga vehkida. Aga muidugi 1000m², st. 33x33m traktoriga niita :scratch:
Traktoriga lasen nii paar hektarit, ülejäänud servad, tiigikallas jne kokku on vast 1000m2.

Jäin ka ise nüüd mõtlema, et mingi väiksen elektriline on vast mõistlikum. Jõudu neil samapalju, aga palju kergemad ja pole vaja heitgaase sisse hingata.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Võta bensukas, traadi taga vedamine ei ole kuigi mõnus.
Vasta