Põrand Thermisoliga

vanad postitused
Sander
külaline

Põrand Thermisoliga

Lugemata postitus Postitas Sander »

Küsimus võib olla piisavalt rumal, kuna küsija pole ehitusespets, aga tahaks avada sellise mõttevahetuse: kuna Thermisol EPS Põranda penoplasti võib panna otse pinnasele, kas keldrita väikeelamus on siis veel mõtet valada sellele betooni, või on mõeldav panna otse Themisolile kas puitlaastplaat- või kipsplaatpõrand? Kas sellisel juhul tuleks panna penoplasti alla või peale (plaatide alla) kile?
kotermann
külaline

Põrand Thermisoliga

Lugemata postitus Postitas kotermann »

Olen ka ise amatöörehitaja, seetõttu võib iga tõsine tegija mu arvamuse kummutada.
<BR>
<BR>Mina paneksin peno peale ikka ainult betooni. Vähemalt olen teinud nii:
<BR>peno, selle peal kile, siis sarrus (armatuurvõrk, olenevalt põranda suurusest sarruse vardad 4mm kuni 8 mm, siis betoon.
lauri
külaline

Põrand Thermisoliga

Lugemata postitus Postitas lauri »

Ei usu ilma betoonita varianti, kuna ei teki betoonplaati, mis omakorda hoiab ära igasugused väiksemadki plaadi alused nihked( näiteks veesoone, sipelgate ja näriliste käigud ) Kui betooni all analoogsed juhtumised saavad teoks, ei juhtu veel erilist midagi. Peno on siiski palju rabedam, kui betoon ja peno ei tekita monoliitset tervikut.
Tiit
külaline

Lugemata postitus Postitas Tiit »

peno ja betooni vahel peab olema pvc kile, muidu võib tekkida mingi keemiline konflikt ja see peno võib ajajooksul hävineda. Mingi sakslaste uurimine nätas sedA.
Vasta