Kortermajal läheb küttesüsteem renoveerimisele ning võrreldes algse, minimalistliku variandiga jõudsime
nii kaugele, et soojasõlm ja torustik tulevad uued ning radiaatorid (40-aastased malmid) jäävad vanad.
Nüüd on üks radikas ka prooviks lahti keeratud ja musta sodi tuli sealt kõvasti. Kas neid on võimalik seest
piisavalt puhtaks saada, et kõlbaks edasi kasutada, kartmata, et nad uue süsteemi umbe ajavad?
Võimalik oleks nad välja viia ja survepesurit kasutada. Olen kuulnud, et neid võetakse puhastamise ajaks
ka ribideks lahti - kui lihtne/keeruline see on?
Küsimus lähtub pigem eelistustest, sest paljud elanikud (sh ka mina ise) eelistaksid välimuse tõttu seniseid malmradikaid
Purmodele. Ning nagu olen aru saanud, malmradikas oma tehniliste näitajate poolest halb ei tohiks olla?
Malmradiaatorite läbipesu
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Re: Malmradiaatorite läbipesu
Lugemata postitus Postitas toomas »
Tere.
Kaldun arvama et nende radiaatorite läbipesu läheb maksma pool uute radiaatorite hinnast. Kui veel vana värv maha võtta ja uuesti värvida siis; kas on mõtet? Vaevalt et keegi on nõus neid lahti kruvima, pole mingit kindlust et midagi ei purune. Sel juhul tuleb kõik ribidevahelised tihendid ära vahetada, uued otsakorgid. Kui tahate tõesti vanad alles jätta, siis mina peseks need läbi vana torustikuga.
Omale tehes on teine teema. Kunde soovil taastan praegu ühte vana jalgadel malmi, see on küll pärit veel eelmise Vabariigi aegadest. Peale värvi eemaldamist enam rõhku sees ei hoia.
Toomas
Kaldun arvama et nende radiaatorite läbipesu läheb maksma pool uute radiaatorite hinnast. Kui veel vana värv maha võtta ja uuesti värvida siis; kas on mõtet? Vaevalt et keegi on nõus neid lahti kruvima, pole mingit kindlust et midagi ei purune. Sel juhul tuleb kõik ribidevahelised tihendid ära vahetada, uued otsakorgid. Kui tahate tõesti vanad alles jätta, siis mina peseks need läbi vana torustikuga.
Omale tehes on teine teema. Kunde soovil taastan praegu ühte vana jalgadel malmi, see on küll pärit veel eelmise Vabariigi aegadest. Peale värvi eemaldamist enam rõhku sees ei hoia.
Toomas
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Tänud vastamast. Väljas survekaga pesu puhul oleks iseendale tegemine; kui peaks selle töö tellima, siis oleks rahalise poole pealt asi tõesti küsitav. Lõpuks liigub mõte ikkagi uute radikate suunas (mõttekoht, et kas plekk/alu/samasugune malm), sest ei taha riskida, et hoolimata pesust radikasse jäänud sodi süsteemi ummistama hakkaks.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
See ummistuse teema peaks teoorias lihtne olema. Panna kaks mudafiltrit paraleelselt, mõlemale kraanid ette ja taha. Kui ühte puhastada siis käib vesi läbi teise.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu